• Informacje na temat:

    frytki z parowaru

Przepisy na temat: frytki z parowaru
  • Wykwintny smak zdrowych dań

    ...odlewaniu. Zdrowe frytki A kto nie potrafi zrezygnować ze smażonych potraw, niech poszuka patelni grillowych, na których smaży się właściwie bez tłuszczu lub specjalnych frytownic. Do...

  • Nie wszyscy są przekonani co do smaku potraw przyrządzanych na parze. Ja chcę udowodnić, że może być zdrowo i równocześnie smacznie. Wystarczy tylko odpowiedni zamarynować wcześniej mięso i nie żałować przypraw do warzyw czy sosów. A więc, do dzieła!

  • Frytki

  • Frytki smażone na patelni są jeszcze lepsze niż z frytkownicy lub garnka.

  • Frytki najchętniej jadane są przez dzieci, są ulubionym dodatkiem do krótko smażonych mięs bez sosu. Oczywiście równie smakowite są z majonezem czy z ketchupem:)

  • Miruna na parze z marchewką,koperkiem podana z ryżem brązowym

  • Danie dla osób zdrowo się odżywiających. Wątróbka dostarcza wielu składników mineralnych jak żelazo, cynk, miedź. Jest źródłem witamin: A, D, B2, B12, oraz kwasu foliowego.

  • Warzywa "gotowane" w parowarze zachowują swój smak i nie tracą witamin. Polecam ten sposób gotowania wszystkich warzyw.

  • Bardzo pyszne,orzeźwiające,zdrowe po prostu rewelacja!

  • Mój sposób na nietypowe frytki:)

Artykuły na temat: frytki z parowaru
  • Nie karmić raka

    ...mięso na już rozgrzany tłuszcz i zawsze używać świeżego oleju, najlepiej rafinowanego rzepakowego. Mięso smażone i z grilla należy spożywać rzadko. Na co dzień lepiej jeść gotowane, z parowaru czy(...) temperaturze produktów bogatych w skrobię, np. ziemniaków. Powstaje wówczas toksyczny akrylamid, który m.in. sprzyja rozwojowi raka piersi, pęcherza. W akrylamid obfitują np. chipsy i frytki, a także...

  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

  • Mało, chudo, kolorowo

    Nie tyj, unikaj tłuszczów zwierzęcych, zjadaj codziennie pół kilograma owoców i warzyw oraz dwa razy w tygodniu morską rybę. Taka dieta obniża ryzyko zawału serca nawet o 70 proc.

  • Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot.123RF/PicselSpór o to kto wynalazł frytki toczy się między Belgami a Francuzami już od setek lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać zakończony. Obie nacje przekonane są o tym, iż przysmak, którym obecnie zajada się niemal cały świat, został wymyślony przez ich rodaka. Francuzi twierdzą, iż ojcem frytek jest Honore...

  • Mało, chudo, kolorowo

    Nie tyj, unikaj tłuszczów zwierzęcych, zjadaj codziennie pół kilograma owoców i warzyw oraz dwa razy w tygodniu morską rybę. Taka dieta obniża ryzyko zawału serca nawet o 70 proc.

  • Przywiązujesz coraz większą wagę do zdrowego stylu życia? Starasz się kupować ekologiczne produkty, gotować dania niskokaloryczne i obniżonej zawartości tłuszczu? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że powinieneś zaopatrzyć się w uniwersalny parowar! Dania gotowane na parze są znacznie zdrowsze i smaczniejsze od tych, przygotowanych w sposób tradycyjny. Możemy mieć pewność, że podczas ich przyrządzania nie stracą swoich witamin i mikroelementów. Dzięki firmie UNOLD mieliśmy okazję...

  • Philips Airfryer to doskonałe rozwiązanie, jeśli Twoje dziecko jest fanem frytek, a Ty preferujesz zdrową kuchnię. Dzięki urządzeniu Airfryer do beztłuszczowego smażenia, pieczenia i grillowania ulubione frytki Twojego dziecka mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczu! Nie chcesz odmawiać swojemu dziecku odrobiny kulinarnych przyjemności w postaci frytek, ale czujesz, że te ociekające tłuszczem kawałki ziemniaków nie są zdrowe i starasz się maksymalnie ograniczać ich serwowanie w Twoim domu?...

  • Na skutek diety, składającej się niemal wyłącznie z chipsów i frytek, 17-letni chłopiec z Bristolu stracił wzrok i słuch. To pierwszy taki przypadek w Wielkiej Brytanii. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, iż bezpośredni związek pomiędzy odpowiednią dietą, a prawidłowym funkcjonowaniem organizmu jest oczywisty niemal dla wszystkich. Niestety, jak się okazuje, nie zawsze. Brytyjskie media obiegła informacja o pewnym nastolatku z Bristolu, który za sprawą nieodpowiedniej diety stracił wzrok...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...