• Informacje na temat:

    frykadelki

Przepisy na temat: frykadelki
  • Frykadelki z twarogiem

    Oto przepis na nietypowe danie. Zrób frykadelki z twarogiem a zachwycisz całą rodzinę!

  • Śledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponuję przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można podać z pieczywem, ale też i gotowanymi warzywami.

  • Frykadelki z mozzarellą

    Smaczne i sycące danie

  • Mieliśmy chęć na kotlety mielone, takie zwyczajne, z pyrami i buraczkami. Jednak "wspaniała" pogoda zniechęciła nas wyściubienia nosa spoza chawiry. Postanowiliśmy więc sporządzić coś, co pod ręką mieliśmy.

  • Frykadelki z tuńczyka

    ...uzyskania gęstej masy, z której będzie można formować kulki. Przyprawiamy solą i pieprzem. 3. Z masy robimy 9-10 frykadelek. Tartą bułkę wysypujemy na głęboki talerz i obtaczamy w niej frykadelki. 4. Na patelni rozgrzewamy olej. Na niewielkim ogniu smażymy frykadelki po około 2-3 minuty z każdej strony. Uwaga: bardzo szybko brązowieją. Do tego pasuje chleb albo smażone ziemniaki i zielona sałata...

  • jest to wersja z mozarellą i papryką

  • Frykadelki po grecku

    ...placuszków. Na każdym połóż porcję sera z tymiankiem. Zlep, formując równe kulki. 3. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, włóż frykadelki, smaż je 15 minut, często obracając, aby zrumieniły się równomiernie. 4. W garnku rozgrzej resztę oleju, zeszklij na nim pozostałą cebulę. Dodaj pomidory i resztę koncentratu. Sos zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej frykadelki, podawaj z dodatkiem np...

  • Sprawdzony przepis na "Aromatyczne frykadelki"

  • Frykadelki cielęce z serem

    ...ziemniaki, a na wierzch gorące cielęce frykadelki. Całość posypać pozostałym starkowanym serem i listkami świeżego oregano. Smacznego! Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona...

  • Sprawdzony przepis na "Mrugające frykadelki"

Artykuły na temat: frykadelki
  • Frykadelki nadziane fetą

    ...feta. 3. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Włóż frykadelki i smaż je na rumiano ze wszystkich stron przez 8 minut. 4. Na drugiej patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je przez 5 minut, często mieszając. Dołóż koncentrat pomidorowy, wlej bulion. Przypraw pieprzem, solą i cukrem. Duś jeszcze przez 4 minuty. Gotowe frykadelki podawaj z warzywami. Polecamy: Ciasta...

  • Frykadelki soczewicowo-cukiniowe

    Wystarczy poświęcić trochę czasu i powstaje wspaniałe dzieło kulinarne o niezwykłym smaku, wspaniałym wyglądzie, będące oryginalnym połączeniem wielu składników.

  • Frykadelki z jajkiem

    ...paprykę do smaku. Masę dobrze wyrobić. 3. Ugotowane na twardo jajka oblepić mięsną masą. Frykadelki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 20-25 minut - na rumiano. Gotowe frykadelki podawać z ketchupem lub innym pikantnym sosem do mięs.

  • Frykadelki z jajkiem na twardo

    ...minut. Frykadelki podawać z ketchupem (innym pikantnym sosem do mięs).

  • Te mielone cię zachwycą

    Klopsiki, pulpety, frykadelki... Delikatne i aromatyczne. Mieszaj, przyprawiaj i podawaj.

  • Kotlety z kalafiorem

    ...różyczki kalafiora, formując frykadelki. Panieruj w pozostałej bułce tartej i układaj na rozgrzanym olej. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Podawaj z zieloną sałatą. Zobacz także:

  • Klopsiki na winie

    Z mięsa zdejmujemy błonę, płuczemy, osuszamy i mielimy. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Do mięsa dodajemy jaja, tarty ser, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy.  Z mięsnej masy formujemy kulki wielkości wiśni, obtaczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Śmietanę mieszamy z winem i zalewamy frykadelki. Podpiekamy kilkanaście minut w 180ºC, by śmietana się ścięła.  Zobacz także: 

  • Klopsy po królewsku

    Z mięsa zdejmujemy błonę, płuczemy, osuszamy i mielimy. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Do mięsa dodajemy jaja, tarty ser, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy.  Z mięsnej masy formujemy kulki wielkości wiśni, obtaczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Śmietanę mieszamy z winem i zalewamy frykadelki. Podpiekamy kilkanaście minut w 180ºC, by śmietana się ścięła.  Zobacz...

  • Mielone w boczku z sosem grzybowym i zasmażanymi ziemniaczkami

    ... 1.  Ziemniaki dokładnie umyć i gotować 20 minut. Pieczarki oczyścić, poprzekrawać na połówki. 2.  Bułkę tartą wymieszać z 6 łyżkami wody. W misce zmieszać mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną natkę, jajko i musztardę, dodać bułkę, doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 frykadelki i zawinąć je w plastry boczku. Na patelni rozgrzać olej i smażyć frykadelki ok. 8 minut, obracając...

  • Z mięsa mielonego

    ...złoto. Podawać np. z żurawiną. Frykadelki z twarogiem Składniki na 4 porcje: Kotlety: 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 600 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki...

Zdjęcia na temat: frykadelki