• Informacje na temat:

    frużelina z wiśni

Przepisy na temat: frużelina z wiśni
  • Ciasto japońskie

    ...1. Kawę rozpuść w 100 ml wody. Mąkę, proszek, 250 g cukru, kakao, masło, rozmącone jajka oraz kawę zmiksuj. Przelej do prostokątnej formy. Piecz 35-40 min w temp. 180°C. 2. Wiśnie podgrzewaj na małym ogniu ok. 10 min. Dodaj pozostały cukier oraz sok z cytryny, zagotuj. Odlej ok. ½ szklanki płynu, dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Wlej do wiśni, zagotuj. Wystudź. 3. Żelatynę rozpuść...

  • w sieci natrafiłam na wspaniały przepis na frużelinę. Jest tak dobry, że postanowiłam go puścić dalej w świat. Na forum gazety podaje go Limba.

  • Do gofrów lub ciastka z kremem , karpatki...

  • Owoce w żelu czyli frużelina. Domowa jest najsmaczniejsza. W ten sposób można utrwalać sezonowe owoce. Gorącą frużelinę wystarczy włożyć do wyparzonych słoiczków i mocno je zakręcić. Wykorzystuję ją do deserów, naleśników, lodów, a najczęściej wykorzystuje ją do tortów. Każdy rodzaj owoców wykorzystany do frużeliny, nada jej niepowtarzalny smak, kolor i konsystencję.

  • Wyglądem przypomina kisiel, jest jednak bardziej od niego błyszcząca. Doskonały dodatek do deserów, lodów, gofrów, naleśników, serników, panna cotty, tortów... i do mojej jutrzejszej porannej owsianki...

  • Witam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis na przygotowanie frużeliny z czereśni. Frużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna.

  • Frużelina to idealny dodatek do tostów, racuchów, naleśników, ciast i deserów. Możemy ją zrobić z wszystkich dojrzałych owoców. Taki słoiczek frużeliny z dużymi kawałkami czereśni przypomni nam w środku zimy lato i smak świeżych owoców

  • Smakuje wybornie, szczególnie, że z własnej działki.

  • Dzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:) Oczywiście do kanapek też jest świetna.

  • W tak małym słoiczku mieści się pełnia smaku czereśni.

Artykuły na temat: frużelina z wiśni
  • Ciasto japońskie

    ...1. Kawę rozpuść w 100 ml wody. Mąkę, proszek, 250 g cukru, kakao, masło, rozmącone jajka oraz kawę zmiksuj. Przelej do prostokątnej formy. Piecz 35-40 min w temp. 180°C. 2. Wiśnie podgrzewaj na małym ogniu ok. 10 min. Dodaj pozostały cukier oraz sok z cytryny, zagotuj. Odlej ok. ½ szklanki płynu, dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Wlej do wiśni, zagotuj. Wystudź. 3. Żelatynę rozpuść...

  • Z wiśniowego sadu

    Soczyste i wyraziste w smaku wiśnie świetnie przełamią słodycz domowych wypieków.