• Informacje na temat:

    francuskie z kremem kokosowym

Przepisy na temat: francuskie z kremem kokosowym
  • Krem z brokułów

    Z musztardą i orzechami!

  • Krem z pieczonej dyni hokkaido z chrupiącą krewetką

    ..., curry Java, mleko kokosowe i upieczoną dynię doprawiamy do smaku solą i pastą z chili. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, posypujemy czarnuszką, składamy i wałkujemy. Wykrawamy cienkie paseczki...

  • Tarta kokosowo-czekoladowa

    Popularny deser kuchni francuskiej. Przygotujesz go bez trudu!

  • Tarty owocowe z budyniem i konfiturą

    ...z ciastek. Spód posmaruj kremem czekoladowym i od razu wstaw do lodówki. 3. Masa: 1 szkl. mleka zagotuj z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka połącz z jajkami i mąką. Wlej do gorącego...

  • Creme caramel - ulubiony deser restauratorów

    ...wykazali większe zainteresowanie jego twórczością i nazwali go "Burnt Cream". Hiszpanie twierdzą, że ich Crema Catalana jest pierwszym kremem karmelowym w historii, chociaż wymyślili go 100 lat po...

  • Kulinarne abc udanych wypieków

    ...śmietanę i rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Lekko ciepły i płynny ganache pełni funkcję gładkiej i błyszczącej polewy do ciast, tortów oraz deserów. Po schłodzeniu i ubiciu staje się puszystym kremem...

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...z sokiem cytrynowym, serkami waniliowymi oraz wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny. Kruche spody napełnij przygotowanym kremem. Wygładź. Obłóż owocami. 

Artykuły na temat: francuskie z kremem kokosowym
  • Szybkie kremówki jaglane

    Ciasto francuskie przełożone kremową masą z płatków jaglanych. Jeśli użyjesz gotowego ciasta, nie będą wymagały wiele pracy. Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Makijaż świąteczny i sylwestrowy

    ...ołowiowy, natomiast w czasie rewolucji francuskiej, pomadki były nielegalne. Na szczęście doczekaliśmy się czasów, kiedy każda forma wykonywania makijażu jest dowolna. Można zafundować sobie naprawdę...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Eveline Cosmetics: Botanic Expert

    ...francuskiej oraz  olejki arganowy i  z opuncji figowej.  Tajemnicą działania ekstraktu z róży francuskiej jest niezwykłe bogactwo witaminy C, która działa odmładzająco i delikatnie rozjaśniająco. Olejki...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Nowość ! BOTANIC EXPERT Eveline Cosmetics: Siła botanicznej pielęgnacji

    ...jędrności i powstawania zmarszczek. Bogata receptura zawiera w sobie ekstrakt z róży francuskiej oraz  olejki arganowy i  z opuncji figowej.   Tajemnicą działania ekstraktu z róży francuskiej jest...

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Czy piekliście kiedyś samodzielnie chleb tostowy? Okazuje się, że nie jest to takie trudne. Wypróbujcie przepis Ani, a nie pożałujecie. Chleb tostowy40 g masła20 g drożdży1 łyżeczka cukru200 ml ciepłej wody50 ml mleka1 łyżeczka soli400 g mąki pszennej typu 650folia spożywcza do przykrycia ciastamasło do wysmarowania formybułka tarta do posypania formykostki lodu do wypełnienia żaroodpornego naczynia Beszamel35 g masła35 g mąki½ l mlekasólpieprzgałka muszkatołowa w całości English muffins7 g...