• Informacje na temat:

    francuskie kwadraty z pomidorami

Przepisy na temat: francuskie kwadraty z pomidorami
  • Ciasto francuskie z sosem Bolognese

    Składniki: 8 płatów mrożonego ciasta francuskiego Ząbek czosnku Pęczek zielonej cebulki 150 g pomidorów koktajlowych 1 łyżka oleju 500 g mieszanego mięsa mielonego Sól, pieprz(...) kwadraty. Na środek kwadratów nakładać sos, posypać serem. Rogi lekko zagiąć i posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec 20-25 minut w 200

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

Artykuły na temat: francuskie kwadraty z pomidorami
  • Letnie tarty

    Kruche ciasto, chrupiące francuskie, a może delikatne drożdżowe? Napełniaj i do pieca!

  • Ciasto pełne możliwości

    Ciasto francuskie pozwoli ci wyczarować szybkie i pyszne dania. Zarówno pikantne, jak i słodkie.

  • Nowy zdrowy rok

    .... 2. Jabłko pokrój w cienkie plasterki, posyp tymiankiem i skrop oliwą. 3. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty 5 x 5 cm. 4. Na środku każdego kwadratu połóż łyżkę konfitury, 2-3 plasterki jabłka i plaster...

  • Fantazyjne pierogi

    ...z cytryny, sól i pieprz. 2. Rozmrożone ciasto francuskie rozłóż na stolnicy. Jeśli ciasto jest zbyt grube, lekko rozwałkuj je, a następnie ostrym nożem pokrój na kwadraty o boku 10 cm. Piekarnik rozgrzej(...) i odstaw na 10 minut. 4. Ciasto rozwałkuj na stolnicy, wykrawaj z niego kwadraty o wymiarach 10 cm na 10 cm. Układaj trochę farszu na każdym kwadracie ciasta i formuj podłużne pierogi. Zlepiając ciasto...

  • Bufet szaleństw

    ...g ciasta francuskiego - 1 jajko - gruba sól i kminek do posypania - ok. 12 oliwek do przybrania Przygotowanie Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Chili opłucz i drobno posiekaj. Do mielonego mięsa dodaj cebulę, chili, orzeszki pinii i bazylię. Dopraw solą i papryką. Wymieszaj. Ciasto francuskie rozwałkuj tak, aby miało ok. 2,5 mm grubości i 20 cm długości. Na środek ciasta nałóż mięso...

  • Biały ser w roli głównej

    ...w temperaturze 180° C. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 355 kalorii Paszteciki francuskie Składniki na 4 porcje: opakowanie (30 dag ) mrożonego ciasta francuskiego (lub: kostka masła 1 i 1/2 szklanki mąki, szklanka wody, sól), opakowanie bryndzy, 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ziarna sezamu lub kminku, jajko Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto francuskie: gotowe rozmrażaj w temperaturze...