• Informacje na temat:

    formy silikonowe sernik

Przepisy na temat: formy silikonowe sernik
  • Wielkanocne słodkości

    ...z lodówki, by miały temperaturę pokojową.  2. Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Natłuść 2 formy o śr. 22 cm. Ubij mikserem masło, cukier puder i śmietanę kokosową. Potem wbij kolejno żółtka jajek(...) minut. Wyjmij z formy do góry dnem.  4. Na krem ubij twarożek, masło i esencję. Dodaj cukier, śmietanę i wiórki kokosowe.  5. Rozkrój poprzecznie oba placki. Przełóż kremem wszystkie warstwy, wierzch...

Artykuły na temat: formy silikonowe sernik
  • W czym ci się upiecze

    Sprawdź, jakie formy najlepiej nadają się do pieczenia.

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Uroki wsi

    ...ciasta Wiejski sernik z wiśniami Składniki: 1 słoik wiśni (680 ml) 350 g masła 350 g cukru Opakowanie cukru waniliowego 8 jaj 750 g twarogu 100 g śmietany Opakowanie budyniu waniliowego Szczypta soli 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml likieru jajecznego 1 łyżka cukru pudru 30 g płatków migdałowych Olej do formy  100 g masła...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Sernik królewski łączy w sobie to co najlepsze w serniku i cieście czekoladowym. Taki sernik zachowuje świeżość na długo, więc to idealny przepis jeśli chcesz coś upiec, a nie masz czasu tuż przed ważnym wydarzeniem.     Na masę serową 1 kg sera na sernik 200 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej Ziarenka z 1 laski wanilii 200 ml śmietanki 30% 3 jajka Na ciasto kakaowe ok. 340 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia180 g cukru pudru30 g kakao180 g zimnego masła, posiekanego w kostkę 1...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...