• Informacje na temat:

    foremka na babke gotowaną

Przepisy na temat: foremka na babke gotowaną
  • Babka puchowa

    Delikatna w smaku.

  • Szafranowy drożdżowiec

    Rozpływa się w ustach!

  • Karnawałowe wypieki

    Podwójna przyjemność na powitanie Nowego Roku – tradycyjne ciasta plus odświętne dodatki. Taki zestaw zaskoczy domowników i gości wyjątkowym smakiem i apetycznym wyglądem.

  • Ziemniaczane specjały

    Ziemniaki smakują dobrze nie tylko w parze z kotletem. Możliwości ich podania aż trudno zliczyć. Wystarczy trochę niedrogich dodatków i aromatycznych przypraw, by zmienić je w pyszne obiadowe danie!

  • Świąteczne słodkości regionalne i klasztorne

    W skarbcu staropolskich receptur nie brakuje przepisów na wyborne ciasta wielkanocne. Dawniej nawet mniszki, które zwykle jadały znacznie skromniej, nie żałowały do nich jajek, bakalii i drogich przypraw.

  • Wiosenna zapiekanka z wołowiną

    Ciepłe promienie słońca, pierwsze nowalijki, pyszne warzywa i owoce - to zapowiedzi wiosennego i letniego menu. Lekkie, kuszące dania mogą być bardzo proste w przygotowaniu. By zaoszczędzić cenny czas, warto wykorzystać sprytne patenty marki Gosia. Wytrzymała foremka aluminiowa do przygotowywania ciast i zapiekanek, pozwoli na przygotowanie pysznej, rumianej zapiekanki z wołowiną! Połączenie...

  • Czekoladowa pokusa z malinami

    Nikt się im nie oprze!

  • Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur!

    Kulinarna podróż do Krainy Tysiąca Jezior!

Artykuły na temat: foremka na babke gotowaną
  • Babka na medal

    Może być drożdżowa, ucierana, a nawet gotowana. Pod każdą postacią jest wyjątkowo pyszna.

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Zielenina zupełnie za darmo? Tak!

    ..., estragon, lubczyk itp. zamroź w foremkach do kostek lodu. Będą akurat na porcję do zupy. AGNIESZKA PACUŁA...

  • Wyrośnięta, niepopękana, wilgotna, a jednocześnie „piaskowa”, czyli sypka – taka powinna być babka wielkanocna, ciasto, bez którego trudno wyobrazić sobie święta. Pieczenie babki wielkanocnej nie musi być trudne, wystarczy przestrzegać kilku zasad /123RF/PICSEL Dzieci ją kochają, również w tym roku nie możemy ich zawieść. Ale jak ją zrobić, by nie wyszedł nam zakalec i przypominała ciasto, które robiły nasze mamy i babcie? Podpowiadamy, jakich błędów unikać, by upiec idealną babkę...

  • Wielkanocne baby ponczowe

    Świąteczny przepis mistrza cukiernictwa Pawła Małeckiego.

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Wyczarowane z ziemniaków

    Ziemniaki nie muszą być tylko dodatkiem do obiadu. Można z nich przygotować mnóstwo pysznych i oryginalnych potraw.

  • Gotowanie to sztuka. Umożliwia tworzenie dań za sprawą doboru składników oraz łączenia smaków przy akompaniamencie odpowiednich narzędzi. Jednym z nich są wolnowary, które pozwalają na przygotowanie potraw o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Urządzenia tego typu posiadają również szereg innych istotnych zalet, dzięki którym nawet dania dobrze nam znane dostarczą nam nowych doznań kulinarnych i walorów odżywczych. Fot. materiały prasowe Moda na gotowanie już dawno zatoczyła szerokie kręgi....

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Opasły Tom, wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau.

  • Święta Wielkiej Nocy za pasem, a my wciąż zastanawiamy się, jak zdążyć ze wszystkim na czas. O ile świąteczne porządki możemy zaplanować nieco wcześniej i rozłożyć je na konkretne dni tygodnia, to przygotowanie kulinarnych specjałów zawsze pozostaje zadaniem na ostatnią chwilę. Fot. 123RF/Picsel Warto jednak dokładnie przemyśleć i zaplanować działania, aby nie spędzić połowy świąt w kuchni. Co ułatwi nam świąteczne gotowanie? Przedstawiamy kilka praktycznych porad, jakie warto wprowadzić w...