• Informacje na temat:

    focaccia

Przepisy na temat: focaccia
  • Focaccia z winogronami

    Ten włoski przysmak skradnie wasze serca!

  • Focaccia

  • Włoska focaccia

    Dla wielbicieli oliwek.

  • Dodatek do gulaszu lub przystawka :) Smakuje na ciepło i na zimno......

  • Włoski klasyk – focaccia jakiej nie znacie!

    Pizza i pasta – odpowie bez dłuższego zastanowienia większość z nas, gdy przyjdzie wymienić najsłynniejsze dania kuchni włoskiej. Tymczasem jest jeszcze jeden włoski przysmak, bez którego mieszkańcy Półwyspu Apenińskiego nie wyobrażają sobie dnia - to focaccia.

  • Znalazłam ten przepis jakiś rok temu i żałuję że piekę ją tak rzadko. Doskonałe, delikatne pieczywo może być jako dodatek do potraw na ciepło jak również pieczone z dodatkami smakuje rewelacyjnie :-)))

  • Włoskie pieczywo

    Focaccia z oliwkami Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozetrzyj z cukrem i odrobiną ciepłej wody oraz taką ilością mąki, by powstał gęsty zaczyn. Odstaw go pod przykryciem na 20 minut. Pozostałą(...) piure, focaccia będzie dłużej świeża. Puszysta ciabatta Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane pokrusz, zalej miodem oraz ciepłą wodą. Wkrusz drożdże. Dobrze wymieszaj. Odstaw na kilka minut...

  • Włoski chlebek w pysznym wydaniu :)

  • Chleby pełne błonnika

    ..., a ręce będą mogły prawidłowo rosnąć z zachowaniem pełnej funkcjonalności kończyn. Pomóż Hubercikowi przybić piątkę w przyszłości! Sprawdź szczegóły >>> Orkiszowa focaccia z oliwkami(...) i czosnku. Rada kucharza Jeśli do ciasta dodasz  1 ziemniak (ok. 10 dag), wcześniej ugotowany  i rozgnieciony na piure, focaccia pozostanie  dłużej świeża. *** #POMAGAMINTERIA Hubert ma...

  • Przepis wart wypróbowania: "Focaccia"

Artykuły na temat: focaccia
  • Włoska focaccia

    Sprawdza się idealnie jako aromatyczna przystawka. Myślisz, że to trudne? Nic bardziej mylnego! Wypróbuj nasz przepis, a przekonasz się jak łatwa w przygotowaniu i pyszna jest domowa focaccia.

  • Niewiele jest narodowych kuchni, które mogą się poszczycić taką różnorodnością zarówno składników, jak i metod gotowania. Popularna w Polsce pizza jest narodową potrawą Włochów, a każdy region tego kraju ma jej własną odmianę, stąd np. pizza neapolitana czy sicciliana. Kulinarne Włochy dzielą się na regiony: północny, środkowy, południowy oraz odrębną Sycylię. Północ to kuchnia obfitująca w mięsa smażone na maśle, południe szeroko czerpie z owoców morza i oliwy. Kuchnia włoska jest bardzo...

  • Focaccia z oliwkami

    Włoska focaccia sprawdzi się idealnie jako przystawka lub na śniadanie.

  • Wyposażone w 16 programów piekarniki do zabudowy firmy Whirlpool z linii wzorniczej ABSOLUTE to połączenie wyrafinowania i najwyższej funkcjonalności. Dostępne w trzech kolorach: białym, czarnym i szampańskim będą doskonałym dopełnieniem Twojej kuchni. Technologia 6-ty Zmysł jest w stanie automatycznie ustawić funkcję pieczenia i proponowany zakres temperatur dla sześciu kategorii żywności. System Ready2Cook, dzięki któremu nie trzeba nagrzewać piekarnika przed włożeniem do niego potrawy,...

  • Focaccia

    Alternatywa dla pizzy.

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...

  • Focaccia z czarnymi oliwkami

    Mając nieco więcej czasu, możemy sami przygotować pyszne i zdrowe pieczywo. Nasze chleby, bułki czy rogaliki będą wyjątkowe i bez konserwantów.

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy niektórych potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123RF Restauratorzy w naszym kraju coraz częściej oferują nam dania zainspirowane kuchniami innych narodów. Badania wykazują również , że znacznie częściej podróżujemy w celach czysto kulinarnych - poprzez smaki zapamiętujemy i poznajemy kulturę...

  • Puszysta focaccia z oliwkami i rozmarynem

    Idealna jako przystawka, przekąska i na kolację. Domowa, puszysta i pełna aromatu włoska focaccia zachwyci wszystkich domowników.

  • Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różnych regionów słonecznej Italii, które obrazują niezmierzoną różnorodność smaków i aromatów. Fot. 123 RF Naszą wędrówkę zaczynamy na północy i przemieszczamy się w dół, aż na Sycylię. Risotto alla milanese (risotto po mediolańsku) To chyba jedna z najprostszych (choć czasochłonnych) i najbardziej klasycznych potraw włoskich. Swój jaskrawożółty kolor...

Wideo na temat: focaccia