• Informacje na temat:

    flaki przepis wolowe

Przepisy na temat: flaki przepis wolowe
  • Niezawodny przepis na flaczki

    Składniki: 2 kg gotowych flaków wołowych rosół wołowy po 2 marchewki, pietruszki, pory 1/2 selera zasmażka: 50 g masła 40 g mąki Łyżka posiekanej cebuli  oraz: po 1/2 łyżeczki świeżo zmiel. imbiru i świeżo utartej gałki muszkat. ziele angielskie łyżeczka słodkiej papryki 2 listki laurowe łyżka majeranku sól, pieprz Przygotowanie: 1 Flaki przepłucz pod bieżącą...

  • Flaki z pulpetami

    ..., - sól Przygotowanie: Warzywa oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce. Flaki sparzyć wrzątkiem i dodać wraz z warzywami do gotującego się wywaru. Oprószyć majerankiem, dodać ziele angielskie i listek laurowy. Gotować do miękkości flaków. Mielone mięso dokładnie wymieszać z żółtkami, doprawić solą i pieprzem, formować okrągłe pulpeciki. Gdy flaki będą już miękkie, dodać pulpeciki, gotować ok. 10 min...

  • Sycące zupy na chłodne dni

    Tradycyjna polska kuchnia aż kipi od przepisów na pyszne, rozgrzewające zupy.

Artykuły na temat: flaki przepis wolowe
  • Sycące zupy na chłodne dni

    Tradycyjna polska kuchnia aż kipi od przepisów na pyszne, rozgrzewające zupy.

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

Wideo na temat: flaki przepis wolowe
  • Przepis na tradycyjne flaczki wołowe

    paseczki żołądki wołowe, choć klasyczne flaki można przygotować również z żołądków wieprzowych czy zwierzyny leśnej - jelenia, daniela czy łosia. Gotowane do miękkości w warzywnym wywarze, z dodatkiem pikantnych przypraw i sporą ilością aromatycznego majeranku - istnieje mnóstwo sposobów na flaki. Poznajcie nasz przepis - w parę chwil zrobicie wyborne, tradycyjne flaki!