• Informacje na temat:

    flaczki z podrobów

Przepisy na temat: flaczki z podrobów
  • Fakty i mity na temat podrobów

    ...- Podrobów nie toleruję! Ileż to razy w towarzystwie padają asekuranckie zapewnienia, wzmocnione dodatkowo pełną obrzydzenia miną. A jadąc na wakacje do Azji potrafimy skusić się na lokalny przysmak. Kto nie próbował cykady albo potwora morskiego dla zakładu? Niezależnie od tego czy smakowało, lubimy się pochwalić doświadczeniem czegoś niezwykłego. A podroby? Zbyt egzotyczne? Niemodne? Nie dla...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ..., czasem dochodząc nawet do 60 - 70 proc. Wraz z karafką i kieliszkami na stół zawita przystawka, taka jak slană - wędzona szynka wieprzowa, tobă - rodzaj salcesonu z podrobów wieprzowych, caltaboşi(...) przecierane z warzyw, zawierające mięso i okraszone śmietaną. Istnieje wiele rodzajów ciorb, stąd wymienimy tylko najpopularniejsze: ciorba de burta - flaczki zawsze podawane z kwaśną śmietaną i ostra...

  • Kuchnia turecka

    ..., kurczaka i baraniny opiekanych przez cały czas na pionowych grillach. Smacznie zjemy także w Işkembe Salon (dosłownie "salon flaka"), których specjalnością są dania przygotowane podrobów. Tutaj można...