• Informacje na temat:

    filety z ud kurczaka

Przepisy na temat: filety z ud kurczaka
  • Faszerowane filety z kurczaka

    ...go z ognia i odłóż do wystudzenia.  2. Filety z kurczaka opłucz, osusz, rozetnij na płaty i lekko rozbij. Mięso posyp solą oraz pieprzem z obu stron. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek przeciśnij przez(...) Sposób przygotowania 1. Pesto: zioła oraz obrany imbir posiekaj. Czosnek obierz, ser zetrzyj. Do malaksera wrzuć słonecznik. Dodaj resztę składników sosu i zmiksuj. Posól.  2. Filety rozetnij na...

  • ulubione danie w moim domu

  • Fajnie smakuje, ładnie się prezentuje...w sumie mało pracochłonne

  • Miodowe filety z kurczaka

    Sprawdzony sposób na szybki obiad.

  • Mięso marynowane w miodzie,wypełnione słodko pikantnym nadzieniem.

  • Filety ze szpinakiem

    Nadziewane filety z kurczaka wyśmienicie smakują i smakowicie wyglądają podane z długoziarnistym ryżem i lekką sałatką ze świeżej chrupiącej papryki.

  • Przepis na te pieczone filety z kurczaka jest banalnie prosty:). Robi się je szybko i smakują jak pizza!

  • Filety w pomidorach

    Nawet z filetów z kurczaka można wyczarować eleganckie i pyszne danie.

  • Bardzo smaczne połączenie kurczaka, sera żółtego, papryki i pora. Zachęcamy do wypróbowania.

Artykuły na temat: filety z ud kurczaka
  • Filety z kurczaka w sosie

    ...roztopią. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dno wykładamy szpinak, a na nim układamy filety z kurczaka. Zalewamy serowym sosem. Pieczemy 15 minut w 200ºC. 50 g goudy ścieramy na tarce(...) i gotujemy, mieszając, 2-3 minuty. Studzimy. 2. Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i dzielimy na cztery porcje. Filety nacinamy i każdy nadziewamy dwoma plastrami szynki. Smażymy na...

  • Miodowe filety z kurczaka

    Szybki obiad.

  • Cytrynowy kurczak picatta

    Pyszne i oryginalne danie z kurczaka. Idealne na obiad lub ciepłą kolację.

  • Filety ze szpinakiem

    Nadziewane filety z kurczaka wyśmienicie smakują i smakowicie wyglądają podane z długoziarnistym ryżem i lekką sałatką ze świeżej chrupiącej papryki.

  • Filety z piersi kurczaka w sosie cebulowym

    ...1. Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w lekko posolonej wodzie. Cebule obierz, pokrój na połówki, a potem w plasterki. Chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki, strączek opłucz, osusz, posiekaj. 2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Posyp ją solą, pieprzem oraz brązowym  cukrem. Smaż, aż cukier się skarmelizuje. Mięso opłucz, osusz, ostrożnie odetnij od kości. Filety...

  • Kurczak w occie jabłkowym

    To bardzo łatwe do przyrządzenia danie urzeka soczystością i bogatym smakiem. Wypróbuj przepis na pyszne filety z kurczaka w occie jabłkowym!

  • Filety w pomidorach

    Nawet z filetów z kurczaka można wyczarować eleganckie i pyszne danie.

  • Cytrynowy kurczak picatta

    Smażony filet kurczaka w sosie z cytryną i kaparami to spopularyzowana przez Amerykanów wersja włoskiego dania picatta. W oryginalnej recepturze zamiast drobiu jest plaster mięsa cielęcego.

  • Sałatka z kurczakiem i truskawkami

    Sposób przygotowania: 1. Filety z kurczaka opłucz i osusz. Oliwę połącz z solą, pieprzem i szczyptą mielonej papryki, natrzyj kurczaka i odstaw na 15-20 minut. W tym czasie przygotuj sos: ocet i miód podgrzewaj w rondelku na małym ogniu, mieszając aż płyn lekko zgęstnieje. Odstaw.  2. Pierś z kurczaka grilluj przez kilka minut z każdej strony. Odstaw pod przykryciem na chwilę i pokrój na...

  • Ragoût z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym

    Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha, pokrój w paski. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść papierowym ręcznikiem, pokrój w plasterki. Dymki oczyść, pokrój w plasterki.  2. Na patelni rozgrzej oliwę. Włóż mięso, smaż 3 minuty. Potem dodaj cebulę oraz pieczarki. Smaż 4 minuty. Od czasu do czasu zamieszaj...

Wideo na temat: filety z ud kurczaka
  • Rozmaryn w kuchni Piotra Kucharskiego

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z dodatkiem rozmarynu. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: serowe ciasteczka, krem z marchwi, filety z kurczaka w rozmarynowej panierce i chleb z rozmarynem i pomidorami.

  • Sznycle w migdałowej panierce

    Zwarte, mocne mięso z szynki wieprzowej czy choćby filety drobiowe - z kurczaka czy indyka - to podstawa wybornych kotletów, które często goszczą na polskich stołach. Jeśli szukacie urozmaicenia dla zwykłych, smażonych koletów w ciężkiej panierce, spróbujcie przyrządzić wyjątkowe sznycle w nietypowej, bo migdałowej, panierce! W parę chwil, przy użyciu kilku prostych składników odmienicie swoje