• Informacje na temat:

    filety z tilapii

Przepisy na temat: filety z tilapii
  • Kotleciki rybne

    Składniki: 60 dag filetów rybnych (dorsz, tilapia, mintaj) 1 jajko czerstwa bułka szklanka mleka 1 cebula olej bułka tarta pół pęczka natki pietruszki łyżeczka czosnku niedźwiedziego sól pieprz Przygotowanie: 1. Cebulkę pokrojoną w kostkę zeszklij na rozgrzanym oleju. Bułkę namocz w mleku. Filety drobno posiekaj ostrym nożem, dodaj jajko, odciśniętą bułkę...

  • Sprawdzony przepis na "Rosyjska ucha z tilapii"

  • Przysmaki z ryb

    PRZYGOTOWANIE: Umyte filety posyp ziołami, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki na kilkanaście minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 170ºC, zawiń filety w folię aluminiową i piecz przez 30 minut(...) pietruszki ● 1 łyżeczka soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Umyte filety przypraw ziołami i sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 minut. Następnie zawiń je w folię aluminiową i piecz 25 minut...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rosyjska ucha z filetami z tilapii"

  • Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, dla mnie ryby mogą nie istnieć, więc próbuję rybę na różne sposoby, a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę.

  • Dla zjadaczy ryb - szybko i smacznie.

  • Propozycja na aromatyczną, wyraźną w smaku rybkę, którą otula kołderka z cytrynowo - bazyliowej salsy. W daniu przeplata się delikatność mięsa tilapii ze słodko - kwaśnym smakiem salsy i wyraźną nutą bazylii. Pamiętajmy jednak, aby do przygotowania tego dania nie wybierać tilapii hodowanej w Chinach, a tą z hodowli ekologicznej, w której występuje zamknięty obieg wody i ryby nie są "faszerowane" hormonami. Kupujmy tilapię świeżą, najlepiej hodowaną w Polsce.

  • Proponuję dziś smaczną rybę w panierce, tilapię z młodymi ziemniakami i sałatą maślaną z ogórkiem, rzodkiewką.

  • Mięso marynowane w miodzie,wypełnione słodko pikantnym nadzieniem.

  • Jedzonko z gatunku: proste i smaczne.

Artykuły na temat: filety z tilapii
  • Tilapia z fioletową skorupką ziemniaczaną i sosem rozmarynowym

    ...  Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.      Umieść filety rybne na powierzchni roboczej i dopraw solą i pieprzem.  Jedną ze stron fileta obłóż plasterkami ziemniaków aby całkowicie pokryć powierzchnię ryby. Ziemniaczki mają zachodzić na siebie jak dachówka. Posypać ziemniaki pieprzeem, solą i rozmarynem do smaku.      Rozgrzać duża patelnię na średnim ogniu. Dodać oliwę i masło . Kiedy...

  • Sposób na sandacza

    Zapiekany na cukinii Składniki na 4 porcje: 3 cukinie (ok. 60 dag), 1 cebula, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, 200 ml wytrawnego białego wina, 4 filety z sandacza, 75 dag ziemniaków, 1 pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 1 cytryna. Filety rybne opłukać, osuszyć. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Cukinie umyć, odciąć końce, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na...

  • Ile rtęci jest w pandze?

    ...najmniej dwukrotnie przeprowadzano badania mające na celu sprawdzenie czy rzeczywiście filety z pangi zawierają więcej rtęci niż wynosi norma. W obydwu przypadkach wyniki były negatywne (czyli nie(...), tuńczyka i tilapii. Także te ryby mogą zawierać stosunkowo wysokie poziomy niebezpiecznych substancji. Zobacz także:  

  • Panga nie dla wszystkich

    ...rozwijają. W Polsce już co najmniej dwukrotnie przeprowadzano badania mające na celu sprawdzenie czy rzeczywiście filety z pangi zawierają więcej rtęci niż wynosi norma. W obydwu przypadkach wyniki(...) w ciąży i małe dzieci nie jadły miecznika, rekina, tuńczyka i tilapii. Także te ryby mogą zawierać stosunkowo wysokie poziomy niebezpiecznych substancji. Anna Piotrowska...

  • Ryby mają głos

    ...niewielką ilością śluzu, czerwone skrzela. Dlatego świeżość ryby najłatwiej ocenić wtedy, gdy kupujesz ją w całości. Wolisz filety? Naciśnij mięso palcem - powinno być sprężyste i jędrne (nie może się...

  • Apetyt na rybkę

    Roladki rybne Składniki na 4 porcje: większe filety rybne (np. panga, mintaj, tilapia, limanda), pół zielonej cukinii, pół żółtej cukinii, 1 cebula, 1 strąk żółtej papryki, 1 strąk czerwonej papryki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy, pół pęczka bazylii, kilka gałązek rozmarynu, sok wyciśnięty z 1 cytryny, sól, pieprz 1. Rozmrożone i dobrze osuszone filety skropić sokiem z cytryny...