• Informacje na temat:

    filety z ryby na zimno

Przepisy na temat: filety z ryby na zimno
  • Kotlety z ryby

    Prosty przepis na kotlety z ryby.

  • Pyszne kotleciki mielone z ryby z cebulą, natką pietruszki i młodymi pędami czosnku. Pyszne domowe kotlety z ryby na obiad, najlepsze z krążkami cebulowymi i surówką z kapusty.

  • Pyszne ryby na świąteczny stół

    ...przed użyciem, by nabrał temperatury pokojowej i się rozrzedził.  2. 2 śledziowe filety pokrój ukośnie na małe kawałki. Resztę śledzi drobniutko poszatkuj. Rybę wędzoną obierz z ości i ze skóry, mięso...

  • Sztandarowe danie mojej mamy, idealne na wigilię i nie tylko.

  • Są pyszne,lekko kwaśne i nadają się na wiele okazji.Choć jest z nimi dużo pracy warto poświecić czas.Przepis mojej mamy.

  • Potrawy na cały tydzień

    ...w proszku, czosnek granulowany. Przy pomocy silikonowego pędzelka posmaruj marynatą filety. Schłodź.  2. Rybę ułóż skórą do dołu w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Ponownie natrzyj marynatą. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Na patelni zrumień pokrojoną w krążki cukinię, usmaż pokrojony w kostkę bakłażan. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj do ryby. Udekoruj cytryną i natką.  Zapiekana...

  • zdrowe i proste

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...naleśnik i zwiń.  Dorsz pod pierzynką Sposób przygotowania Filety z dorsza opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy przekrój na pół. Przełóż je do miseczki, oprósz solą i pieprzem. Potem skrop(...) w niej porcje ryby. Na każdym kawałku dorsza rozsmaruj trochę masła ziołowego. Posyp przygotowaną wcześniej posypką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. C. Piecz przez 25-30 minut...

  • Smaczne i proste w wykonaniu.

Artykuły na temat: filety z ryby na zimno
  • Ryby mają głos

    ...niewielką ilością śluzu, czerwone skrzela. Dlatego świeżość ryby najłatwiej ocenić wtedy, gdy kupujesz ją w całości. Wolisz filety? Naciśnij mięso palcem - powinno być sprężyste i jędrne (nie może się(...)Kiedy ryby są najsmaczniejsze i najzdrowsze? Wcale nie latem, gdy wypoczywasz nad morzem, tylko teraz, zimą. Dlaczego? - Akurat gdy zaczynają się wakacje, ryby kończą tarło - wyjaśnia prof. Piotr...

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...budzić wątpliwości. Filety rybne przed zamrożeniem pokrywane są tzw. glazurą zabezpieczającą przed wysychaniem. Za niezbędną uznaje się glazurę stanowiącą 3-5 proc. masy ryby. Tymczasem po rozmrożeniu(...). – Lubiącym sushi radzę kupować ryby od legalnych, sprawdzonych dostawców – podpowiada prof. Podolska. Wędzone na ciepło czy na zimno? Na gorąco ryby są wędzone w 90 st. C i trwa to kilka godzin...

  • Ryby inaczej niż zwykle

    ..., podzielić na kawałki. Każdą porcję obsypać mąką, odstawić. 2. Jajka rozkłócić w misce. Kawałki ryby maczać w masie jajecznej, dokładnie obtoczyć w rozsypanej na talerzu bułce tartej, czynność(...), gotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić, wystudzić, pokroić na ćwiartki. Filety pokroić w kostkę. 2. Warzywa i jabłko umyć. Fasolkę oczyścić, pokroić, ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić...

  • Kotlety z ryby

    .... Filety rybne umyj, osusz i koniecznie sprawdź, czy nie ma w nich ości. Następnie zmiel je w maszynce do mielenia mięsa. Do miski przełóż zmieloną rybę, dodaj surowe jajko, przesmażoną cebulę, dosyp...

  • Teraz ryby mają głos

    ...chrzanu - 1 łyżka śmietany 36 proc. - 1 łyżeczka koniaku - przyprawy Sposób przygotowania: Filety pokrój na plastry i posól. Do naczynia przesiej mąkę pszenną, dodaj cynamon i wlewając powoli...

  • Sposób na rybkę

    Gdyby częściej gościły na naszych stołach, bylibyśmy dużo zdrowsi. Ryby bowiem przedłużają młodość i chronią przed wieloma chorobami. Można je smażyć, gotować, dusić, zapiekać... Każda metoda jest dobra.

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • Smaczne i zdrowe

    Przedłużają młodość i chronią przed wieloma chorobami. Są pyszne i na gorąco i na zimno.

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    ...… zaledwie w 30 minut przyrządzisz pyszne, świąteczne danie rybne z gwarancją idealnego smaku. Poznaj nowe propozycje od marki WINIARY na najbardziej popularne w tym okresie ryby: karpia i filety(...), należy je piec przez 25-30 minut. Wyjątkowy karp gotowy! Jako wielbiciele klasycznej ryby po grecku, która jest doskonała zarówno na gorąco, jak i na zimno, koniecznie powinniśmy sięgnąć po WINIARY...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...zawartości selenu, 100 g ryby zaspokaja niemal całe dzienne zapotrzebowanie na ten mikropierwiastek, który nie tylko pobudza układ immunologiczny, ale reguluje też wytwarzanie hormonów przez tarczycę(...) 1/2 godz. przed wędzeniem rozpal brykiet drzewny. Gdy się rozżarzy, zgarnij na jedną stronę i połóż na niego mokre wióry olchowe lub jabłoniowe. Ryby wyłóż po przeciwległej stronie od żaru, na...