• Informacje na temat:

    filety z musztardą

Przepisy na temat: filety z musztardą
  • Sposoby na karpia

    ...- Karp to taka ryba, która chyba jedynie cudownie i najlepiej smakuje tylko w Wigilię - mówi PAP Life Andrzej Polan. Znany kucharz zdradza przepisy na świąteczną rybę - z grzybowym pudrem, z musztardą i koprem oraz karpia podanego z chrupiącą kapustą.

  • Śledzie z curry i musztardą

  • ...4 filety śledziowe, 2 ugotowane w łupinach buraki, 3 czerwone cebule, 2 ogórki kiszone, szklanka ugotowanej fasoli perłowej, czerwone jabłko. Sos: łyżka musztardy, łyżeczka miodu, 2 łyżki białego octu winnego, 4 łyżki oleju, po łyżeczce cząbru i kminku, 4 łyżki szczypiorku, sól, pieprz.

  • Danie idealne dla wielbicieli mięs na słodko. Uwielbiamy takie połączenia.

  • Filety śledziowe włożyć do mleka na 3-4 godziny. Żółtka ubić z musztardą, solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając olej. Pokroić drobno ogórek. Posiekać cebulę. Połączyć z ubitą masą i dodać szczyptę pieprzu cayenne. Śledzie pokroić na kawałki. Posiekać cebulę w kostkę. Ułożyć w naczyniu i polać sosem musztardowym. Po kilku godzinach w lodówce są gotowe.

  • Mielone z musztardą

  • Wigilijna ryba zapiekana - Joanna

    Składniki dla 3 osób: 3 filety dowolnej ryby morskiej, 200 ml tłustej śmietany, szczypta "czosnku staropolskiego Kamis", łyżka "przyprawy do ryb Kamis", szczypta "ziół prowansalskich Kamis", szczypta "pieprzu cytrynowego Kamis" i "soli cytrynowej Kamis", 1 łyżka "musztardy sarepskiej Kamis", ewentualnie plasterek żółtego sera i kilka listków pietruszki...

  • O ja robiąc dziś obiad nawet nie wiedziałam że jest dzień schabowego ????, co oni jeszcze nie wymyślą.

  • Oryginalny łosoś ze szpinakiem

    ...faszerowania. Umieść w nich po dwie łyżki farszu szpinakowego. Posmaruj filety musztardą i obtocz je w tartej bułce. Umieść je na papierze do pieczenia i zapiekaj w temperaturze 190 stopni C przez 20 minut.(...)Składniki: 4 filety z łososia (razem ok. 500-600 g) 1/2 szklanki liści szpinaku kilka listków bazylii 1 łyżeczka skórki z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki suszonej żurawiny...

  • jedne z moich ulubionych :)

Artykuły na temat: filety z musztardą
  • Filety z makreli z patelni

    ...trzepaczki rózgowej łączymy z mlekiem, musztardą i 3/4 ilości szczypiorku. Powstałą masą zalewamy ziemniaki i rybę na patelni, smażymy, aż się zetnie. Posypujemy pozostałym szczypiorkiem i podajemy...

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...

  • Piętrowa sałatka śledziowa

    Filety śledziowe dokładnie oczyść i pokrój na kawałki. Buraki, marchew i ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź warzywa i pokrój w niedużą kostkę. ...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Pieczeń z fasolką

    Na noc przed obróbką mięso natrzyj olejem z musztardą oraz roztartym czosnkiem i wstaw do lodówki. Stanie się bardziej kruche i szybciej się dopiecze.

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Ragoût z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym

    Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha, pokrój w paski. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść papierowym ręcznikiem, pokrój w plasterki. Dymki oczyść, pokrój w plasterki.  2. Na patelni rozgrzej oliwę. Włóż mięso, smaż 3 minuty. Potem dodaj cebulę oraz pieczarki. Smaż 4 minuty. Od czasu do czasu zamieszaj...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....