• Informacje na temat:

    filety z dorsza na parze

Przepisy na temat: filety z dorsza na parze
  • Kuchnia na cały tydzień

    ...świeżym tymiankiem. Podawaj gorące.  Dorsz w cieście francuskim Sposób przygotowania 1. Filety z dorsza opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Posyp solą, pieprzem cytrynowym, polej sokiem z cytryny(...)Makaron z brukselką Sposób przygotowania 1. Połowę brukselki ugotuj w osolonym wrzątku lub na parze. Resztę posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i zrumień pokrojoną drobno cebulę dymkę...

  • Wyśmienite dania na każdy dzień tygodnia

    ...farszem mięsnym. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i porwane listki sałaty. Polej jogurtem.  Dorsz z buraczkami Sposób przygotowania 1. Filety rybne opłucz, osusz. Skrop sokiem(...).  2. Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Marchewkę ugotuj na parze, ostudź. W misce wymieszaj ryż, kurczaka, pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę oraz niewielkie plasterki świeżego ananasa. Posyp solą...

  • Przysmaki z ryb

    ...2-3 łyżeczki mięsa zmiksowanego z jarzynami ugotowanymi na parze. Po 1. urodzinach maluch może dostać na obiadek ok. 50 g ryby, a 2-3-latek - ok. 100 g. Poniżej przedstawiamy pomysły na smaczne(...) przecier pomidorowy. Całość wymieszaj. Ugotuj rybę na parze. Podawaj na ciepło pod kołderką z warzyw. Możesz też rozdrobnić mięso ryby i wymieszać je z jarzynami. Morelowy łosoś (po 12. miesiącu...

  • Wigilijne menu dla smyka

    ...strawny, zamiast smażyć rybę w panierce, np. ugotuj ją na parze. Sos przygotuj ze świeżych warzyw z dodatkiem przecieru pomidorowego. Jeśli dania ma spróbować dziecko, użycie w zamian ketchupu nie jest(...) dostać tylko niewielką porcję (wcześniej obejrzyj ją pod kątem obecności ości). Jeśli chcemy, by brzdąc mógł się w pełni delektować rybą, należy zamienić karpia na dorsza, solę, halibuta czy łososia...

  • Ryby -  bezcenny skarb z morskiej głębiny

    ...nią może spowodować, że dziecko nie będzie już chciało ich jeść. Dlatego kupuj filety, które obrane są z ości i skóry. Dla dzieci najlepiej sprawdzają się ryby gotowane na parze, wtedy są bardzo(...) uda nam się dostać świeżej ryby, kupmy filety mrożone lub paluszki rybne, a w krótki czas przygotujemy zdrowy i wartościowy posiłek. Zwróćmy uwagę aby w diecie naszej pociechy znalazły się zarówno...

  • Wigilia dla brzdąca

    ...o kształcie ryby, co znacznie uatrakcyjni potrawę w oczach dziecka. Rocznego czy dwuletniego smyka możesz poczęstować także rybą po grecku. To ugotowane na parze filety rybne, przełożone duszonymi...

Artykuły na temat: filety z dorsza na parze
  • Dorsz na parze

    Szukasz pomysłu na zdrowy, ale też wyjątkowy w smaku jadłospis? Wypróbuj przepis na rybę na parze z dodatkiem imbiru.

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Pieczony dorsz

    Sposób przygotowania: 1. Filety opłukujemy i nacieramy solą oraz pieprzem z obu stron. Dno naczynia do zapiekania smarujemy masłem lub oliwą. Kawałki ryby układamy jeden obok drugiego. Na wierzchu(...) w najgrubszym miejscu. Jeśli mięso jest białe, a nie przezroczyste, i łatwo się rozdziela, możemy wyjmować. Podajemy np. z pieczonymi lub gotowanymi na parze warzywami. Zobacz także:

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Dorsz w ziolach i... odpowiedz dla Filomeny

    ...blad... Risotto 30 minut, tartaz z warzyw 30 minut i dorsz w ziolach tez okolo 30 minut. Polecam tak sympatycznie i wiosennie podana rybe. 2 porcje 2 porcje dorsza bez osci, grzbietowe czesci(...) sojowego, 2 lyzeczki rosolu cielecego w proszku, badz dwie kostki zamrozonego, badz kostka typu maggie, odrobina wody   Filety ryby obtoczyc w gruboziarnistej soli o odstawic na kwadrans do...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Sposób na rybkę

    ..., sól, 200 g łososia (filety), 200 g dorsza (filety), 2 liście laurowe, 2 małe cebule, 3 jajka, 2 łyżki masła, zmielony czarny pieprz, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, bułka tarta, olej do(...)Najzdrowszym sposobem przyrządzania ryb jest gotowanie (wkłada się je do wrzącego wywaru warzywnego). Dzwonka i filety gotujemy ok. 20 minut, a całe ryby 45-60 minut. Można je przygotować także na...

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • Smaki arktyczne

    ...solą, pieprzem i oliwą. Układamy filety na natłuszczonym papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C na 6-8 minut. Podajemy z marchewką ugotowaną na parze z soków(...) różni się od tegoż w Polsce, ale nie, różnicy nie poczułem żadnej). Natomiast świetnie dobranym dodatkiem była mocno cytrusowa marchew, gotowana na parze. Tradycyjna kuchnia norweska jest raczej tłusta...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!