• Informacje na temat:

    filety z dorsza jak smazyc na patelni

Przepisy na temat: filety z dorsza jak smazyc na patelni
  • Smażone kulki z nadzieniem

    ...dag mąki 1/2 szklanki piwa 1 jajko sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć na chrupko, zdjąć z patelni, osączyć. Na tłuszczu zrumienić(...) i pieprzem. Filety z ryb umyć, osuszyć delikatnie, nałożyć korniszonowy farsz, zwinąć ciasno. 4. Zmiksować mąkę z piwem i żółtkiem, wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białka. Kawałki ryb dokładnie obtaczać...

  • Kaszubskie kotlety rybne

    Jednym z głównych atrybutów kuchni kaszubskiej są ryby – zarówno słono, jak i słodkowodne. Przedstawiamy przepis na pyszne kotlety rybne, w których mięso mielone zastępujemy filetem z dorsza.

  • Grillujemy!

    Sezon rozpoczęty! Teraz na topie są takie przysmaki jak tropikalna piña colada i szaszłyki z owoców morza. Mistrzyni przekonuje: w plenerze ucztujmy z klasą!

Artykuły na temat: filety z dorsza jak smazyc na patelni
  • Szaszłyki z dorsza, cukinii i pomidorków

    ...1. Szczypiorek drobno siekamy. Cukinię kroimy na kawałki. Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy. 2. Sezam prażymy na małej patelni, aż nabierze delikatnie złotego koloru. 3. Filety rybne płuczemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki i odstawiamy na 10-15 minut, aby przeszły jego smakiem i aromatem. 4. Na drewniane patyczki nadziewamy na przemian kawałki dorsza, cukinię...

  • Dorsz w szynce z warzywami. Wiemy, na co zwrócić uwagę, kupując rybę

    ...tak, by na siebie zachodziły. Na nie ułożyć filety z ryby, a na wierzchu warzywa. Wszystko zwinąć w grubą roladę, związać jak baleron, mocno nitką.  Roladę włożyć do natłuszczonego naczynia(...) w ćwiartki, papryki oczyścić i pokroić w paski, listki tymianku oderwać od gałązek. Połowę oleju rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i paprykę, smażyć 4 minuty, dodać cukinię, smażyć 3 minuty. Dołożyć...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    Znajdź swój sposób na przyrządzenie ryby, by jeść ją ze smakiem jak najczęściej.

  • Święta w wersji light

    Dla wszystkich, którym radość Świąt przyćmiewa niepokój o zachowanie diety i sylwetki mam dobrą wiadomość: można świętować tak, by na wadze nie przybyło dodatkowych kilogramów. Poniżej praktyczne porady, jak w łatwy sposób zapobiec przytyciu w Święta, bez wielkich wyrzeczeń, tłumaczeń i żalu...

  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...delikatna w srodku, nazywam ja perfekcyjna...   Wczoraj wzielam 3 filety z dorsza, wybralam z nich peseta osci i przecielam je wzdluz na pol. Lekko posolilam. Na kazdym filecie ulozylam(...) - smazymy od strony ryby. Nastepnie ulozylam je w naczyniu do zapiekania i wstawilam na 5 minut do ngarzanego do 200°C piekarnika. W tym czasie na goraca patelnie po smazeniu ryb wlalam 100 ml wytrawnego...