• Informacje na temat:

    filety w cieście

Przepisy na temat: filety w cieście
  • Filety w cieście piwnym

    Soczysty filet w chrupiącym cieście to prawdziwa gratka dla miłośników dań z ryb. Smaczny obiad przygotujesz błyskawicznie - wystarczy ci pół godziny.

  • Mintaj w cieście imbirowym

    ...i ewentualnie gałązka zielonego pieprzu do udekorowania potrawy Przygotowanie: Filety z mintaja opłucz, dokładnie osusz. Rybę lekko posyp solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Limonkę(...) niewielkie kawałki. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzej masło do głębokiego smażenia. Kawałki ryby zanurzaj w przygotowanym cieście imbirowym. Od razu wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor...

  • Sandacz w cieście

    Doskonała ryba w cieście piwnym.

  • Morszczuk w cieście

    Składniki na 4 porcje: - 1 kg filetów z morszczuka, - jajko, - mąka pszenna, - sok z jednej cytryny, - szklanka piwa, - przyprawa uniwersalna do potraw, - olej, sól Przygotowanie: Filety(...) zanurzać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor. Czas przygotowania 45 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie...

  • Przygotowanie: Filety rozmrażamy. Robimy ciasto jak na naleśniki, troszkę je solimy. Obieramy ziemniaki surowe i ścieramy je na grubych oczkach tarki. Rybę solimy, doprawiamy do smaku. Następnie podgrzewamy olej na dużym gazie. Obtaczamy rybę w cieście naleśnikowym, a następnie w ziemniakach surowych, tak by cała byla obklejona. Na rozgrzanej patelni smażymy z obu stron. Tak przyrządzoną rybę...

  • Panierki inne niż zwykle

    ...cieście zanurzamy filety z kurczaka, po czym panierujemy je w płatkach. Tak przygotowane mięso dodatkowo skropione oliwą lub innym tłuszczem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około(...) i łączymy z bułką tartą. Filety obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku, a następnie w grzybowej panierce. Smażymy całość na maśle klarowanym lub pieczemy w piekarniku. Płatki migdałowe Wersja dla...

  • Panierka inna niż zwykle

    ..., pieprzem i słodką lub ostrą papryką). W tak powstałym cieście zanurzamy pałki/filety z kurczaka, po czym panierujemy je w płatkach. Tak przygotowane mięso dodatkowo skropione oliwą lub innym tłuszczem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Płatki migdałowe Wersja dla osób dorosłych: kurze pałki lub cienko pokrojone filety obtaczamy w mące pszennej, następnie...

  • Wyborne mięsa otulone ciastem

    .... Odstaw pod przykryciem na ok. 10 minut, by mąka spęczniała.  3. Zamarynowane filety z indyka pokrój na małe kawałki. Lekko rozgnieć je dłonią, nadając im owalny kształt.  4. Kawałki zanurzaj w cieście piwnym. Od razu wkładaj je na rozgrzany olej. Smaż na rumiano (w sumie ok. 15 minut). Po wyjęciu przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu.  Strudelki z filetami...

  • Pomysłowe panierki

    ...łączymy ze szklanką mleka, jajkiem i przyprawami (solą, pieprzem i słodką lub ostrą papryką). W tak powstałym cieście zanurzamy filety z kurczaka, po czym panierujemy je w płatkach. Tak przygotowane(...) filety obtaczamy w mące pszennej, następnie w mieszance roztrzepanego jajka i ciemnego, gorzkiego piwa z dodatkiem mąki ziemniaczanej. W kolejnym kroku panierujemy w mięso w płatkach migdałowych. Smażymy...

  • Nuggetsy w domowej wersji

    Sposób przygotowania 1. Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso natrzyj ze wszystkich stron solą i granulowanym czosnkiem. Potem włóż do lodówki na 1 godzinę.  2. W tym czasie mąkę wsyp(...) wymieszaj mikserem, tak by nie było grudek. Odstaw pod przykryciem na ok. 20 minut, by mąka spęczniała.  3. Zamarynowane filety z kurczaka pokrój na małe kawałki. Lekko rozgnieć je dłonią, nadając im owalny...

Artykuły na temat: filety w cieście
  • Chrupiące śledzie smażone w cieście

    .... Filety zanurzaj w jajku z mlekiem, a potem obtaczaj w mące i smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone odłóż na chwilę na papierowy ręcznik, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawaj np. z frytkami...

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Łosoś w cieście

    ...1. Filety z łososia opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Przekrój wzdłuż na cieńsze kawałki, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą. Włóż do lodówki na ok. 30 min. W rondelku roztop masło. Dodaj szpinak oraz(...). Wystudź. 2. Na cieście francuskim rozłóż połowę łososia a następnie szpinak. Przykryj pozostałym łososiem. Zwiń nadmiar ciasta zawijając pod spód. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do...

  • W tym odcinku Cooknij to! W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jakie dodatki idealnie skomponują się z klasycznym śledziem w śmietanie. Koniecznie wypróbujcie!     4 filety śledziowe 300 g gęstej śmietany 1 łyżka majonezu sok z 1 cytryny2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 posiekana, duża cebula (w piórka)1/2 jabłka (najlepiej szara reneta), pokrojone w kostkęsól, świeżo mielony pieprzkoperekróżowy pieprz Przygotowanie Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę o wymiarach ok. 4x4 cm....

  • Dorsz panierowany w cieście

    ...powstały grudki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Świeże lub rozmrożone filety z dorsza opłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na niewielkie kawałki. Szczypiorek siekamy. Olej przelewamy do rondla i podgrzewamy do ok. 175ºC. Kawałki ryby obtaczamy w cieście i smażymy 3-4 minuty (maksymalnie 5 kawałków, aby tłuszcz nie stracił temperatury) na jasnozłoty kolor...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Ryba w cieście

    Rybkę zajadamy na ciepło, gdyż rozpuszczony ser, który znajduje się wewnątrz ciasta jest wtedy najsmaczniejszy. Danie stanowi pyszna ryba w cieście drożdżowym nadziana filetem rybnym z pieczarkami i serem żółtym :)

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Grenadier w cieście

    Rybę opłucz, skrop sokiem z cytryny, posól i odstaw na kilka minut. Obierz ziemniaki gotuj 20 minut w posolonej wodzie. W tym czasie z jajka, mąki i mleka oraz szczypty soli. Przygotuj gęste ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzej olej. Filety rybne osączaj z soku, zanurzaj w cieście i układaj na gorącym oleju, smaż z obu stron na złoto na średnim ogniu. Odcedź ziemniaki, wymieszaj z łyżką...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...