• Informacje na temat:

    filety rybne z koperkiem

Przepisy na temat: filety rybne z koperkiem
  • Kaszubskie kotlety rybne

    Jednym z głównych atrybutów kuchni kaszubskiej są ryby – zarówno słono, jak i słodkowodne. Przedstawiamy przepis na pyszne kotlety rybne, w których mięso mielone zastępujemy filetem z dorsza.

  • Filety w sosie

    ...z dodatkiem łyżki masła. Gulasz warzywny ułożyć na półmisku, na nim filety rybne. Udekorować danie posiekanym koperkiem.

  • Kotleciki rybne z krakersami - Wiesław

    Wykonanie: Filety gotować w bulionie przez 5 minut, a następnie dokładnie je odsączyć i rozdrobnić. Cebulę bardzo drobno posiekać i dodać do ryby. Wbić jajko, wymieszać. Do masy dodać pokruszone drobno krakersy. Doprawić przyprawami i koperkiem. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Przepis można wzbogacić dodając na przykład parmezan, posiekane...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    Pomidory jemy z bazylią, a ziemniaki z koperkiem. Oczywiste? To dopiero początek! Przedstawiamy zasady łączenia smaków, które ułatwią pracę w kuchni i nadadzą daniom wyjątkowego aromatu.

  • Pikantna kolacja

    ...: sekret dobrze usmażonych krewetek? Surowe wrzuć na patelnię i poczekaj aż zaczną się zwijać, ale nie pozwól, by ogonek dotknął reszty krewetki Rybne tacosy z pieprzem cayenne Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i spryskaj ją oliwą. Filety pokrój na kawałki, także spryskaj je oliwą i posyp je obficie pieprzem z obu stron. Odstaw...

  • Propozycje na smaczne śniadanie, obiad i kolację

    ..., pieprz, słodką i ostrą paprykę w proszku, czosnek granulowany. Wymieszaj.Posmaruj marynatą filety rybne. Odstaw na godzinę do lodówki.  2. Rybę ułóż skórą do dołu w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Ponownie natrzyj marynatą. Wokół ułóż plasterki cytryny.  3. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Podawaj z ziemniakami polanymi masłem, sałatą, pomidorkami koktajlowymi i cebulką. Posyp koperkiem...

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    ..., wymieszaj  z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Posól  do smaku. Gołąbki rybne z kapusty pekińskiej Sposób przygotowania: 1. Papryki posmaruj olejem. Piecz ok. 40 minut w 200 st. Przykryj folią,  odstaw na 30 minut. Sparz 3 pomidory, obierz je i oczyść. Papryki oczyść, zmiksuj z pomidorami. Przypraw posiekanym czosnkiem. Filety opłucz, osusz, podziel na 6 porcji, posyp solą i pieprzem...

  • Kotlety z ryby

    ....  Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj, po czym przesmaż na łyżce oleju. Jeśli przygotowujesz danie z filetów mrożonych, rozmroź je odpowiednio wcześniej. Filety rybne umyj, osusz i koniecznie(...) tartej. Na patelnię wylej olej, a gdy będzie już dobrze rozgrzany, włóż kotleciki rybne. Smaż je z obu stron na rumiano.  Podawaj je, gdy są jeszcze gorące - prosto z patelni, z ziemniakami, gotowaną...

  • Rybna potrawka

    Składniki: ●2 duże filety, np. z dorsza ●2 marchewki, obrane, pokrojone np. w kostkę ●duża cebula, posiekana w grubą kostkę ●1 kg ziemniaków, umytych, obranych i pokrojonych na bardzo duże kawałki ●2 ząbki czosnku, obrane i posiekane ●2 pomidory, pokrojone w kostkę ●ok. litra bulionu warzywnego lub rybnego ●1/2 szklanki wytrawnego białego wina ●olej ●2 liście laurowe ●biały...

  • Smażona ryba z remuladą

    Składniki: 4 filety rybne 2 łyżki soku z cytryny Sól 3 jajka 1 cebula 1 ogórek Pół pęczka szczypiorku Koperek 6 łyżek majonezu 1-2 łyżeczki musztardy Pieprz 800 g ziemniaków Natka pietruszki 1 cytryna 80 g mąki 100 g bułki tartej 3-4 łyżki oleju 4 łyżki masła   Przygotowanie: Filety skropić sokiem z cytryny i posolić. Jajo ugotować na...

Artykuły na temat: filety rybne z koperkiem
  • Rybne tacosy z pieprzem cayenne

    Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i spryskaj ją oliwą.  2. Filety pokrój na kawałki, także spryskaj je oliwą i posyp je obficie(...) każdej połówce rozłóż kapustę pekińską, kawałek ryby, 1 łyżkę sosu tatarskiego, posiekany pomidor i paprykę chilli.  4. Całość posyp natką lub koperkiem do dekoracji. Zobacz także:

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Rybne gniazda

    Przygotowanie  Filety rybne bardzo drobno kroję. Obraną cebulę siekam w drobną kostkę. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczę, osuszam i siekam. Do ryby dodaję cebulę, koperek, doprawiam pieprzem, solą i mieszam, by składniki się połączyły.  Bułkę kroję na kromki o grubości 2 centymetrów. Do miski wlewam mleko, zanurzam w nim kromki bułki i odciskam delikatnie z nadmiaru mleka...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Zupa z solą i koperkiem

    ...1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a por w plasterki. Obraną cebulę siekamy, czosnek przepuszczamy przez praskę. Opłukany i osuszony koperek drobno kroimy. Z cytryny wyciskamy sok.  2. Filety(...) doprawiamy pieprzem i solą.  4. Śmietanę hartujemy gorącym wywarem i wlewamy do zupy. Wsypujemy 3/4 posiekanego koperku i zagotowujemy. Zupę rozlewamy na talerze, posypujemy pozostałym koperkiem...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...! Upiecz ją w folii aluminiowej (ok. 10 min w 160 st. - gdy zacznie skwierczeć, jest gotowa). Makrelę wędzoną zimnym dymem (to płaskie filety ze skórą, mają jasne, przejrzyste i twarde mięso) można(...) mieszaniną. Odparuj mieszając, zdejmij z ognia. Podawaj posypane bazylią. Pulpeciki rybne Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie (lub wykorzystaj te z wczorajszego obiadu). Ostudź. 1 jajko...

  • W tym odcinku Cooknij to! W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jakie dodatki idealnie skomponują się z klasycznym śledziem w śmietanie. Koniecznie wypróbujcie!     4 filety śledziowe 300 g gęstej śmietany 1 łyżka majonezu sok z 1 cytryny2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 posiekana, duża cebula (w piórka)1/2 jabłka (najlepiej szara reneta), pokrojone w kostkęsól, świeżo mielony pieprzkoperekróżowy pieprz Przygotowanie Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę o wymiarach ok. 4x4 cm....

  • Sposób na sandacza

    ...pietruszki, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 1 cytryna. Filety rybne opłukać, osuszyć. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Cukinie umyć, odciąć końce, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na(...) oczyścić. Marchewki obrać, rozkroić wzdłuż, pokroić w półplasterki. Fasolkę i marchewkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować około 8 minut. Filety rybne skropić połową soku z cytryny. Posypać solą...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...