• Informacje na temat:

    filety na glebokim oleju

Przepisy na temat: filety na glebokim oleju
  • Faszerowane filety z kurczaka

    ...go z ognia i odłóż do wystudzenia.  2. Filety z kurczaka opłucz, osusz, rozetnij na płaty i lekko rozbij. Mięso posyp solą oraz pieprzem z obu stron. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek przeciśnij przez(...) Sposób przygotowania 1. Pesto: zioła oraz obrany imbir posiekaj. Czosnek obierz, ser zetrzyj. Do malaksera wrzuć słonecznik. Dodaj resztę składników sosu i zmiksuj. Posól.  2. Filety rozetnij na...

  • Pierogi przygotowane w ten sposób są przepyszne i chrupiące. Możemy podawać je ze śmietaną lub sosem czosnkowym. W głębokim oleju możemy smażyć również pierożki z mięsem, z kapustą i grzybami oraz z kaszą.

  • Kieszonki z pomidorami

    ....  2. Filety opłucz, osusz, każdy głęboko natnij. Posyp solą i pieprzem. Pomidory pokrój na kawałeczki. Ser pokrusz, wymieszaj z pomidorami. Masę przypraw pieprzem oraz oregano. Nacięcia w mięsie napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami.  3. Kotlety smaż na oleju przez 8 minut. Lekko przestudź. Pokrój w plasterki. Podawaj razem ze szparagami. 

  • Tak dziś myślę co by tu wy myśleć nie chce mi się zup, drugich dań. Więc siedziałam tak pomyślałam i wymyśliłam sobie racuszki, myślę że to dobry pomysł co wy na to?

  • ...40 dag filetów z kurczaka; 3 łyżki mąki; 1 jajko; 7 dag posiekanych migdałów; 1 słoik kompotu ze śliwek; 2 goździki; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 1/4 litra czerwonego wytrawnego wina; sól, pieprz.

  • Mięso marynowane w miodzie,wypełnione słodko pikantnym nadzieniem.

  • Kieszonki szpinakowe z kurczaka

    Sposób przygotowania 1. Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Każdy głęboko natnij. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na 1 łyżce rozgrzanego oleju. Dołóż szpinak, podlej(...) farszem. Oprósz pieprzem. Otwory zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż kieszonki i obsmaż je ze wszystkich stron. Potem zmniejsz płomień i smaż dalej przez 15 minut.  3. Pod koniec...

  • Czebureki czyli placki nadziewane farszem z mielonego mięsa to tradycyjna potrawa kuchni Tatarskiej. Czebureki podbiły serca i żołądki także innych nacji. W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie podczas rodzinnych świąt na potrzeby domowników.

  • Świąteczne śledzie w czterech wersjach

    ...gęsta, dodaj trochę oleju rzepakowego).  Śledzie ułóż w szklanej miseczce. Polej przygotowaną marynatą, przemieszaj. Przykryj szczelnie folią i włóż do lodówki na 1-2 dni. Potem filety zwiń. Do środka(...)Kąski w pieprzowej marynacie Sposób przygotowania Filety śledziowe mocz w zimnej wodzie przez mniej więcej 12 godzin. W tym czasie kilka razy zmieniaj wodę. Cebulę obierz i wraz z korniszonami...

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowane filety"

Artykuły na temat: filety na glebokim oleju
  • Kulinarne zalety pstrąga

    ...grillowanie i pieczenie bez dodatku tłuszczu. Rybę można usmażyć, pamiętajmy jednak, by robić to jak najkrócej, na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia - unikajmy(...) również zastąpić łososia w sushi, świetnie komponuje się ze świeżym ogórkiem lub z awokado. Filety z dużego pstrąga są świetnym surowcem do przyrządzenia ceviche - dania, w którym surowa ryba...

  • Z serem pleśniowym

    Tagliatelle w sosie serowym Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu grube wstążki, np. tagliatelle, 15 dag sera gorgonzolaDD8 dag suszonych pomidorów w oliwie, 2 łyżki oleju, 5 dag orzeszków(...). Sznycle pod gorgonzolą Składniki na 4 porcje: 75 dag brokułów, sól, 4 sznycle wieprzowe (po 15 dag każdy), 2 łyżki oleju, pieprz, 10 dag śmietany kremówki, 300 ml mleka, 10 dag sera...

  • Przepisy z brokułami

    .... Roladki z kurczaka nadziewane brokułami Składniki: 4 filety z kurczaka, pieprz, sól, 10 dag plasterków szynki, 10 dag plastrów żółtego sera, pół dużego brokuła, nektarynka lub brzoskwinie z puszki, 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka, 2 łyżki oleju, świeże zioła do dekoracji. Przygotowanie: Filety umyj, osusz i delikatnie ubij przez folię spożywczą. Posól je, lekko dopraw pieprzem i połóż na nie...

  • Ryby inaczej niż zwykle

    ..., gotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić, wystudzić, pokroić na ćwiartki. Filety pokroić w kostkę. 2. Warzywa i jabłko umyć. Fasolkę oczyścić, pokroić, ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić(...) w bułce tartej. Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju. Burger rybny ze szparagami 1. Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, skropić łyżką soku, oprószyć solą i czarnym pieprzem, zgrillować...

  • Orientalne przysmaki

    ...sosem sojowym, olejem sezamowym oraz sosem chili, posypać dymką. Kurczak słodko-kwaśny Składniki na 4 porcje: 4 filety z kurczaka, 4-6 łyżek oleju, 1 średnia cebula, 40 dag ananasa z puszki, 40(...), położyć na deskę, aż zmięknie, nakładać farsz i zawijać w niewielkie ruloniki. Ruloniki pozostawić do lekkiego wyschnięcia papieru ryżowego. Smażyć krótko w głębokim, gorącym oleju. Podawać od razu...

  • Dania ze śledziem

    ...z fasolą Składniki na 6 porcji: 1 szklanka fasoli perłowej, 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach, 4 filety śledziowe, 2 cebule, sok z cytryny, suszony cząber, 2-3 łyżki oleju,  sól, 2-3 łyżki posiekanego(...)Śledzie korzenne Cukier puder utrzeć z mielonymi goździkami, cynamonem i pieprzem, pokruszonymi listkami laurowymi i drobno posiekanym imbirem (kawałek wielkości orzecha włoskiego). Filety...

  • Gofry gryź!

    ...-orzechową przełóż do maszyny do lodów i wymieszaj z masą czekoladową. Wstaw do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj ją odrobiną oleju. Piecz gofry po 5-6 minut każdy(...) gofrownicy po 4-5 minut. Na rozgrzanym oleju smaż chorizo 1-2 minuty po obu stronach. Po zrumienieniu kiełbasek wrzuć posiekane szalotki. Smaż je przez chwilę, dodaj zioła i wymieszaj. Zdejmij patelnię...

  • Nasyć się latem

    ...możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Wołowina orientalna (dla 4 osób) Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: 2 Składniki: 400 g ryżu, 3 łyżeczki oleju sezamowego(...) 15 minut. W tym czasie rozgrzej na patelni łyżeczkę oleju sezamowego, wrzuć marchewkę, 1/3 porcji czosnku. Zamieszaj i smaż minutę. Zdejmij z patelni, rozgrzej kolejną łyżeczkę oleju, wrzuć cukinię...

  • Goście, goście!

    Poziom trudności: 2 Składniki: 4 świeże filety z pstrąga ze skórą, 3 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz, 2 szklanki ryżu jaśminowego, łyżka posiekanej natki pietruszki, 100 g masła klarowanego(...) mieć wyrazisty kwaskowo-korzenny smak. Pokrój filety śledziowe na mniejsze kawałki. Na talerz nałóż porcję śmietany, ułóż na niej porcję śledzia. Przed podaniem możesz dodać kilka kaparów...

  • Ryby mają głos

    Leszcz pieczony w warzywach Składniki na 4 porcje: 1 kg leszcza, duży por, 2 czerwone cebule, papryka czerwona, papryka zielona, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 1/2 pęczka natki(...). Po oskrobaniu tuszkę umyj, osusz, usuń kręgosłup, wykrój filety. Oczyść starannie z ości, pokrój w poprzek (w paski o szerokości ok. 1 cm). Sprawdź jeszcze raz czy nie pozostały ości. Rybę osól...