• Informacje na temat:

    filety anchois

Przepisy na temat: filety anchois
  • ...80 dag wędzonego boczku; duża główka sałaty; 3 ząbki czosnku; 2-3 filety anchois; 3 jajka; 3 kromki pieczywa; parmezan; sól, pieprz.

  • prosta sałatka na codzien i od świeta

  • Kwartet jaj wielkanocnych - Robert Sowa

    ......z czerwonym kawiorem, tuńczykiem, filecikami anchois i śledziem matias - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Smaczna przekąska na stół Wigilijny.

  • Torcik z cielęciny - Robert Sowa

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Sprawdzony przepis na "Gniazdka z jajkami i anchois"

  • Sałatka nicejska

    Sposób przygotowania 1. Sałaty umyj, osusz. Dodaj ugotowane jajka, osączonego tuńczyka i filety anchois. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę, pokrój w ósemki.  2. Fasolkę szparagową ugotuj, ostudź. Wymieszaj, dodaj oliwki i posiekaną cebulę. Oliwę, sok z cytryny, musztardę i starty czosnek wymieszaj z solą i pieprzem. Zalej sosem sałatkę.  

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekanka warzywna z anchois w stylu prowansalskim"

  • Gdy chcesz przemycić "zielone" na talerzu...

    ...z oliwek (w razie potrzeby więcej); 6 ząbków czosnku; 3 filety anchois (opcjonalnie); 2 szklanki czarnego jarmużu - bez łodyżek; sól morska w płatkach; skórka z połowy cytryny oraz płatki chili(...), płuczemy zimną wodą i odstawiamy. Następnie na dużej, płytkiej patelni podgrzewamy oliwę na średnim ogniu. Dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek i ewentualne anchois. Smażymy minutę, często...

  • Oczarowana opowieściami o pięknej Francji oraz jej smakowitą kuchnią, postanowiłam wykorzystać pyszne francuskie produkty, które ze swojej podróżny przywiózł mi przyjaciel. Nigdy nie przepadałam za anchois i zastanawiałam się jak podać te nieduże, słone sardelki. Obok nich dumnie stała jednak moja ukochana, bardzo ostra w smaku musztarda diżońska i tak wpadłam na pomysł :) Bardzo lubię nietypowe połączenia, a takie dziś przygotowałam. Zapraszam na kolorowy makaron penne otulony wyrazistym...

Artykuły na temat: filety anchois
  • Spaghetti alla puttanesca

    Makaron puttanesca to neapolitańska potrawa na bazie oliwek, kaparów, czosnku i anchois. Jest prosta w przygotowania i wyjątkowo aromatyczna.

  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Kwartet jaj wielkanocnych

    ......z czerwonym kawiorem, tuńczykiem, filecikami anchois i śledziem matias - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Na ostro z rybką

    ...wsypać do sosu, dodać odcedzone filety anchois. Pod koniec gotowania wlać wódkę i sok wyciśnięty z cytryny. Makaron włożyć do osolonego wrzątku (nie łamać, lecz wkręcać w miarę jak mięknie w wodzie...

  • Kurczak z sosem cebulowym i brukselką

    ...smażenia Brukselka: 4 garści brukselki 2 ząbki czosnku łyżka kaparów 2 filety anchois sok z pomarańczy skórka z pomarańczy 2 łyżki miodu lipowego pieprz mielony Kurczaka pokrój na(...) samej patelni przysmaż na złoty kolor rozmrożonego kurczaka. Dodaj usmażone warzywa i całość duś przez 25-30 minut. Połącz posiekany czosnek, kapary i anchois z sokiem i skórą z pomarańczy. Dodaj...

  • Udany połów

    ...miseczki wsyp mąkę. Do drugiej wlej mleko, roztrzep je z jajkami. Pokrój filety rybne na kawałki 2x6 cm. Rozgrzej olej na dużej patelni. Maczaj ryby kolejno w mące, jajkach i okruchach chleba z polentą i smaż w dwóch partiach 2-3 minuty z obu stron, aż panierka nabierze złotego koloru. Usmażone filety układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć je z tłuszczu. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Włóż do niego...

  • Oliwkowy zawrót głowy

    ...czy nadziewane, np.: anchois, migdałami, czosnkiem, papryką, cytryną lub serem. Do wypełniania oliwek stosowane jest ponad 60 rodzajów nadzienia! Można dostać je w puszkach, słoiczkach, czy(...) głównej.    Tapenada z czarnych hiszpańskich oliwek i anchois Składniki : 250 g osuszonych czarnych oliwek, 6 filetów anchois, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki marynowanych kaparów, mała...

  • Święto smaku

    ...podawanego na zimno: żółtka z 6 ugotowanych na twardo jajek, 150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym, 3 filety anchois, 1 łyżka marynowanych kaparów, 2 łyżki domowego majonezu, sok z 1/2 cytryny, sól(...) cielęcinę na małym ogniu ok. 2 godzin. W tym czasie przygotuj sos. Do naczynia wrzuć żółtka, tuńczyka, anchois, dodaj majonez i sok z cytryny, zmiksuj na gładko. Potem dodaj kapary. Zmiksuj i dopraw...