• Informacje na temat:

    filet ze skórą

Przepisy na temat: filet ze skórą
  • Filet w pomarańczach

    Sposób przygotowania 1. Pomarańcze sparz, wytrzyj, z jednej wyciśnij sok, drugą obierz i pokrój w plasterki. Filety z kaczki umyj, osusz. Skórę na filetach możesz naciąć ostrym nożem w grubą kratkę, ale tak by nie uszkodzić mięsa. Sól wymieszaj z rozmarynem i mielonym pieprzem. Mieszanką natrzyj mięso. Odstaw je na ok. 30 minut. 2. Na patelni rozgrzej smalec, włóż filety (skórą do dołu). Smaż ok...

  • Filet ze skórą z kaczki, wędzony w garnku, na zrębkach olchy.

  • Filet z kaczki z jabłkami

    ...1. Filety opłucz i wytrzyj do sucha. Skórkę ponacinaj w drobne romby. Uważaj przy tym, aby nie naciąć mięsa. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 st. C. Filety z kaczki ułóż skórą do dołu na zimnej(...) i stanie się chrupiąca, filety przewrócić na drugą stronę. Nie używaj do tego widelca, aby nie ponakłuwać filetów. Potem smaż je dalej jeszcze przez 2 minuty. Pod koniec oprósz solą, pieprzem oraz...

  • Boczek wieprzowy, wędzony metodą w garnku na zrębkach olcha/buk. Dokładny opis wędzenia w garnku opisałam w artykule na moim profilu.

  • Filet z kurczaka na warzywnej salsie

    Soczyste mięso z grilla

  • Boczek wieprzowy wędzony, niepeklowany, nie solony. Idealny do grochówki, fasolówki.

  • Filet z łososia z pikantną konfiturą i rukolą

    Składniki: - 200g fileta z łososia, - 100g rukoli, - 1 mała papryczka habenero (bez pestek), - 1 mango, - sok z połówki pomarańczy, - łyżeczka masła, - sól morska, - 10ml oleju Przygotowanie(...) olej na talerz i z dwóch stron maczamy w nim łososia następnie przekładamy go na blachą (skórą do dołu) solimy i wstawiamy do pieca (na jakieś 20 minut, łosoś będzie gotowy gdy białe bąbelki tłuszczu...

  • Boczek wieprzowy z kością, wędzony. Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/brzoza.

  • Sałatka wiosenna z indykiem i kukurydzą

    Sposób przygotowania 1. Filet z piersi indyka opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Na patelni rozgrzej olej. Włóż filet. Smaż go 12-15 minut. Co jakiś czas obracaj, by mięso zrumieniło się równomiernie ze wszystkich stron. Potem zdejmij z patelni i odłóż do wystudzenia.  2. Sałatę opłucz, listki osusz i porwij...

  • Delikatny filet z kaczki, aromatyzowany świeżym imbirem z dodatkiem grzybów mun. Zamiast sherry możemy użyć mieszanki soków z pomarańczy, limonki i marakui.

Artykuły na temat: filet ze skórą
  • Filet z kaczki na szparagach

    Sposób przygotowania: 1. Umyj filety i dokładnie je osusz. Natnij skórę w kratkę, uważając aby nie przeciąć mięsa.  2. Natrzyj kaczkę solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw na 15 minut. Połóż filety na zimnej patelni skórą do dołu i włącz pod nią palnik.  3. Gdy tłuszcz się wytopi, a mięso zrumieni, odwróć na drugą stronę i smaż jeszcze 2-3 minuty. Przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż...

  • Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego. Składniki: Filet śledziowy- 100 g 1 łyżka octu 1łyżeczka octu sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku paryka chili 1/3 zielone jabłko 50 g ogórek 50 g 3 pomidory koktajlowe czerwona cebula 20 g ginger 10 g sos sojowy 1/2 łyżeczki olej 1 łyżka kolendra 10 g Marynata: Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem,...

  • Filet z kaczki z pomidorkami koktajlowymi

    Sposób przygotowania: 1. Pierś z kaczki umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ponacinaj skórę w kratkę i natrzyj mięso solą oraz pieprzem. Odstaw na 20 minut.  2. Podgrzej olej na patelni i smaż pierś najpierw skórą do dołu (ok. 5 minut, aż się przyrumieni), a następnie z drugiej strony (ok. 2 minut).  3. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Wokół poukładaj przekrojone na połówki pomidorki...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Filet z pstrąga tęczowego z beurre noisette

    ...1. Obierz cytrynę, wyfiletuj i pokrój w drobną kostkę. Z pozostałego miąższu wyciśnij sok. 2. Podgrzej masło na wolnym ogniu w rondelku lub na patelni. Uważaj, by go nie przypalić. Kiedy poczujesz(...) na rozgrzanej patelni na łyżce masła klarowanego, aż nabiorą złocistego koloru. Dopraw solą i pieprzem. 4.  Filety natnij i dopraw solą oraz pieprzem. Podsmaż je na rozgrzanej patelni na łyżce...

  • Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem. Kanon kobiecego piękna zmieniał się przez wieki. Ale to jedno nigdy nie wyszło z mody: gładka i promienna cera. Skóra twarzy jest naszym pierwszy filtrem ze światem. Czasem specjalnie znikamy pod warstwą grubego naskórka, by się zdystansować, niekiedy oblewamy się pąsem i mamy seksowną...

  • Odmładzająca czekolada od naukowców. 7,5 grama dziennie "zmienia skórę 50-latki w skórę 30-latki"

    W laboratorium na uczelni stworzono "esthechoc" - produkt ma, według zapewnień, zwiększać poziom antyoksydantów i poprawiać krążenie, co z kolei ma zapobiegać zmarszczkom i sprawiać, że skóra będzie wyglądała zdrowo, świeżo i jędrnie. Naukowcy  twierdzą, że zjedzenie zaledwie 7,5 g takiej "przeciwstarzeniowej" czekolady zapewnia taką samą ilość astaksantyny (przeciwutleniacza), co filet...

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Historia pięknej skóry – od oślego mleka po czekoladę młodości

    Każda z nas ma swój sposób na piękny wygląd. Pilnie strzeżony sekret, który sprawia, że jej skóra nabiera blasku. Historia pokazuje, że na całym świecie panie nie wahały się sięgać po naprawdę zaskakujące produkty, by zapewnić sobie młodość i urodę. Współczesne kobiety również mają szansę przejść do historii pielęgnacji skóry, ponieważ do sprzedaży trafił kolejny niezwykły produkt - Esthechoc, pierwsza na świecie czekolada, która… odmładza!

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...