• Informacje na temat:

    filet z pstraga przygotowanie

Przepisy na temat: filet z pstraga przygotowanie
  • Terrina z pstrąga i łososia

    Składniki na 4-6 porcji: 50 dag filetów z pstrąga 25 dag filetów z łososia 10 dag zielonej fasolki szparagowej 500 ml śmietany skórka i sok z cytryny 4 łyżki białego wina wytrawnego Sos: 1 szklanka bulionu 1 szklanka śmietany 1/2 szklanki wina musującego sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ugotować fasolkę. Łososia pokroić w paski, oprószyć solą...

  • Terrina z pstrąga i łososia

    Składniki: - 1/2 kg filetow z pstrąga, - 1/4 kg filetow z łososia, - 10 dag zielonej fasolki szparagowej, - 1/2 l śmietany, - skórka i sok z cytryny, - 4 łyżki wytrawnego wina białego, - sos, - szklanka bulionu, - szklanka śmietany, - 1/2 szklanki wina musującego, - sol, pieprz Przygotowanie: Łososia pokroić w paski 1 cm, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny, posypać skórką...

  • Kiełbasa z... ryb?

    ...one zrezygnować z ich jedzenia - sugeruje. Jedną z propozycji profesora na danie z ryb jest... kiełbasa. Składniki potrzebne do jej przygotowania to: kg filetów z karpia (bez skóry), kg filetów(...) 2-3 m jelito cienkie baranie oraz przędza wędzarnicza. Jak zrobić rybną kiełbasę? Najpierw należy opłukać i osuszyć filety ryb, a następnie pokroić je w drobną kostkę i wymieszać oba rodzaje mięs. Dalej...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...i razowego pieczywa, aby posiłek był pełnowartościowy.  Idealnie sprawdzą się szaszłyki z kawałeczkami indyka lub filetu z kurczaka oraz warzywami: plasterkami cukinii, kawałkami papryki, pomidorkami...

  • Walentynkowe menu

    ..., - 2 filety cielęce, - 300 g mrożonej fasolki, - cebula, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 4 gałązki majeranku, - 125 ml bulionu, - 75 g śmietany, - łyżka masła, - cukier, - tłuszcz do formy Przygotowanie(...) ziarnistej musztardy, - cukier, - kawałki cytryny do dekoracji Przygotowanie: Filety natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na łyżce oliwy po 2 minuty z każdej strony. Osączyć z tłuszczu na papierowych...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...filetów z pstrąga (po ok 70 g), - 2 szalotki, - 3 łyżki octy winnego, - sól, - biały pieprz, - 3 łyżki oliwy Przygotowanie: Pomidory poprzekrawać, wymieszać z roszponką i połówkami orzechów. Do(...)Filet z sandacza z warzywami i ryżem Składniki: - 400 g zielonej fasolki, - 350 g marchewki, - 160 g ryżu z dodatkiem dzikiego ryżu, - sól, - 8 filetów z sandacza, - sok z jednej cytryny...

Artykuły na temat: filet z pstraga przygotowanie
  • Kulinarne zalety pstrąga

    ...i sprężyste, o koralowym zabarwieniu. Sposoby przyrządzania pstrąga Rybę można nabyć w całości i wypatroszyć ją samodzielnie, jednak dużym ułatwieniem będzie zakup filetów z dużego pstrąga łososiowego(...) również zastąpić łososia w sushi, świetnie komponuje się ze świeżym ogórkiem lub z awokado. Filety z dużego pstrąga są świetnym surowcem do przyrządzenia ceviche - dania, w którym surowa ryba...

  • Wigilia zbliża się wielkimi krokami, a ty wciąż nie zapiąłeś na ostatni guzik wszystkich przygotowań? Jeśli odpowiedziałeś na to pytanie twierdząco, to znak, że powinieneś skorzystać z naszych porad. Dzięki nim, bez stresu przygotujesz idealne święta. Przygotowanie perfekcyjnej kolacji wigilijnej to niemałe wyzwanie niemal dla każdej gospodyni. 12 dań, spośród których niemal każde wymaga od nas nie tylko wprawy i doświadczenia, ale także sporej wiedzy kulinarnej. Czy istnieją sposoby,...

  • Goście, goście!

    Śledź ze śmietaną, jabłkami i kardamonem (dla 4 osób) Czas przygotowania ok. 1 godziny + czas na moczenie śledzi Poziom trudności: 1 Składniki: 400 g solonych filetów śledziowych(...) mieć wyrazisty kwaskowo-korzenny smak. Pokrój filety śledziowe na mniejsze kawałki. Na talerz nałóż porcję śmietany, ułóż na niej porcję śledzia. Przed podaniem możesz dodać kilka kaparów...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Udany połów

    ...trudności: 2 650 g filetów z ryby maślanej lub dorsza, 8 kajzerek, 120 g okruchów chlebowych, 50 g polenty, 3 jajka, 2 łyżki mleka, 100 ml oleju roślinnego do smażenia, 20 g masła, cząstki cytryny oraz(...) miseczki wsyp mąkę. Do drugiej wlej mleko, roztrzep je z jajkami. Pokrój filety rybne na kawałki 2x6 cm. Rozgrzej olej na dużej patelni. Maczaj ryby kolejno w mące, jajkach i okruchach chleba z polentą...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Hashimoto: Jak przyspieszyć metabolizm?

    ...czarnej porzeczki lub mieszanki owoców leśnych, - jogurt kozi 120 ml, - 2 łyżki płatków migdałowych, - stewia do posłodzenia. Przygotowanie Ugotować płatki jaglane na wodzie, dodać owoce(...) g kolorowych pomidorków koktajlowych (czerwone i żółte), - 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki, - sól i pieprz, przyprawy do smaku Przygotowanie Kaszę przygotować zgodnie z informacją na opakowaniu...

  • Koniec lipca, sierpień i początek września to miesiące, w których na naszych stołach goszczą młode warzywa i świeże owoce, to także czas kiedy przygotowujemy z nich przetwory. Wszystko po to, by zimą móc cieszyć się ich wspaniałym smakiem. Fot.123RF/Picsel Domowe przetwory od lat cieszą się popularnością. Samodzielnie przygotowanie dżemów czy weków daje gwarancję ich najwyższej jakości. O ile słodkie przetwory urozmaicamy różnorodnymi dodatkami, to w kwestii warzyw zazwyczaj trzymamy się...

  • Święto smaku

    Jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga (dla 6 osób) Czas przygotowania: 30 minut + 2 godziny na schłodzenie Poziom trudności: 1 Składniki: 6 ugotowanych na twardo jajek kurzych, 200 g filetu(...) podawanego na zimno: żółtka z 6 ugotowanych na twardo jajek, 150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym, 3 filety anchois, 1 łyżka marynowanych kaparów, 2 łyżki domowego majonezu, sok z 1/2 cytryny, sól...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....