• Informacje na temat:

    filet z kurczaka fasola biała czerwona ryż

Przepisy na temat: filet z kurczaka fasola biała czerwona ryż
  • Pomysł na kiełki

    Wiosenna sałatka Składniki: 3 gatunki sałaty, cykoria czerwona, kiełki sojowe, pomidory obrane ze skórki, świeży ogórek, sos winegret, pierś z kurczaka, sos sojowy, łyżeczka miodu, sól, pieprz(...), przyprawy ziołowe Inne potrzebne składniki na 2-3 porcje: 30 dag filetów z piersi kurczaka, 2 łyżeczki sosu sojowego, 2 saszetki mieszanki ryżu dzikiego i basmati, 6 łyżek oleju Przygotowanie: Mięso...

Artykuły na temat: filet z kurczaka fasola biała czerwona ryż
  • Partnerstwo wschodnie

    ...roślinnego; 30 g solonej ryby suszonej, np. dorsza (www.sklep.solera.pl); 100 g filetów z udka kurczaka pokrojonych na kawałki; 2 jajka; 400 g długoziarnistego ryżu ugotowanego na parze; 1/2 szklanki(...), mieszając, aż zaczną się ścinać. Następnie dodaj ryż, a po 2 minutach wrzuć rybę, kurczaka i resztę składników. Smaż razem ok. 2 minut, często mieszając, dopraw do smaku sosem sojowym. Podawaj gorący...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Jak się odżywiać, by pozbyć się infekcji grzybiczej?

    ...  Białko: 33,5g  Tłuszcze: 23,1g  Węglowodany: 27,2g  Kaloryczność: 419kcal GDA*- Białko: 67%  Tłuszcze: 33%  Węglowodany: 10%  Kaloryczność: 21% Składniki:   - 120g filetu z kurczaka (ok(...) grzyba są cukry, należy wyeliminować słodycze, jasne pieczywo, makarony, biały ryż oraz słodkie owoce, a także słodkie produkty mleczne zawierające laktozę np. mleko, serki homogenizowane, śmietanę, serki...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Nasyć się latem

    ...kawałki, 1 łodyga trawy cytrynowej (tylko biała część) drobno posiekana, 400 g miąższu z dyni piżmowej pokrojonego w dużą kostkę, 600 g filetów z okonia morskiego bez skórki pokrojonych w paski długości(...) Zagotuj bulion z czosnkiem, dymką i imbirem. Dodaj kurczaka, zmniejsz ogień i gotuj 10-12 minut. Następnie wyjmij filety, poczekaj, aż nieco przestygną, i pokrój je na mniejsze kawałki. Ponownie zagotuj...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...polędwicy pieczonej, pół strąka czerwonej papryki. II Śniadanie: Mały jogurt naturalny, jabłko, 8 migdałów. Obiad: Gotowane udko kurczaka, sześć łyżek kaszy jęczmiennej, posypane natką pietruszki. Mix(...), jabłka, winogrona, wiśnie (niewskazane są cytrusy). Sięgaj po bogate w błonnik pełnoziarniste produkty zbożowe, gruboziarniste kasze, brązowy ryż, płatki owsiane - pomogą uregulować trawienie...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...