• Informacje na temat:

    filet w porach

Przepisy na temat: filet w porach
  • Rybny filet z ryżem i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dorsza 2 papryki 1 mały por 1 cytryna 2 szkl. ugotowanego ryżu 4 łyżki oliwy sól pieprz suszony rozmaryn szczypiorek do posypania Sposób przygotowania: 1. Filety opłucz, pokrój na porcje. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Papryki oraz por oczyść, opłucz, potnij w paseczki...

  • Multicooker: Dorsz duszony w porach

    Składniki 50 g masła 300 g świeżych filetów z dorsza, pokrojonych w paski 1 duży por - biała część, pokrojony w plasterki 100 ml śmietany 30% sól, pieprz Sposób przygotowania 1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie ustawić czas na 20 minut i nacisnąć przycisk START. 2. Do misy urządzenia włożyć masło poczekać aż się rozpuści, dodać por, posolić...

  • Kurczakowa fantazja

    Starannie wybierz 6 pojedynczych filetów z kurczaka.

  • Noworoczny obiad pachnący cytrusami

    Filet z indyka w pomarańczach Sposób przygotowania 1. Mięso zalej sokiem pomarańczowym, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny. Kilkakrotnie je obróć.  2. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Na patelni rozgrzej olej. Mięso wyjmij z soku, osusz i obsmaż ze wszystkich stron. Przełóż je do żaroodpornej formy, zalej gorącym bulionem i piecz 45 minut. Nie przykrywaj, tylko polewaj od czasu do...

  • Zupa rybna z małżami

    Takie danie możesz zrobić dla całej rodziny, pod warunkiem, że twoje dziecko ukończyło 4 lata. Pamiętaj tylko, by owoce morza kupować ze sprawdzonego źródła - muszą być świeże. Zupa zyska bardziej wyrazisty smak rybny, jeżeli oprócz filetów dodamy rybie głowy (potem oczywiście je wyławiamy).

  • Zupa z filetów rybnych.

  • Składniki na 4 osoby : 1 filet podwójny z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, cebulka, por, seler, 3 torebki ryżu, przyprawy.

  • Składniki: 400 g. makaronu (najlepszy jest chiński, a jeśli brak to polskie kokardki) 200 g. fileta z piersi kurczaka 3 cebule 1 por 2 papryki (zielona...

  • Szaszłyki z ryb - Renata

    ...80 dag filetów z ryb (np. z okonia), 5 łyżek wódki, 7 łyżek pikantnego sosu sojowego, 1 czerwona papryka, 2 pory, 35 dag kiełków fasoli z puszki, 25 dag kiełków soi z puszki, 1 ząbek czosnku, 1,5 dag świeżego imbiru, 7 łyżek oleju, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki octu winnego,5 łyżek pikantnego keczupu, sól...

  • ...100g suszonych śliwek bez pestek, posiekany świeży majeranek, 100 g płatków migdałowych, szczypta cynamonu, 750 g filetów z indyka, sól, pieprz, dwie cebule, łyżka margaryny, łyżka koncentratu pomidorowego, por, 500 g marchwi, 200 ml śmietany, łyżka marynowanego pieprzu.

Artykuły na temat: filet w porach
  • Spaghetti z pieczarkami i porem

    Zamiast mielonego mięsa można do potrawy użyć filetu z indyka, pokrojonego w niedużą kostkę. Przed usmażeniem mięso warto oprószyć lekko pszenną mąką i słodką papryką.

  • Nie wyobrażamy sobie dnia bez porannej kawy. Czy jednak nie pijemy jej nieco bezmyślnie, bez wiedzy o jej działaniu ? Kiedy kawa naprawdę pomoże nam się obudzić, a kiedy jej działanie nie ma wpływu na nasz organizm, a wręcz jest szkodliwe ? Fot. 123RF/Picsel Według badań, pierwszą kawę najlepiej jest pić między 9.30 a 11.30. Najbardziej optymalną porą jest 10.30. Wybranie właśnie tych godzin jest związane z dobową dawką kortyzolu, czyli hormonu stresu. Jego poziom jest najwyższy właśnie po...

  • Tortilla dla koneserów

    Przygotowanie Filet z kurczaka umyj, osusz na papierowym ręczniku i pokrój w niewielką kostkę.  Następnie posyp przyprawą do kurczaka i zrumień na grillu.  Tortille posmaruj kozim serem i ułóż kawałki kurczaka oraz krążki cebuli.  Następnie dodaj po dwie łyżki fasoli i kukurydzy. Całość złóż i ułóż na rozgrzanym grillu i zapiecz.  Czytaj dalej:  Zobacz także: 

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Zupa z łososiem

    Przygotowanie: 1. Rozgrzej w garnku olej. Obierz seler, marchew i pietruszkę. Oczyść por (do zupy będzie potrzebna tylko biała część). Umyj i pokrój warzywa w krążki lub słupki. Podsmaż krótko na oleju, a następnie zalej gorącym bulionem. 2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Wszystko gotuj na niedużym ogniu przez 10-15 minut.  3. Odkrój skórę z fileta, sprawdź, czy w rybie nie...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Wiwat, szparagi

    ...fileta z piersi kurczaka, 1 łyżka oleju, 12,5 dag gęstej kwaśnej śmietany, 5 dag salami, 1 jajko, 1 żółtko, 3 łyżki śmietany kremówki, 3 gałązki estragonu. Płaty francuskiego ciasta rozmrozić(...) kawałki. Pomidorki przepołowić. Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić na nim mięso, oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Na patelnię włożyć szparagi. Smażyć...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Cellulit nie lubi lata

    ...dag fileta z indyka lub cielęciny duszonego z małą cukinią, cebulą i świeżymi ziołami, 2 łyżki brązowego ryżu lub kaszy gryczanej. Kolacja: Cała grahamka; jedna połowa z twarogiem, rzodkiewką...

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...

Wideo na temat: filet w porach
  • Domowy obiad jak z restauracji

    Ekskluzywne dania restauracyjne i niskie ceny? To, że jedno nie wyklucza drugiego, udowodnił w "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Przygotował on pizzę Margheritę, domowy makaron z sosem kurkowym, dorsza na makaronie z pora z kremem krewetkowym, filet z kaczki z brukselką, jeżynami i piklowaną szalotką oraz owoce pod sosem zabajone. Za te wszystkie smakowitości przygotowane w domu zapłacimy