• Informacje na temat:

    filet w pergaminie

Przepisy na temat: filet w pergaminie
  • Przysmaki z filetów rybnych

    Dorsz pod kruszonką Sposób przygotowania 1. Filety z dorsza opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy przekrój na pół. Przełóż je do miseczki, oprósz solą i pieprzem. Potem skrop rybę sokiem z cytryny(...) w plasterki. Zetnij wierzch papryki, usuń pestki, strączek opłucz i potnij w krążki. Filety opłucz, wytrzyj.  2. Przygotuj 4 podwójnie złożone kawałki pergaminu (15 na 15 cm). Rozłóż na nich po...

  • Rybny filet z ryżem i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dorsza 2 papryki 1 mały por 1 cytryna 2 szkl. ugotowanego ryżu 4 łyżki oliwy sól pieprz suszony rozmaryn szczypiorek do posypania Sposób przygotowania: 1. Filety opłucz, pokrój na porcje. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Papryki oraz por oczyść, opłucz, potnij w paseczki...

  • Ryba na parze i ziemniaczki

    Sposób przygotowania: 1. Filety rozmroź, osusz. Natrzyj przyprawą,  odłóż na 2-3 godziny. Przygotuj garnek do gotowania na parze. Wlej 2 litry wody. Wrzuć gałązki koperku, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu oraz 1-2 liście laurowe. 2. Cytrynę pokrój w plasterki. Wrzuć do garnka z wodą. Dodaj białe wino. Całość doprowadź do wrzenia. Filety połóż na sicie, umieść na garnku. Gotuj na parze...

  • Pizza na spodzie bez mąki

    .... 200 st.  2. Filet z kurczaka rozdrobnij. Mozzarellę pokrój w plasterki. Cebulkę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj. Połącz z przecierem pomidorowym. Przypraw. Posmaruj placek. Obłóż serem oraz...

  • Wyborne mięsa otulone ciastem

    ...skorupce Sposób przygotowania 1. Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso natrzyj solą oraz czosnkiem. Wstaw do lodówki na 15 minut.  2. W tym czasie mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Dodaj do(...). Odstaw pod przykryciem na ok. 10 minut, by mąka spęczniała.  3. Zamarynowane filety z indyka pokrój na małe kawałki. Lekko rozgnieć je dłonią, nadając im owalny kształt.  4. Kawałki zanurzaj...

  • Galette z kurczakiem i pesto

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: wymieszane mąki zagnieć z masłem, śmietaną, jajkiem, sporą szczyptą soli oraz pieprzu. Szczelnie owiń folią spożywczą, by ciasto nie złapało innych zapachów i schłodź przez godzinę.  2. Farsz: filet pokrój w małą kostkę i wymieszaj z posiekaną cebulą. Podsmaż na oliwie, by mięso się mocno ścięło, a cebula zeszkliła. Dopraw solą i pieprzem. Pesto wymieszaj...

  • Sezamowe talarki z marchewkowymi frytkami

    Sposób przygotowania 1. Filet z kurczaka opłucz, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim kurczaka. Potem posyp go solą, pieprzem, kuminem i papryką. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Włóż je do lodówki. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w słupki. Frytki posyp solą. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Skrop olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz przez 25-30 minut, aż...

  • Nuggetsy w domowej wersji

    Dukaty z marchewkowymi frytkami Sposób przygotowania 1.Filet oczyść, opłucz, osusz. 2 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Potem posyp je solą, pieprzem, kuminem i papryką(...) Sposób przygotowania 1. Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso natrzyj ze wszystkich stron solą i granulowanym czosnkiem. Potem włóż do lodówki na 1 godzinę.  2. W tym czasie mąkę wsyp...

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...w boczku Sposób przygotowania Filet z indyka umyj, wytrzyj, potnij na 8 pasków. Kawałeczki mięsa przełóż do miseczki. Ziarenka gorczycy rozgnieć. Wymieszaj je z granulowanym czosnkiem i płatkami chili(...). Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół. Zamarynowane paski fileta posyp solą morską i owiń boczkiem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury...

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    .... Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. W błyszczącej morelowej glazurze Składniki: 60 dag filetu z indyka 50 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku(...). Przygotowany keczup odstaw do wystudzenia. 3. Rukolę i bazylię opłucz, osusz. Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Filet pokrój na 8 plasterków. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż sznycle. Smaż je po...

Artykuły na temat: filet w pergaminie
  • Gulasz z czerwoną soczewicą i indykiem

    Sposób przygotowania: 1. Umyte pory przekrawamy na pół i kroimy w półplastry, a ananasa w kostkę. Filet z indyka krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze, w miarę równe kawałki. Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu podprażamy orzechy nerkowca na jasnozłoty kolor uważając, żeby się nie przypaliły. Przekładamy na pergamin, aby ostygły.  2. W garnku rozgrzewamy olej sezamowy...

  • Ferie zimowe głównie kojarzą się nam z szaleństwem na śniegu. Niestety, zima w tym roku nie rozpieszcza. Co więc robić z dzieckiem, gdy za oknem nie ma śladu po białym puchu? Jest na to sposób! Fot. materiały prasowe Oprócz planszówek i czytania książek możecie wspólnie urzędować w kuchni i zorganizować kreatywne gotowanie. Jakie przekąski przygotować? Przedstawiamy nasze przepisy na wymyślne dania dla najmłodszych. Zabawa w kucharza Podczas ferii bez śniegu kuszącą dzieci alternatywą jest...

  • Dieta odkwaszająca

    ...7 minut, cena 6 zł Pieczony dorsz z surówką Składniki: 250 g fileta z dorsza, 1/3 kapusty pekińskiej, 1 marchewka, 1/2 jabłka, 1/2 cebuli, tymianek. Filet umyj i osusz, posyp tymiankiem i ułóż na pergaminie. Włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Posiekaj cebulę i kapustę, dodaj starte jabłko i marchewkę. Czas 20 minut, cena 12,50 zł...

  • Za nami kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week. Mamy nadzieję, że nie przegapiliście szansy na wypróbowanie specjalnego menu w najlepszych restauracjach w kraju. Nasza redakcja odwiedziła krakowską restaurację Albertina. Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ..., gotuj 30 minut. Zmiksuj na krem. Zjedz z pokrojonym w paski łososiem. Piątek: Filet z dorsza z kiszoną kapustą Składniki: 100 g fileta z dorsza, oliwa, estragon, łyżka koperku, sól, sok z cytryny, kapusta kiszona Filet zawiń w folię aluminiową, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, estragonem, skrop oliwą i posyp koperkiem. Marynuj godzinę, piecz 20 minut. Zjedz z kapustą kiszoną. Sobota...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz, 300 ml bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki serka topionego, 2-3 gałązki kolendry, 4 bułeczki żytnie, 4 kwiaty nasturcji do dekoracji. Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Pieczone mielone

    .... Wygładź wierzch. Piecz 50 minut w temp. 180° C. Pieczeń z indyka ze szpinakiem Składniki: filet z indyka, 40 dag mrożonego szpinaku, szklanka jogurtu, sól, 3 łyżki mąki, łyżeczka miodu, czosnek...

  • Polscy producenci żywności posiadają coraz większą świadomość w kwestii możliwości wykorzystywania godła „Doceń polskie”. Widzą, że laury programu to nie tylko prestiż posiadania znaku jakości ale także wymierne korzyści dla nich. Fot. materiały prasowe Korzyści są ogromne i wpływają na nasz wizerunek. Mamy się czym pochwalić, zostaliśmy docenieni przez grono niezależnych ekspertów. Posiadanie takiego znaku wpływa pozytywnie na odbiór nagrodzonego produktu ponieważ jest potwierdzeniem jego...