• Informacje na temat:

    filet w ciescie francuskim

Przepisy na temat: filet w ciescie francuskim
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

    Składniki na 8 porcji: 800 g filetów z łososia (bez skóry), sól i pieprz czarny mielony, 50 ml oliwy z oliwek. 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 600 g świeżego lub mrożonego szpinaku, 40 g masła, 50 ml mleka, 50 g kwaśnej śmietany, 400 g mrożonego ciasta, francuskiego, 1 jajko, sezam do posypania, mąka tortowa do podsypania.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...instant, - 30 g parmezani, - łyżka masła Przygotowanie: Ciasto i groszek rozmrozić. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać i wymieszać z musztardą. Filet z łososia natrzeć solą(...). Parmezan pociąć na cienkie plastry. Ser, masło i śmietanę dodać do risotta. Doprawić solą i pieprzem. Filet z łososia pokroić na 4 porcje. Podawać z risottem. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja...

  • Ziarna pełne smaku

    ..., rzodkiewkę i szczypior. Sezam możesz podsmażyć z mięsem lub posypać nim sałatkę. Z rybą Świetnie smakują też roladki z filetów rybnych w cieście francuskim z sezamem. Filety skrop oliwą(...) Sezam najczęściej łączymy z mięsem drobiowym. Na kilka godzin pozostaw filet lub nóżki z kurczaka w marynacie z oliwy wymieszanej z białym winem. Dodaj do nich miód, sok z cytryny, przetarty...

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    ...wraz ze szczypiorkiem siekamy, a pieczarki i filet z indyka kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę, szklimy dymkę wraz ze szczypiorkiem, dodajemy pieczarki, indyka i smażymy, aż nabiorą złocistego...

  • Pomysł na smaczny obiad

    ...przykryciem 45 minut w temp. 180 st. C. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.  Łosoś z porem w cieście Sposób przygotowania 1. Filet z łososia umyj i osusz. Odkrój skórę, natrzyj przyprawami...

  • Smaczne potrawy na obiad

    ...i układaj kolejno gołąbki. Zalej wywarem, przypraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem godzinę.  Filet z dorsza w sosie Sposób przygotowania 1. Dorsza oprósz solą, pieprzem...

  • Obiad pachnący owocami

    .... Pieczona pierś kaczki w sosie z czerwonych porzeczek i jabłek Sposób przygotowania ' 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.  2. Ponacinaj w kratkę skórę filetów. Rozgrzej patelnię i ułóż(...) w cieście francuskim, zapiekane z kurczakiem i serem Sposób przygootowania 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Ciasto rozmroź, rozwałkuj i podziel na 4 porcje.  2. Kokilki do zapiekania lekko...

  • Obiad dla zabieganych

    Polędwiczki w cieście francuskim Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 30 dag) 1 op. ciasta francuskiego 2 łyżki oleju 4 plasterki gotowanej szynki 4 łyżeczki musztardy miodowej(...). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz ok. 20 minut. Podawaj np. z duszonymi warzywami i jasnym sosem pieczeniowym. Medaliony w czerwonym pieprzu Składniki: 60 dag filetu...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Przed podaniem wybij na półmisek i skrop octem. II. Ryba ze szparagami Za 42 zł: Składniki:   ●50 dag wyfiletowanego łososia bez skóry ●30 dag zielonych szparagów (mogą być też ze słoika(...), zastudź, wstaw na 3 godz. do lodówki. Podaj z cytryną. Za 23 zł: Składniki:  ●50 dag filetów z dorsza ●30 dag zielonych szparagów (mogą być też ze słoika) ●szczypiorek ●sól, pieprz ●800 ml bulionu...

  • Walentynkowe menu

    ..., - pomidor, - dwie łodyżki bazylii, - 2 łyżeczki oliwy z oliwek, - sól, pieprz, - 75 g filetu z wędzonego pstrąga, - 2 łyżeczki chrzanu, - 2 łyżeczki śmietany, - pół ząbka czosnku, - pół awokado(...), dodać łyżeczkę oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na krem z pstrąga: dwa kawałki fileta odkroić do dekoracji. Resztę rozgnieść, zmieszać z chrzanem, śmietaną i doprawić solą oraz pieprzem...

Artykuły na temat: filet w ciescie francuskim
  • Łosoś z brokułami w cieście francuskim

    Składniki: 400 g filetów z łososia opakowanie ciasta francuskiego oliwa brokuł 2 cebule 200 g mozzarelli 125 g płatków migdałowych 2 żółtka 1/2 cytryny sól cukier tłuszcz do wysmarowania formy Filet z łososia umyj i osusz, a następnie podziel na kawałki. Posól, oprósz pieprzem i smaż na oliwie 10 minut. Brokuł ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedź i podziel na różyczki. Mozzarellę...

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Ziarna pełne smaku

    ...i szczypior. Sezam możesz podsmażyć z mięsem lub posypać nim sałatkę. Z rybą Świetnie smakują też roladki z filetów rybnych w cieście francuskim z sezamem. Filety skrop oliwą, wyciśnij cytrynę i posyp(...) Sezam najczęściej łączymy z mięsem drobiowym. Na kilka godzin pozostaw filet lub nóżki z kurczaka w marynacie z oliwy wymieszanej z białym winem. Dodaj do nich miód, sok z cytryny, przetarty czosnek...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Tarta i quiche

    ...: ciasto kruche (przepis, jak wyżej), 30 dag filetu z łososia ze skórą, opakowanie mrożonego szpinaku, 2 łyżki sera pleśniowego (np. gorgonzoli), 1-2 ząbki czosnku, koperek, sól, pieprz, sok z cytryny...

  • Powszechnie wiadomo, że Francuzi są dumni ze swojej kuchni, może nawet za bardzo, gdyż uważają ją za najlepszą na świecie. Jadają oczywiście żaby, ślimaki, ostrygi, foie gras i różne zaskakujące dziwactwa. Ale nie tylko one stanowią o bogactwie francuskiego stołu, podobnie jak francuski chleb nie sprowadza się wyłącznie do bagietek. Jeśli na Południu w porze obiadu wita podróżnika aromat oliwy z oliwek i zrumienionego na niej czosnku, to Północ zniewala bogactwem intensywnie doprawianych...

  • Majowe szparagi

    .... Szparagi na cieście francuskim z kurczakiem Składniki na 4 porcje: 10 dag ciasta francuskiego, 5 dag mrożonego groszku, 6 zielonych szparagów, 5 dag salami w plasterkach, 12 dag kwaśnej śmietany(...) rozmroź. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, a następnie pokrój w ukośne plasterki. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki. Filet z kurczaka umyj i pokrój w wąskie paski. Oprósz solą pieprzem...

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...

  • Teraz ryby mają głos

    ...i piecz w kąpieli wodnej 40 minut w temperaturze 180°C. Czas przygotowywania: 40 minut Stopień trudności: Dość trudne II. Tempura z karpia z koglem-moglem Składniki: - 1 kg fileta z karpia(...) chrzanu - 1 łyżka śmietany 36 proc. - 1 łyżeczka koniaku - przyprawy Sposób przygotowania: Filety pokrój na plastry i posól. Do naczynia przesiej mąkę pszenną, dodaj cynamon i wlewając powoli...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

Wideo na temat: filet w ciescie francuskim
  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    , smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    , smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    , smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.