• Informacje na temat:

    filet indyk majonez musztarda ser musztarda

Przepisy na temat: filet indyk majonez musztarda ser musztarda
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    ...i nie ostygła.  2. Śmietanę wymieszaj z majonezem i chrzanem. Dopraw solą i pieprzem. Domieszaj starty żółty ser.  3. Rukolę, sałatę i koperek umyj, dokładnie osusz. Bułki przekrój w poprzek na(...) potnij w plasterki. Na bagietkach rozłóż plastry kurczaka, pomidorki, oliwki i plasterki pieczarek. Wstaw do piekarnika, piecz 15 minut. Posyp serem i piecz, aż ser się rozpuści. Posyp dodatkowo pieprzem...

  • Smaczne potrawy na obiad

    ...przygotowania 1. Ryż ugotuj. Indyka pokrój, skrop oliwą, przypraw. Na patelni rozgrzej olej i zrumień mięso. Dodaj pokrojoną cebulę.  2. Paprykę i ogórka konserwowego posiekaj. Boczek pokrój w plastry i zrumień na patelni. Wszystkie składniki umieść w naczyniu żaroodpornym. Posmaruj majonezem wymieszanym z ketchupem. Posyp serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.  Żur polski Sposób przygotowania...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...●ogórek konserwowy Sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz. Część z nich (6) przekrój wzdłuż na pół, a części jajek (8) odkrój czubki. Wyjmij żółtka, utrzyj je z majonezem. Szynkę konserwową pokrój w kostkę, resztę składników obierz lub oczyść i posiekaj. W otwory po żółtkach w jajkach włóż porcję majonezu z żółtkami. Następnie wymieszaj składniki poszczególnych nadzień...

Artykuły na temat: filet indyk majonez musztarda ser musztarda
  • Ewa Wachowicz: Szybkie potrawy korporacyjne

    ...mięsożerców - z majonezem i rukolą, wędzonym filetem z indyka oraz karmelizowaną cebulą. Szybki obiad wylądował w lunch-boxie, a w jego skład wszedł makaron z oliwą, czosnkiem i papryczką chili, płaty wędzonego łososia oraz prażone płatki migdałów. Na deser prowadząca zaproponowała mus czekoladowy na bazie awokado i banana, udekorowany mieszanką suszonych śliwek i moreli. Buły z indykiem i serem...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Jak „odchudzić” kuchnię polską

    ...schabu zajmie filet z indyka, który upieczemy w piekarniku z warzywami lub owocami. Trudno wymagać od przyzwyczajonych do nich Polaków, żeby całkowicie zrezygnowali z ziemniaków. Ale to nie w samych(...)Na przystawkę sałatka warzywna w majonezie i śledź w śmietanie. Potem zupa, najlepiej ze śmietaną, gęsta i sycąca. Główne danie jest oczywiste - kotlet schabowy, smażony na smalcu (najlepszy!), do...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy(...) w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić. Składniki sałatki połączyć, wymieszać z sosem majonezowo- jogurtowym, jeśli trzeba, doprawić. Na półmisku ułożyć pokrojonego w plasterki indyka...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Zimowe sałatki

    ...pomidory, 1 zielona papryka, 20 dag wędzonki (może być wędzony kurczak, indyk lub wędzona szynka) Na sos:  100 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. Makaron ugotować(...)Szybka sałatka z kurczakiem Składniki na 3-4 porcje: gotowy mix sałat, 30 dag filetu z piersi kurczaka, 4 pomidory, 1 ogórek, sos winegret, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...i kostkami sera feta Przekąska: garść nieprażonych migdałów lub orzechów włoskich Obiad: kapelusze pieczarek zapieczone z krewetkami koktajlowymi i kozim serem Podwieczorek: 2-3 kostki gorzkiej czekolady z zawartością 90 proc. kakao Kolacja: Pieczony filet z łososia polany sosem wasabi. Aby go przygotować zmiksuj trzy łyżki majonezu, łyżeczkę wasabi, odrobinę suszonego, zmielonego imbiru...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...