• Informacje na temat:

    filet drobiowy piec w piekarniku

Przepisy na temat: filet drobiowy piec w piekarniku
  • 7 najlepszych potraw z marchewki

    ....). Odstawić jeszcze na 20 minut. Mniejsze kuleczki dociskać pośrodku. Brioszki smarować roztrzepanym żółtkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C ok. 20 minut. 10 minut przed końcem pieczenia(...) żółtkową połączyć delikatnie z białkami, a następnie z migdałami i mąką. Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 40 min. Składniki polewy zmiksować...

  • Pyszny, nadziany i w chrupiącej, smacznej panierce.

  • Co na świąteczny obiad?

    ...minut 1 porcja: 780 kcal Indyk w maladze Składniki: - 1 kg upieczonej piersi indyczej, - dowolne owoce ze słodkiej marynaty, - 1 pomarańcza, - 3 łyżeczki żelatyny, - rosół drobiowy (1,5(...)Medaliony w sosie śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 60 dag polędwiczki wieprzowej, 20 dag cebuli, 35 dag pieczarek,10 dag ogórków konserwowych, 1,5 łyżki mąki, 180 ml śmietanki, 1/2 l bulionu...

  • Filet drobiowy pieczony w rekawie, do tego zapiekana cukinia, wszystko polane lekkim sosem czosnkowym...

  • Filet z marynacie czy posypani przyprawami niekoniecznie do mnie przemawia, dlatego staram się go urozmaicać na różne sposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny.

  • Inna forma podania kurczaka. U nas chętnie zjadana przez dzieciaki z dodatkiem ryżu.

  • Smaczny pomysł na "Winny filet drobiowy"

  • Bardzo delikatna i smaczna ryba, którą często gotuję na obiad. Spróbuj gotować, a nie pożałujesz.

  • Faszerowany żółtym serem filet drobiowy podany z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.

  • Aromatyczny kurczaczek na drugie danie.

Artykuły na temat: filet drobiowy piec w piekarniku
  • Kaczka na trzy sposoby

    ...z farszem z wątróbek Składniki na 4 porcje: 1 kaczka (2,2 kg), 200 g pieczarek, 2 łyżki oleju, 150 g wątróbek drobiowych, 4 kajzerki, 1/2 czerwonej papryki, 100 ml mleka, 1 łyżka posiekanej natki(...) drobiowego, 2 łyżeczki musztardy, 2-3 łyżki jasnego sosu pieczeniowego (z torebki), 1 łyżeczka cukru, 3 dag masła, sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa, 2,5 dag płatków migdałów 1. Filety z kaczki umyć...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia. Fot. 123RF/Picsel Polskie słodycze to nie tylko znane ze sklepowych półek czekolady i wafelki. To również wieloletnia tradycja tworzenia domowych wypieków, które różniły się w zależności od regionu. Sznekę z glancem zjemy nigdzie indziej, jak w Poznaniu. I chociaż stolica Wielkopolski szczyci...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...

  • Grudzień ma kilku swoich kulinarnych bohaterów - warzywa korzeniowe, aromatyczne „zimowe” przyprawy. A obok nich – burak, który gości na naszych stołach w tym miesiącu w wielu różnych smakowych połączeniach i kulinarnych rolach. Fot. 123RF/Picsel „Burak bywa niedoceniany, traktowany po macoszemu, często widziany jest jedynie w roli nieco już niemodnego dodatku do obiadu. A szkoda - bo okazuje się, że może on grać w kuchni pierwsze skrzypce! Oczywiście - odpowiednio przyrządzony", opowiada...

  • Poświąteczny czas jest ciężki nie tylko dla naszych portfeli, ale i żołądków. Po bożonarodzeniowym biesiadowaniu i sylwestrowych szaleństwach przyda nam się mały detoks. Oto pięć produktów, które nam w tym pomogą. Jak co roku obiecywałaś sobie, że podczas świątecznej biesiady zachowasz umiar i jak zwykle nic z tego nie wyszło? Budzisz się rankiem ociężała i przejedzona, z moralnym kacem, kompletnie nie wiedząc, jak pozbyć się tego okropnego uczucia? Podpowiadamy, w jaki sposób poradzić sobie...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...