• Informacje na temat:

    feta z piekarnika

Przepisy na temat: feta z piekarnika
  • Kremowy barszczyk z fetą

    Składniki: 70 dag małych buraczków 2 duże jabłka 5 łyżek oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 800 ml bulionu jarzynowego 20 dag sera feta 1 łyżeczka suszonego majeranku sól, cukier Przygotowanie: 1. Buraczki umyj, każdy osobno zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 ºC. Piecz ok. 70 minut. Po ok. 40 minutach owiń...

  • bardzo proste w wykonaniu...mozna je nadziewac serami,miesem...kazdym nadzieniem wedlug uznania

  • Kurczak z fetą i warzywami

    Składniki: 4 filety z kurczaka 100 g sera typu feta 2 łyżki oliwy 2 cukinie 250 g pomidorków cherry papryka (opcjonalnie) Cytryna 1/4 szklanki białego wina 4 gałązki świeżego tymianku(...) i cytrynę, posiekany czosnek,paprykę,  wino i tymianek. Wymieszaj i wstaw do piekarnika. 3. Piecz 20-25 minut, aby mięso było miękkie. Tuż przed podaniem posyp oliwkami. Podawaj z zieloną sałatą...

  • ułożony na pomidorach i papryce,polany pachnącą oliwą i posypany ziołami ma niepowtarzalny smak.

  • Sałatka z pieczoną dynią, jarmużem i serem feta

    Łódeczki z dyni w zestawieniu z jarmużem, serem feta i kwaskowatą żurawiną sprawią, że sałatka będzie prawdziwą ucztą dla zmysłów.

  • Sprawdzony przepis na "Feta z rusztu"

  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    .... Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Ser feta kroimy w kostkę. Dodajemy bakłażana i fetę do ciasta, delikatnie mieszając. Dodajemy siekane zioła. Wlewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia...

  • Łatwe,szybkie i pyszne;) http://ugotowaneserce.blogspot.com/

  • Słone ciasto z groszkiem i fetą

    Ser feta to bardzo smaczny, popularny dodatek do potraw. Jedna porcja tego sera (ok. 28 gramów) to ok. 74 kcal, 6 g tłuszczu, 1,2 g węglowodanów, 4 g białka, 1 g cukru. Feta dostarczy nam także witamin: B2, B6, B12 oraz składników mineralnych: wapnia, sodu, fosforu i selenu. Wbrew obawom, feta nie traci swych właściwości smakowych np. podczas pieczenia. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: 150

  • Coś dla miłośników żeberek: żeberka z piekarnika w czosnkowo pikantnym smaku. Przygotowuje się prosto i szybko ale niestety trochę trzeba czekać żeby się upiekły:(

Artykuły na temat: feta z piekarnika
  • Feta prosto z rusztu

    ..., skropić zalewą z pomidorów, zawinąć i szczelnie zamknąć. Położyć na rozgrzanym grillu i piec ok. 15 min na niedużym ogniu (można też wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 170°C). Zobacz...

  • Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim

    ...) i trzymaj na ogniu do odparowania wody. Odstaw do ostygnięcia. Rozłóż ciasto francuskie. Na jednej połowie nałóż warstwowo: szpinak, plasterki sera feta, łososia. Całość skrop cytryną i lekko oprósz solą. Ciasto złóż na pół, podwiń brzegi pod spód. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż rybę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut...

  • Buraczkowa tarta tatin z fetą

    ...oprószoną mąką. Rozwałkować na cienki placek. Przykryć nim buraczki. Mocno docisnąć, aby buraczki były całkowicie przykryte ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec przez 25

  • Klopsiki z serem typu feta

    Przygotowanie: Porwij bułkę na 2-3 kawałki i namocz w wodzie. Po ok. 20 minutach wyjmij bułkę i odsącz. Przełóż do dużej miski. Pokrój ser typu feta...

  • Dynia z pistacjowym pesto, fetą i granatem

    ...). Posmaruj ćwiartki dyni oliwą, posyp je obficie solą i pieprzem i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw dynię do piekarnika na 45-50 minut - powinna mocno przypiec się na brzegach, bo...

  • Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą

    ...z cytryny oraz pieprz. Ser feta wraz z ricottą przekładamy do malaksera i miksujemy, aż nabierze jednolitej, puszystej konsystencji. Gotowe bagietki studzimy, a następnie kroimy na kromki. Każdą kromkę...

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny luksusu rozsmaruj na talerzu trochę kalafiorowej skordalii i udekoruj ravioli startymi truflami.

  • Baklazany zapiekane z feta

    ...to nasza dzisiejsza kolacja... byla... bo juz "wsunieta"... na przystawke byl melon, na danie glowne baklazany i salata, na deser carpaccio z ananasa z cynamonem... Na nas 2 wzielam 1 duzy baklazan i pokroilam go wzdluz na 4 plastry... scielam lodeczki tylnie by plaster dobrze lezal w naczyniu... Plastry nacielam w kratke, posolilam, polalam oliwa i wstawilam do piekarnika na 180°C... na...

  • Tarta ze szpinakiem i fetą

    Ze składników szybko zagnieć ciasto. Wstaw na godzinę do lodówki. Ochłodzone rozwałkuj na 2 placki, każdym wylep nasmarowaną tłuszczem, obsypaną bułką tartą formę. Wstaw do piekarnika 180(...) w tartach. Placki wstawić do piekarnika 175°C i piec około 30 minut.

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Osusz, posiekaj i podsmaż. Przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw...