• Informacje na temat:

    fenkul

Przepisy na temat: fenkul
Artykuły na temat: fenkul
  • Fenkuł – jak go serwować?

    Fenkuł zwyczajny częściej nazywany bywa koprem włoskim. W Polsce stosowany zazwyczaj jako przyprawa lub herbatka o anyżkowym aromacie i właściwościach wiatropędnych. Cieszy się tak wysokim zaufaniem, że podawany jest już niemowlętom. Sprzyja laktacji. Co jeszcze warto wiedzieć o tej roślinie?

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszym dodatkiem do wielu dań. To dobra wiadomość, gdyż okazuje się, że warzywo to nie tylko dobrze smakuje, ale również ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Fot. 123RF Koper włoski, nazywany także fenkułem, jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go także w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania...

  • Cukinia i fenkuł z farszem

    Przygotowanie: 1. Ryż zalać 3/4 szklanki wrzątku, dodać sól i kurkumę, ugotować na małym ogniu. 2. Cukinie przekroić wzdłuż na wysokości 2/3, wydrążyć....

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który rośnie w naszych...

  • Fenkuł odchudzi

    Jest źródłem witaminy C, która przyspieszy spalanie tłuszczu i odżywi cerę.

  • Jaglany Detoks Marka Zaremby w przeciągu kilku dni stał się bestsellerem wśród tysięcy osób, które zmieniły nie tylko swój sposób odżywania, ale i całe swoje życie. Teraz czas na Jaglany Detoks. Kolejny krok. Dlaczego? Książka ta ma niesamowitą moc, a wszystko to zasługa kaszy jaglanej - pomaga schudnąć, oczyścić organizm, pozbyć się alergii pokarmowych, zmęczenia i infekcji. Pomaga żyć! Detoks czas zacząć! Z tej książki dowiesz się: -jak przeprowadzić detoks i co jeść po detoksie -jak...

  • Nowe na polskim stole. Fenkuł

    Fenkuł, zwany inaczej koprem włoskim, to niskokaloryczne, bogate w witaminę C i potas warzywo o bulwiastym kształcie i charakterystycznym, lekko anyżkowym aromacie. Zawarte w nim olejki lotne mają korzystny wpływ na nasz układ trawienny, ale też... nerwowy. Można go jeść na surowo, gotować, dusić i grillować.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z marchewki. Fot. 123RF/Picsel Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko. Wielokrotnie...

  • Księga smaków: Fenkuł

    To daleki krewniak selera. W Polsce rzadko uprawiany, coraz częściej pojawia się na naszych stołach. I słusznie, bo warto go jeść.

  • Karp nie musi być nudny! Wystarczy odrobina kreatywności, kilka składników, które sprawią, że na nowo pokochacie tę rybę. Dziękujemy bardzo za wszystkie przesłane zgłoszenia na konkurs. Podzieliliście się z nami niezwykłymi pomysłami na karpia: wędzonego, w postaci klopsików czy nawet w cieście francuskim i kapustą kiszoną. Zobaczcie, jakie przepisy nagrodziliśmy książkami Doroty Wellman i Karola Okrasy „Ryby super". Mgdalena podała przepis na karpia w czerwonym sosie: Składniki: - 1 karp...

Wideo na temat: fenkul
  • Czego nie wiemy o kuchni włoskiej?

    Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makarony. O tym, czego nie wiemy o kuchni włoskiej, opowiedział w "Dzień Dobry TVN" Bartłomiej Kieżun. Dziennikarz i bloger kulinarny przygotował w studiu cytrynowy makaron, pomarańcze z fenkułem, oliwkami, cebulą i pietruszką oraz cytrynowe ciastka.