• Informacje na temat:

    faszerowany ze skórą boczek

Przepisy na temat: faszerowany ze skórą boczek
  • Faszerowany boczek

    ...bułkę i tymianek. Przypraw i wymieszaj. 2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozłóż boczek skórą do dołu. Ponacinaj mięso, tak aby nie przeciąć skóry. Rozłóż farsz na mięsie, wciskając go w nacięcia. Zwiń boczek i zwiąż sznurkiem. 3. Piecz mięso ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika przykryj na 5 minut. Zdejmij sznurek. Podawaj z pieczonymi pomidorkami cherry.

Artykuły na temat: faszerowany ze skórą boczek
  • Wyborna papryka

    ...w plastry. Pomidory polej wrzątkiem, zdejmij z nich skórę, a następnie pokrój w kostkę. Boczek pokrój drobno. Na suchej teflonowej patelni usmaż go na złoty kolor. Przełóż do innego naczynia, a na(...) pomidory. Całość duś tak długo, aż cały płyn wyparuje. Na koniec dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę lub parówki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wysmażony boczek. Wszystko duś jeszcze ok. 10 min. Na...

  • Indyk świąteczny

    Składniki: Cały indyk 2,6 kg Pęczek szałwii Pęczek tymianku 2 główki czosnku 100 g masła 30 ml oliwy z oliwek Pieprz sól 150 g boczku Pokrój boczek w plastry. Masło pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Zawiń w listki szałwii. Na indyku naciągnij skórę, dopraw go solą i pieprzem. Umieść masło i plastry boczku pod skórą indyka. Faszeruj tymiankiem i czosnkiem. Piecz...

  • Brazylia: Tu można dobrze zjeść

    Kuchnia stanu Bahia jest - podobnie jak candomblé - hybrydą wpływów afrykańskich, portugalskich i tubylczych. Opiera się w dużej mierze na łatwo dostępnych w tym rejonie rybach oraz owocach morza i ma reputację dużo bardziej interesującej niż zdominowane przez mięso menu przeważające w pozostałej części Brazylii.

  • Wykwintne dania z gęsiny

    ..., 4 łyżki ciemnego sosu pieczeniowego (z torebki), 1 łyżka śmietany 1. Gęsią wątróbkę i boczek drobno posiekać. Na oleju wysmażyć boczek, dodać posiekaną cebulę. Podsmażyć. Dodać wątróbkę, natkę(...). Do brytfanki wlać 1 łyżkę oleju, rozsmarować pędzelkiem. Ułożyć mięso (skórą do dołu). Smażyć około 10 minut na średnim ogniu. Przewrócić i smażyć jeszcze 3 minuty. Mięso posypać przyprawą do dań...

  • Wyborne pieczyste

    ..., cebula, 20 dag pieczarek, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka, natka pietruszki do udekorowania pieczeni Przygotowanie: 1. Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak(...) połączyły. 3. Wyjmij boczek z lodówki, rozłóż go. Posmaruj całą jego powierzchnię masą z mielonego mięsa, jajka, pieczarek oraz cebuli. Delikatnie zwiń mięso w roladę. Zwiąż sznurkiem do pieczenia...