• Informacje na temat:

    faszerowany schab

Przepisy na temat: faszerowany schab
  • Faszerowany schab

    Takie danie jest smaczne i prezentuje się okazale. Faszerowany schab można podać z ziemniakami, kaszą, albo ryżem.

  • Schab faszerowany serem i ziołami

    Pieczeń ze schabu nie musi być nudna. Wystarczy kilka dodatków, by powstało danie, które je się oczami!

  • Schab faszerowany boczkiem

    Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 5 dag wędzonego boczku 7 ząbków czosnku 1 łyżka ziołowej przyprawy do wieprzowiny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki przyprawy staropolskiej 1 łyżka ostrej musztardy, np. sarepskiej 1 łyżka oleju Przygotowanie: 1. Schab umyj, osusz. Ostrym nożem wytnij w nim otwór. Przyprawy wymieszaj i dokładnie nacieraj nimi...

  • Schab faszerowany

    Składniki na 8 porcji: - 1,6 schabu bez kości, - 15 dag suszonych moreli, - 10 dag masła, łyżeczka soli czosnkowej, - 1/2 łyżeczki rozmarynu, - łyżeczka papryki słodkiej mielonej, - 1/2 łyżeczki mielonego kminku, - 2 łyżki konfitury morelowej, - 2-3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: 1. Masło utrzeć z solą czosnkową i rozmarynem. Mocno ochłodzić. Schab opłukać, włożyć na 2 min...

  • Jesienny obiad

    Patison faszerowany Sposób przygotowania 1. Patisony umyj, wytrzyj, odkrój czubki. Wydrąż środek, posól i odstaw. Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojone w kostkę papryki i przeciśnięty(...) wypełnij mięsem, posyp startym serem. Przykryj odciętymi czubkami i piecz 45 min. w temp. 180 st. C.  Cordon bleu Sposób przygotowania 1. Umytą i osuszoną cielęcinę lub schab pokrój...

  • Noworoczne mięsne hity

    ...osobno) zawiń w ciasto. Posmaruj jajkiem. Ułóż na blasze z pergaminem. Piecz przez 10 minut w 200°C. Zmniejsz temp. do 180°C. Piecz 30 minut, Schab nadziewany morelami Sposób przygotowania 1. Suszone morele skrop nalewką. Odstaw na 20 minut, aby nasiąkły alkoholem. Schab opłucz, osusz. Długim nożem wytnij kieszeń. Mięso natrzyj majerankiem, solą, pieprzem. Wstaw na 1 godzinę do lodówki...

  • Wiosenne abc

    ...i koktajli, gotowania zup owocowych, a także do faszerowania mięs (np. schabu) Energia w płynie Zamiast kawy, przygotuj sobie rano koktajl ze szpinaku, ogórka, jabłek, bananów, pomidorów, selera...

  • Bakaliowy alfabet wielkanocnych dań

    Na naszych stołach w tym okresie, królują tradycyjne potrawy, które możemy urozmaicić dodając do nich suszone owoce, orzechy, praktycznie wszystkie ulubione bakalie. Na stołach nie może zabraknąć wówczas mazurków pełnych migdałowych płatków i orzechów, wielkanocnych bab z rodzynkami, schabów nadziewanych suszonymi owocami, faszerowanych na rożne sposoby jajek. Wielkanoc powinna być pyszna...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ....  Roladki z ogórkiem Sposób przygotowania 1. Schab pokrój w plastry i zbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, skrop olejem. Każdy płat mięsa posmaruj musztardą. Wyłóż szynką, pokrojonymi...

  • Chrzanisz? To wyjdzie ci na zdrowie!

    ...: lżejsza wersja to jajka doprawione serkiem wiejskim zmiksowanym z chrzanem - Sałatka jarzynowa z majonezem: lżejsza wersja to sałatka z jogurtem naturalnym - Wędzonki wieprzowe i schab: lżejszą opcją...

Artykuły na temat: faszerowany schab
  • Schab faszerowany

    Mieszam sos sojowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem i octem winnym. Nacieram nim schab i odstawiam na noc do lodówki. Grzyby kroję...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Schab faszerowany grzybami

    Temu smakowi nikt się nie oprze.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ...wyprodukowana bez użycia sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku. My polecamy waszej uwadze białą kiełbasę wieprzową Sokołów Naturrino. "Roladki" ze schabem i z sałatką jarzynową "Roladki" ze schabu faszerowane sałatką jarzynową spodobają się każdemu, kto tradycyjne, dobrze znane potrawy lubi podawać w nieco odświeżonej i bardziej nowoczesnej odsłonie. Nie mamy przy tym wątpliwości, że...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Odporność zaczyna się w kuchni – jakie potrawy pomogą wzmocnić organizm?

    .... Dlatego też warto serwować ją jak najczęściej, jako dodatek do dań obiadowych. Smakowitymi i ciekawymi propozycjami będą schab z kiszoną kapustą lub tarta z kiszoną kapustą i grzybami. Dzięki nim nie...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

Wideo na temat: faszerowany schab
  • Czym faszerować wielkanocne jajka? Sekrety wielkanocnych potraw

    Mateusz Hładki z „Dzień Dobry TVN” odwiedził plebanię w Prószkowie, gdzie spotkał się z proboszczem tamtejszej parafii ks. Andrzejem Hanichem oraz gosposią Zenobią Lipińską. Wspólnie przygotowali schab ze śliwą, jajka nadziewane oraz tradycyjny żurek z kiełbasą. Zdradzili także sekrety podawania wielkanocnych potraw.