• Informacje na temat:

    faszerowanie makaronu

Przepisy na temat: faszerowanie makaronu
  • Makaron – odżywia czy tuczy?

    Wciąż funkcjonują mity, przekazywane również dzieciom, że makaronu trzeba unikać, bo rujnuje naszą sylwetkę. Skąd się biorą legendy o ponadprzeciętnej kaloryczności makaronu? Dlaczego robimy z niego produkt zakazany? Nie straszmy, przekazujmy najmłodszym fakty i uczmy mądrego odżywiania.

  • Indyk faszerowany

    Dobrymi dodatkami do tak przygotowanego mięsa będą: makaron ugotowany al dente i żurawina lub borówka do mięs. Polecamy przepis na indyka faszerowanego. Smakuje doskonale.

  • Rurki faszerowane mięsem

    Składniki: 50 dag smażonego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 24 rurki makaronu cannelloni cebula 2 ząbki czosnku 12 plastrów szynki parmeńskiej 1 łyżeczka masła 4 pomidory mała czerwona cebula świeża kolendra sok z limonki chilli olej suszone oregano 3 łyżki oliwy sól pieprz Przygotowanie: 1. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Cebulę pokrój...

  • Grzyby z makaronem

    Składniki: 750 g różnych grzybów (np. pieczarki, kurki, prawdziwki) 400 g makaronu Sól, pieprz 100 g wędzonego boczku 1 cebula 1 ząbek czosnku Pęczek natki pietruszki Cytryna 4 łyżki oleju 2 łyżki masła   Przygotowanie: Grzyby oczyścić, większe pokroić. Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek pokroić w grube plastry...

  • Conchiglioni faszerowane pieczarkami z sosem

    Składniki: - 18 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), - po 25 dag sera ricotta (ew. zmielony tłusty twaróg) i pieczarek, - 6 dag szynki, - 2 małe cebule, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - pół szkl. tartego parmezanu, - 3 łyżki masła, - 3 łyżki posiekanej i natki pietruszki, - sól, pieprz Na sos: - 1/2 l pomidorów w zalewie (ew. koncentrat pomidorowy), - 1 cebula...

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Cukinia to prawdziwy warzywny kameleon: nadaje się do sosów, zapiekanek, potraw z makaronu, a nawet do ciast czy jako surowiec na placki. Jeśli do tej pory nie przyszło wam do głowy, by skomponować cukinię z rybą, pora to wypróbować. Aby przygotować danie dla czterech osób, potrzebujemy: 4 cukinie, 100 g ryżu, 200 g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 cebulę, kilka gałązek natki...

  • Święta po włosku

    ...wyczarować doskonałe danie bazujące na makaronie, w dodatku bardzo energetyczne. Średnia wartość kaloryczna 100 g makaronu wynosi 350 kcal. Porcja taka zawiera: 11 g białka, 1,4 g tłuszczu, 79

  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    ...z klasycznym pomidorowym sosem. Aromatyczny dzięki świeżej bazylii! Składniki na około 3-4 porcje: Opakowanie makaronu typu muszle, 3 pomidory, 40 dag pieczarek, 2 ząbki czosnku, kulka mozzarelli...

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Smaczny obiad dla całej rodziny.

  • Coś pysznego na obiad

    ...wysmaruj oliwą. Wyłóż połowę ugotowanego makaronu.  2. Cukinię umyj, osusz, pokrój w plastry, usmaż na oliwie z obu stron. Przypraw solą oraz pieprzem.  3. Makaron wyłóż do miski, dodaj cukinię...

Artykuły na temat: faszerowanie makaronu
  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Makaron na ostro

    Spaghetti po wiejsku Skład na 4 porcje: 400 g makaronu spaghetti, 100 g kiełbasy, 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy, 2 ząbki czosnku, 600 g pomidorów w zalewie z puszki, sól i pieprz czarny(...) g makaronu conchiglioni (duże muszle), 500 g wędzonego kurczaka, 2 gałązki selera naciowego, 1 dojrzałe jabłko, 2 łyżki musztardy ziarnistej, 3 łyżki majonezu, sól i pieprz mielony, 1 łyżka oliwy lub...

  • Cielecina faszerowana i borowiki oraz Menu na nadchodzacy tydzien.

    Pokusilam sie dzisiaj obiadowa pora na nowy przepis. Te poduszeczki z cieleciny nosza we Francji nazwe - Paupiettes. Zazwyczaj u rzeznika sa juz gotowe...

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Przed przygotowaniem cannelloni sprawdź na opakowaniu, czy makaronu nie trzeba obgotować przed faszerowaniem. Przed polaniem sosem posyp rurki krojonymi pomidorami.

  • Conchiglioni faszerowane cielecina

    ...sztuk makaronu conchiglioni 400 g mielonej cieleciny 2 cebule 2 zabki czosnku 60 cl przecieru pomidorowego gotowego doprawionego sola i bazylia badz domowego - robimy go z 1 kg dobrych miesistych...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Faszerowane muszelki Składniki: •18 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), Farsz: • 25 dag sera ricotta • 25 dag pieczarek • 6 dag szynki • 2 małe cebule czerwona i żółta papryka • pół(...). C i zapiekaj około 20 minut. Azjatycki specjał Składniki: • paczka chińskiego żółtego makaronu (ewentualnie zwykły makaron spaghetti) • 25 dag paluszków krabowych • 10 dag kapusty pekińskiej • czerwona...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...przemieszanie wpływów różnych regionów. Przesyceni owocami morza, na Sycylii decydują się na faszerowanie kalmarów mięsem. - Bieda przez lata odcisnęła na Włochach mocne piętno. Nad morzem mieszkańcy miast(...) makaronu. Kiedy ktoś pisze "oliwa z oliwek", denerwuję się, że nie ma oliwy z czegoś innego i to "masło maślane", ale może się mylę? - Włosi mówią dosłownie "olej z oliwek", więc pewnie dlatego tak...

  • Smakołyki z ziemniaka

    Można z nich przygotować dziesiątki różnych potraw. Ziemniaki nadają się do gotowania, pieczenia, smażenia. Mają pięć razy mniej kalorii niż makaron i są bardzo zdrowe.

  • Pomysły na obiady w diecie oczyszczającej owocowo-warzywnej

    Dieta oczyszczająca zakłada czasowe wykluczenie innych produktów poza owocami i warzywami (w tym również soli). To właśnie one zawierają mnóstwo witamin i minerałów, a także błonnika, dlatego zaleca się jeść ich jak najwięcej i jak najczęściej. Dieta przynosi zauważalne rezultaty zarówno odchudzające, jak i właśnie detoksykacyjne. Jak przyrządzać obiady na podstawie tego najnowszego trendu żywieniowego?

  • Dynia niejedno ma imię

    Najbardziej popularna jest dynia olbrzymia, zwana też zwyczajną. A która jest najlepsza i do czego? Ja polecam cztery wyjątkowe odmiany.

Wideo na temat: faszerowanie makaronu
  • Kuchnia inspirowana wakacjami

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" ekspertka kulinarna Anna Starmach i uczestniczka "Ugotowanych" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania zainspirowane kulinarnymi wspomnieniami z wakacji. Przedstawiły przepis na szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, faszerowane papryczki pimientos, smażony makaron z krewetkami i wołowiną oraz wątróbki drobiowe w sosie z sherry. - Wspominam wakacje, bo bardzo dużo tam jadłam i wróciłam z głową pełną pomysłów - powiedziała Starmach.

  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)