• Informacje na temat:

    faszerowane papryki zapiekane

Przepisy na temat: faszerowane papryki zapiekane
  • Zapiekane papryczki faszerowane

    Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja.

  • Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem

  • Papryka faszerowana

    Przygotowanie: 1. Papryki umyj, zetnij górę, wyjmij nasiona. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj ryż, smaż, aż zrobi się szklisty, dodaj mięso, smaż(...) smaku solą i pieprzem, wymieszaj. 2. Przygotowaną masą faszeruj papryki, układaj w naczyniu żaroodpornym, zalej bulionem. Zapiekaj przez 30 minut. Dekoruj listkami natki pietruszki. Podawaj...

  • Warzywa faszerowane bardzo popularne w naszej kuchni jaki i kuchniach Morza Śródziemnego. W tej serbskiej wersji zielona papryka jest wypełniona ziołami, oliwkami i dwoma rodzajami sera.

  • Faszerowane ziemniaki

    Przedstawiamy cztery pomysły na sycącą przekąskę: smakowicie nadziane ziemniaki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zaserwować je również jako samodzielne danie.

  • Smaczne danie, akurat na czasie. :)

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    Są trochę zapomniane, obok popularnych na naszym stole cukinii czy bakłażanów. Niesłusznie. Patisony są smaczne i nadają się do wielu dań i zapiekanek. A poza tym, wyglądają jakby rosły w foremkach do babek. Patisony zapiekane z mięsem będą i dekoracyjne, i smaczne.

  • Tym razem propozycja na sycący obiad – fantastyczne faszerowane papryki igołomskie. Idealnie się zapiekają, nie dominują smakiem nad farszem, a ich skórka jest miękka i nie wymaga obierania.

  • Faszerowany bakłażan

    Bakłażan to z botanicznego punktu widzenia… owoc. Jest niskokaloryczny i wspiera w naszym organizmie przemianę materii. Najwięcej jednak właściwości zdrowotnych znajduje się w jego fioletowej skórce. To właśnie tutaj gromadzą się związki fenolowe, które między innymi mają działanie antyrakowe.

  • Pieczarki faszerowane i zapieczone w piekarniku są pyszną przekąską lub dodatkiem do obiadu. Robię je dość często i stosuję różne nadzienia. Tym razem pieczarki m.in. z serem żółtym.

Artykuły na temat: faszerowane papryki zapiekane
  • Papryki faszerowane kaszą jaglaną

    Pożywny obiad bez mięsa? To więcej niż możliwe- wypróbuj przepis na papryki faszerowane z kaszą jaglaną i przekonaj się sama!

  • Papryki faszerowane kaszą

    ...12 min do napęcznienia. Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć nasiona. 2. Cukinię umyć, pokroić na kawałki, smażyć pięć minut na oleju, doprawić solą i pieprzem. Ser pokruszyć. Zioła opłukać(...) nich ułożyć papryki, zalać wrzącym bulionem. Jajko rozkłócić ze śmietaną, polać papryki z wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, zapiekać 30 minut. Podawać gorące. Zobacz także:

  • Papryczki faszerowane serami

    Jeśli nie masz pomysły na imprezową przekąskę, albo kolację - oto przepis na papryki faszerowane serami.

  • Kalafior faszerowany mielonym mięsem

    Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad? Wypróbuj przepis na kalafiora pieczonego z mięsem mielonym.

  • Faszerowane cebule

    W faszerowanych warzywach najfajniejsze jest to, że można je przygotować znacznie wcześniej i wstawić do piekarnika tuż przed obiadem. Wówczas mocniej przechodzą smakiem, więc wychodzi im to na dobre. Cebulki faszerowane soczewicą są lekkie i pożywne zarazem. Wyglądają ślicznie w swoich małych kapeluszach. Możesz faszerować je, czym tylko chcesz, ale dodatek kwaśnych pomidorów w farszu dobrze...

  • Faszerowany bakłażan

    .... Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso i smażymy z obu stron 5 minut. Następnie dodajemy cebulę, czosnek i smażymy jeszcze 3 minuty. Mięso przekładamy do ryżu, dodajemy papryki, natkę...

  • krój , mieszaj i zapiekaj .

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak posiekaj, podsmaż i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. ó Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj...

  • Cebula faszerowana z sosem

    Ser możemy zastąpić boczkiem wędzonym.

  • Faszerowana papryka

    Papryki umyć, odciąć wierzchy, usunąć środki z pestkami. Jedną paprykę i chili pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidor...

Wideo na temat: faszerowane papryki zapiekane
  • Dania z płatkami w kuchni Andrzeja Polana i Tamary Arciuch

    W ramach akcji "Zboże smakuje i inspiruje" Andrzej Polan wraz z asystującą mu Tamarą Arciuch przygotowali w "Dzień Dobry TVN" ciasto z płatków kukurydzianych ze śliwkami, śliwki zapiekane z serem i płatkami kukurydzianymi pełnoziarnistymi, paprykę faszerowaną mięsem i płatkami owsianymi oraz karmelowe ciasteczka z płatków jęczmiennych.