• Informacje na temat:

    faszerowane papryczki mielonym

Przepisy na temat: faszerowane papryczki mielonym
  • Faszerowane papryki

    Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

  • Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym.

  • Papryki faszerowane z pieca

    Zrób papryki faszerowane. Smakują doskonale!

  • Pyszne i sycące :) Zapraszam do obejrzenia innej mojej pasji http://pearllart.blogspot.com/

  • Coś pysznego na obiad

    ...oleju drobno posiekane cebule. Zrumień boczek i zmiel w blenderze. Mięsa mielone wymieszaj z jajkami, cebulą, zmielonym boczkiem i bułką tartą. Przypraw solą, pieprzem, zmielonym zielem angielskim...

  • pyszny mix smaków

  • Obiad z piekarnika

    Te potrawy rozgrzeją i nasycą. Idealne na jesień!

  • Małe podłużne papryczki z farszem z ryżu i pieczarek. Są pyszne.

  • Dania obiadowe na cały tydzień

    Pożywne, sycące i smaczne!

  • łatwe i szybkie

Artykuły na temat: faszerowane papryczki mielonym
  • Cudeńka z mielonego

    Faszerowane ziemniaki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, osusz. Rozłóż na folii aluminiowej posmarowanej olejem, zawiń. Piecz 50-60 minut w temp....

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Papryka faszerowana

    ...się unosi drażni wszystkich nozdrza - taki zapach bowiem podnieca. Gdy gotowe jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam, jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi  swoich gości raczyłam .

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    ...drobiu. Będzie pasował do upieczonej piersi indyka, jak również jako dodatek do pieczonej w całości tuszki. Przygotowuje się go, podsmażając na patelni papryczki chili, cebulę i czosnek, a następnie...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Nieodzowny pomidor

    ...minut. Zabielić zupę śmietaną z mąką. Pomidory faszerowane Składniki na 4 porcje: 4 duże pomidory, 5 dag sera feta, 10 dag mrożonego szpinaku, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 szklanka ugotowanego...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Papryka dobra przy diecie

    Zmniejsza apetyt, przyspiesza spalanie tłuszczu i jest lepszym źródłem witaminy C niż cytryna. Teraz - pod koniec lata - jest najbardziej aromatyczna.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...