• Informacje na temat:

    faszerowane jajka w skorupkach

Przepisy na temat: faszerowane jajka w skorupkach
  • Smażone jajka faszerowane

    Jajka podane w tak oryginalny sposób będą ozdobą świątecznego stołu. Niestety, mają jedną wadę - znikają błyskawicznie!

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane jajka w skorupkach"

  • Jajka faszerowane szynką

    Sposób przygotowania 1. Jajka włóż do lekko posolonej wody. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Nie gotuj jajek dłużej, bo na żółtkach zrobi się ciemna, nieapetyczna obwódka.  2. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupki i odłóż do całkowitego wystudzenia. Zimne jajka rozetnij wzdłuż na pół, wyjmij żółtka...

  • Nie, nie -skorupek nie wyrzucamy:) Zabłyśniesz oryginalnością.

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    ...z majonezem. Nadzieniem napełnij miejsca po żółtkach. Nafaszerowane jajka ustaw na półmisku przybranym rzeżuchą oraz połówkami pomidorków. Udekoruj odłożoną natką. Wersja odchudzona Zaoszczędzisz(...)Jajka włóż do zimnej, lekko posolonej wody. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupki...

  • mozna przygotowac wczesniej, ciekawie wyglada

  • 3 pomysły na jajka faszerowane

    Szukasz nowych pomysłów na dania wielkanocne? Chcesz odświeżyć swoje menu, aby nie podawać bliskim wciąż tego samego? Sprawdź nasze przepisy na jajka faszerowane.

  • Jajka faszerowane w skorupkach wg metody tracyjnej i z użyciem waflowych jajek.

  • Kornickie jaja faszerowane

    Kornickie jaja faszerowane to tradycyjna potrawa wschodnich terenów województwa mazowieckiego i Podlasia. Jest prosta w wykonaniu i znakomicie nadaje się na wielkanocny stół.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jajka smażone w skorupkach"

Artykuły na temat: faszerowane jajka w skorupkach
  • Faszerowane jajka

    Wielkanocny stół oznacza tradycyjne specjały. Polecamy przepis na pyszne jajka faszerowane.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Marmurkowe jajka faszerowane na zielono

    Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotuj na twardo - 10 minut w wodzie z odrobiną soli i octu. Wyjmij i delikatnie potłucz skorupkę, np. łyżeczką. Jajka włóż do ciepłego, mocnego wywaru herbacianego, z gotowania szpinaku albo do ciepłej wody z dowolnym barwnikiem spożywczym. Trzymaj, aż jajka wystygną. Obierz je ze skorupek. Rozetnij na pół. Wyjmij żółtka.  2. Awokado rozkrój, wyjmij miąższ. Żółtka...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Faszerowane kolorowe jajka

    Żeby jajka dobrze się obierały, należy je po ugotowaniu zalać zimną wodą i lekko obtłuc o ścianki garnka.

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Jajka faszerowane z mlodymi ziemniakami

    ...patelnie z roztopionym maslem. Jajka maja sie pieknie zrumienic. Podajemy w skorupkach z mlodymi kartofelkami posypanymi koperkiem. Do tego zielona salata lub mizeria. Zapewniam was, ze tez pycha. A kiedy te jajka faszerowane pojawia sie na stole u Giuliany pokaze je dokladnie.

  • Faszerowane jaja do obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Jeśli chcesz wyjść poza utarte schematy i przygotować nieco mniej tradycyjną wersję tej przekąski, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Już od najdawniejszych czasów czczono je wierząc, że posiada wiele właściwości dobroczynnych i życiodajnych. W starożytnym Egipcie było symbolem boga Ptaha - boskiego garncarza, toczącego na kole ogromne jajo, z...

  • Klopsy szkockie

    Klopsy faszerowane jajkiem.

  • Wszyscy wiemy, że jajka są zdrowe. Jednak nie każdy wie w jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby jak najdłużej zachowały pełnię swoich właściwości i były zdatne do spożycia. Wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa. Fot. 123RF/Picsel Jajka są produktem, który znajduje się niemal w każdej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez nich codzienne posiłki. W końcu czym jest śniadanie bez omleta, biszkopt bez piany z białek, czy nawet szybki obiad bez jajka sadzonego? Sposobów na ich wykorzystanie...