• Informacje na temat:

    faszerowane bakłażany wegetariańskie

Artykuły na temat: faszerowane bakłażany wegetariańskie
  • Roladki z bakłażana z białym serem

    Roladki znakomicie się nadają na lunch, z lekkim sosem pomidorowym lub sałatką. Składają się z plastrów zapieczonego w piekarniku bakłażana, faszerowanego mieszaniną świeżego białego sera beyaz peynir oraz jajek.

  • Wiele osób uważa, że kuchnia wegetariańska jest nudna i zwykle ogranicza się do wąskiego wachlarza dań. Aby udowodnić, że tak nie jest, prezentujemy wam wegetariańskie przepisy na każdy dzień tygodnia. Fot. 123RF/Picsel Jesteś wegetarianinem? Odwiedza cię ktoś, kto nie je mięsa? A może po prostu sam masz ochotę spróbować, jak smakują wegetariańskie przepisy? Z nami nie grozi ci nuda. Oto bezmięsne propozycje na każdy dzień tygodnia. Poniedziałek: Pieczone krokiety z pieczarkami Fot....

  • Wesele bez mięsa?

    ...pałaszować swoje porcje. Usmażenie chociażby kotleta sojowego nie powinno stanowić problemu nawet dla najmniej doświadczonego kucharza. Wegańskie i wegetariańskie potrawy nie są trudne do przygotowania(...) liczby zaproszonych gości, ich preferencji kulinarnych oraz samego lokalu. Jeśli planujecie wystawne przyjęcie, a wśród zaproszonych przeważają mięsożercy, warto rozważyć wesele semiwegetariańskie...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...z pomidorów, grillowane bakłażany i faszerowane cukinie będą odpowiednie, tym bardziej, że upały nie sprzyjają objadaniu się tłustym mięsem. Zimą lepiej sprawdzą się rozgrzewające dania: rosoły(...) jako pierwsi, aby zdążyli się przygotować do dalszej pracy zanim goście skończą posiłek). Oprócz tego podaje się przystawki zimne - sałatki, deski wędlin i serów, faszerowane warzywa, ryby. Jeśli tylko...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Z przyjaciółmi albo we dwoje

    .... Wegetariańskie przyjęcie Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa w diecie albo ogranicza jego spożywanie. Przyjęcie w ogrodzie nie musi być dla takich osób utrapieniem, na grillu możemy przyrządzać również lekkie potrawy z ryb i warzyw. Szaszłyki warzywne, grillowane cukinie, papryczki czy bakłażany można podawać również w formie szaszłyków albo faszerowane z odpowiednimi sosami. Przyrządzając warzywa...

  • Bakłażan to wyjątkowe warzywo, które ma piękny kolor, pyszny smak, jest afrodyzjakiem, odchudza i do tego jest zdrowe. Zobaczcie, jaki jest jego sekret! Fot. 123RF.COM/PICSEL Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo - bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Antocyjany, czyli tajemnice koloru Bakłażany są bogate w antocyjany, czyli barwnikom roślinnym, którym warzywa te...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...