• Informacje na temat:

    faszerowana papryka w garnku

Przepisy na temat: faszerowana papryka w garnku
  • Obiad z piekarnika

    Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Z papryk odetnij czubki, oczyść. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Rozgrzej olej i zeszklij posiekaną drobno jedną cebulę. Dodaj mięso mielone, przypraw(...) papryki i przykryj odkrojonymi wcześniej czubkami. Ułóż w wysokim garnku i zalej do połowy wodą. Dodaj łyżkę oleju, sól, pieprz i pozostałą cebulę pokrojoną w plastry. Duś pod przykryciem 30 minut...

  • Zdrowa, pyszna po prostu fajna alternatywa na obiad!!!

  • Pożywne dania na cały tydzień

    Faszerowana papryka Sposób przygotowania 1. Umyte papryki przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną drobno jedną(...) z ugotowanym ryżem. Wypełnij papryki.  2. Ułóż w wysokim garnku i zalej do połowy wodą. Dodaj łyżkę oleju, sól, pieprz, jedną cebulę pokrojoną w plastry i pozostały czosnek. Duś pod przykryciem 60 minut...

  • Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana"

  • Dania obiadowe na cały tydzień

    ..., przyprawy, duś 20 minut. Zmiksuj. Podawaj z klopsem.   Papryka faszerowana z fasolą Sposób przygotowania 1. Z papryk odetnij czubki, usuń pestki. Posyp solą, pieprzem. W 3 szklankach osolonej(...) w temp. 180ºC.  Gołąbki z mięsem i orzechami Sposób przygotowania 1. Z kapusty wytnij głąb. W garnku zagotuj osoloną wodę i włóż kapustę. Gotuj przez kilka minut. Wyjmij, zdejmij miękkie...

  • Papryka faszerowana mięsem mielonym, soczewicą, kaszą gryczaną. Kaszę można zastąpić inną kaszą lub ryżem, najlepiej białym który pęcznieje.

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...i koncentrat pomidorowy. Przypraw. Podawaj pokrojone i posypane startym na tarce serem żółtym.  Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Z umytych papryk odkrój czubki i wydrąż gniazda(...) przez praskę jeden ząbek czosnku.  2. Po minucie zdejmij z ognia. Mięso wymieszaj z ugotowanym ryżem. Papryki napełnij farszem i przykryj odciętymi czubkami. Ułóż w garnku, zalej wodą, dodaj olej, sól...

  • Wypróbowany przepis na "Superzdrowa faszerowana papryka"

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    ...papryka, sól, pieprz), a gdy zmięknie dodaj podsmażone mięso. Całość zalej bulionem, tak aby dokładnie przykrył wszystkie składniki. Po 1,5 godziny (mięso powinno być miękkie) dopraw koncentratem(...). Wegańskie curry to idealny posiłek, żeby przekonać rodzinę do nowych smaków. I robi się praktycznie samo! Cebulę przesmaż w garnku z przyprawą curry, posiekanym imbirem, czosnkiem i papryczką chili...

  • Papryka faszerowana

Artykuły na temat: faszerowana papryka w garnku
  • Papryka faszerowana

    ...i mieszamy, by składniki się połączyły. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do papryk przekładamy farsz mięsno-ryżowy, przykrywamy górą z ogonkiem. Papryki ustawiamy w garnku, zalewamy pozostałym bulionem...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki(...) obiadu. 6 upieczonych papryk pokrój w pasy i włóż do słoików. Do każdego słoika włóż po 2 ząbki czosnku. W garnku zagotuj 200 ml wody oraz octu balsamicznego z 3 łyżkami miodu. Gorącym płynem zalej papryki...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Pomidory faszerowane ryżem z krewetkami

    Sposób przygotowania: 1. W garnku zagotować 3/4 szklanki wody, osolić, wsypać opłukany ryż. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę. Rozdzielić ziarna widelcem, ostudzić.  2. Czosnek obrać, posiekać, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Dodać opłukane, osuszone krewetki, smażyć 4 min. Ostudzić.  3. Cytrynę umyć i sparzyć. Pomidory umyć, ściąć czubki, wydrążyć miąższ...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Faszerowane cebule

    Kiedy już wypróbujesz tę wersję, eksperymentuj i faszeruj cebulki nadzieniem z pomidorów. Zapiecz je wówczas z gęstym aromatycznym sosem pomidorowym. Przygotowanie: Obierz czerwone cebule i odetnij końcówki z korzonkami (spiczaste końce zachowaj). W garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj tymianek i wrzuć cebule, gotuj na wolnym ogniu przez około 40 minut, aż zmiękną. Odcedź i wystudź...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Faszerowane warzywa

    ...) opłukać, wrzucić na posoloną wrzącą wodę, gotować 10 minut, odsączyć na sitku. W garnku stopić masło, zasmażyć je, nie rumieniąc. Do zasmażki powoli wlać zimne mleko oraz bulion. Gotować ok. 5 minut...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...