• Informacje na temat:

    faszerowana papryka miesem mielonym w sosie

Przepisy na temat: faszerowana papryka miesem mielonym w sosie
  • Faszerowana papryka

    Składniki: 50 dag mielonej karkówki 2 duże kolorowe papryki 1 cebula 1 jajko 4 łyżki posiekanych oliwek (najlepiej zielonych) 4 łyżki startego parmezanu 1 czubata łyżeczka musztardy 4 duże plasterki żółtego sera 2 łyżki oleju sól, pieprz mielona ostra papryka kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji Przygotowanie: 1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na...

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 5 dag ryżu 4 duże podłużne papryki po 2 cebule i jajka, bułka tar. 100 ml śmietany 30 proc. 50 dag mieszanego mięsa mielonego sól, pieprz, słodka i ostra papryka, olej 1 puszka (400 ml) pomidorów Przygotowanie: 1. Ryż przepłucz na sicie i ugotuj w posolonej wodzie na miękko, wg instrukcji na opakowaniu. Odstaw do schłodzenia. Papryki umyj, osusz. Odkrój czubki...

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    Idealne na rodzinny obiad czy kolację!

  • Papryki faszerowane z pieca

    Zrób papryki faszerowane. Smakują doskonale!

  • Faszerowane ziemniaki

    Miseczki z mielonym mięsem Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki wyszoruj. Każdy osobno zawiń w folię aluminiową. Piecz 90 minut w 200 st. Marchewkę obierz, opłucz, zetrzyj. Dymki posiekaj, szczypiorek odłóż. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj mięso, marchewkę i koncentrat. Zasmaż. Wlej bulion. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, ziołami, solą i pieprzem. Duś ok...

  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Delikatne mięso i aromatyczny sos to wyjątkowo zgrany duet. Oto pomysły na podkreślenie smaku drobiu – duszonego, jak i przyrządzonego na grillu!

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    Są trochę zapomniane, obok popularnych na naszym stole cukinii czy bakłażanów. Niesłusznie. Patisony są smaczne i nadają się do wielu dań i zapiekanek. A poza tym, wyglądają jakby rosły w foremkach do babek. Patisony zapiekane z mięsem będą i dekoracyjne, i smaczne.

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Bakłażany z mięsem i sosem

    Składniki: 2 średnie bakłażany, 50 dag mielonego mieszanego mięsa; cebula; jajko; po 1 czerwonej i zielonej papryce; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; olej; 3 ząbki czosnku; szklanka kuskusu ; natka pietruszki; tymianek; chili; łyżka miodu; sól, pieprz; 2 szkl. jogurtu naturalnego; 2 gałązki mięty.

  • Noworoczne mięsne hity

    Gdy świąteczne biesiadowanie już za nami, trudno pożegnać się od razu z wyjątkową aurą, która mu towarzyszy. Zasiądźmy zatem przy stole i poświętujmy wspólnie z rodziną jeszcze przez chwilę przy smakowitych daniach.

Artykuły na temat: faszerowana papryka miesem mielonym w sosie
  • Papryka faszerowana mielonym mięsem

    Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny.

  • Faszerowane pomidory

    Faszerowana papryka i bakłażan to klasyk- polecamy małą odmianę. Wypróbuj przepis na pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Pycha!

  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    Przygotowanie: Umyte i osuszone papryki przekrawamy na pół i wydrążamy pestki. Ciecierzycę osączamy z zalewy na durszlaku. Obrane cebule kroimy w kostkę,...

  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

    Pokrojoną cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, przypraw i podsmaż.  W tym czasie ugotuj ryż na sypko w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy, dodaj go do...

  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    Masz ochotę na kalejdoskop smaków i kolorów na talerzu z pysznościami? Polecamy wyśmienite i apetycznie wyglądające warzywo z nadzieniem.

  • Cudeńka z mielonego

    Faszerowane ziemniaki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, osusz. Rozłóż na folii aluminiowej posmarowanej olejem, zawiń. Piecz 50-60 minut w temp....

  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki...

  • Wyborna papryka

    Faszerowana, pieczona czy gotowana i tak w każdej wersji jest znakomita.

  • Cukinie faszerowane

    Cukinia jest bardzo zdrowym, letnim warzywem, które na szczęście coraz bardziej jest doceniane. Można z niej wyczarować naprawdę istne cuda, zaskoczyć gości niebanalnością podania potrawy, i jej smakiem.

  • Papryka faszerowana a la Lucia i nie tylko

    ...szklanka surowego ryzu to 3 szklanki ugotowanego - tak to sobie przeliczyc ) . Kiedy ryz wchlonie oliwe i lekko zmieni kolor odstawic, moment przestudzic i wymieszac z mielonym miesem. Pieczrki(...) i teraz musze sie wyluzowac przy wirtualnym garnku. Ja papryke robie tak: ( Magota uwazaj ). Najlepiej papryka pomidorowa a nie podluzna co by w garnku stala pieknie. ryz mieso mielone...