• Informacje na temat:

    faszerowana cykoria

Artykuły na temat: faszerowana cykoria
  • Cykoria: Blada, ale smaczna i zdrowa

    Cykoria kojarzona jest z kawą, a właściwie jej substytutem. I rzeczywiście - z jej udziałem sporządza się mieszanki podobne do kawy dla tych, którzy nie mogą spożywać naparu kawy prawdziwej. Od kilku lat na naszych straganach pojawia się jednak inny rodzaj cykorii.

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    - My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny i bloger Krakowski Makaroniarz.

  • Płaski brzuszek w 7 dni

    ...kolacja: faszerowana papryka DZIEŃ 3 śniadanie: 2 jajka na miękko, maślanka II śniadanie: mieszanka sałat z tuńczykiem, ogórkiem i oliwą z oliwek obiad: zupa jarzynowa...

  • Aromatyczne pomarańcze

    Pomarańczowe cząstki pasują do serów, mięs i dekorują menu a skórka pachnie świętami. Owoce te są też bogatym źródłem wapnia i witaminy C, dbają więc o nasze zdrowie i urodę.