• Informacje na temat:

    fasolka zielona z pieca

Przepisy na temat: fasolka zielona z pieca
  • Kurczak pieczony z warzywami i szałwią

    Oryginalne połączenie drobiu i dodatków!

  • Zielono mi

    Bazylię znały już najstarsze cywilizacje świata. Pisano o niej w traktatach. Była dobrym talizmanem, który odstraszał złe moce. Według specjalistów medycyny energetycznej, warto uprawiać bazylię w ogrodach i doniczkach, ponieważ w jej listkach zaklęta jest dobra energia.

  • W maju w zielone gramy

    Nie musimy się już zastanawiać, czy jemy zdrowo. Bo jemy! Świeża zielenina jest tak apetyczna, że trudno się jej oprzeć. Nie tylko w sałatkach. Zupy, zapiekanki, kotlety – niech zielona uczta trwa!

  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    Fasolka szparagowa, rukola, cukinia, bazylia, bataty lub słodka gruszka. Tak, to właśnie w tych produktach znajdziemy mnóstwo witamin, które dodadzą nam energii na cały dzień. Są doskonałym źródłem(...) tosty grillujemy po obu stronach, aż chleb się zarumieni. Fasolka szparagowa z boczkiem i cukinią Sposób przygotowania Fasolkę myjemy i obcinamy twarde końcówki. Wrzucamy do osolonej wody...

  • Grillowany mintaj z sałatką panzanella

    Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.

  • Zapiekanki z kiełbasą: Łatwe, niedrogie, smakowite!

    Do ich przygotowania wystarcza zwykle to, co mamy w lodówce - trochę wędliny, warzyw, sera. Błyskawicznie układamy je w formie i... spokojnie czekamy aż smakowity zapach rozejdzie się i przyciągnie domowników do stołu.

  • Mozaika z kolorową papryką

    Pyszna rolada z warzywami

  • Obiadowa ośmiornica

    Składniki na 2 porcje. Czas: około 60 minut. Porcja: 380 kcal.

  • Schabowy w sosie musztardowym

    ...z sosem. Na talerzach najpierw ułóż ziemniaki i cebule, potem przełóż kotlety z jabłkami. Polej sosem z pieczenia. Jako dodatek pasuje zielona fasolka szparagowa.

Artykuły na temat: fasolka zielona z pieca
  • Chrupiący pieczony boczek z jabłkami w słonym karmelu

    Przepis proponuje gwiazda Polsat Food Network - Jenny.

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...

  • Aby zmniejszyć ryzyko choroby Alzheimera

    Pomogą w tym zielona herbata i szałwia, uznane ostatnio za wybitnie skuteczne w profilaktyce tej choroby. Potrzebujesz też kwasów omega-3 (oleje roślinne, tłuste ryby), należy zaś wystrzegać się tłuszczów nasyconych (masła, tłustego nabiału i wieprzowiny). Ważne są witaminy z grupy B, kluczowe dla układu nerwowego (zielone warzywa, kasze, pełnoziarniste pieczywo). Polub przyprawy curry i kurkumę...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Gęsta włoska zupa z pieczonymi warzywami, bardzo sycąca i rozgrzewająca (zwłaszcza zimą)

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Co jeść, by ograniczyć zagrożenie nowotworem?

    ..., herbata zielona.  Drugie śniadanie Garść orzechów, pomarańcza, lemoniada lub sałatka z ryżu, tuńczyka, ogórka kiszonego, papryki, czerwonej soi, biała herbata.  Obiad Krem z pomidorów, grillowana pierś z kurczaka z czarnym pieprzem, fasolka gotowana, kapusta kiszona, sok jabłkowy lub rosół z kury, ziemniaki z wody, jajko sadzone, duszona marchewka, kompot truskawkowy. Podwieczorek Placek...

  • Witaminowe oczyszczenie w sam raz na lato. Dziesięciodniowy program detoksu zielonymi koktajlami odejmie kilogramów, doda energii, poprawi sprawność intelektualną i stan zdrowia. Przyrządzane z bogatych w składniki odżywcze zielonych warzyw liściastych i owoców koktajle są zdrowe i sycące, niskokaloryczne i pyszne. Po zakończeniu tego programu będziecie zaskoczeni, jak bardzo poprawiło się wasze zdrowie i samopoczucie. W tej książce znajdziecie listy produktów, przepisy i szczegółowe...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ..., fasolka szparagowa, sok jabłkowy albo rosół, kasza gryczana, jajko sadzone, marchewka, kompot truskawkowy.  Podwieczorek  Sałatka owocowa, jogurt, woda z limonką albo ciasto marchewkowe, zielona...

  • Zielona herbata to napój, o którym mówi się w samych superlatywach. I choć jej słodko-gorzki smak nie każdego przekonuje, to jej właściwości zdrowotne są niekwestionowane. Sprawdź, dlaczego warto pić zieloną herbatę!   Fot. Kanko / Flickr Herbatą w tłuszcz, cholesterol i zakrzepy Zielona herbata zawiera katechiny, w tym najważniejszy przeciwutleniacz, jakim jest galusan epigallokatechiny. To właśnie on powoduje przyspieszenie metabolizmu. Pozostałe katechiny z kolei zwiększają wydatki...