• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa z musztardą

Przepisy na temat: fasolka szparagowa z musztardą
  • Pieczone mięso z fasolką

    Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami.

  • Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

  • Pieczeń wołowa w musztardzie

    Składniki: - 1 kg wołowego mięsa na pieczeń, - 3 łyżki musztardy francuskiej - 1 szklanka wywaru mięsnego, - sól, pieprz, - olej do smażenia, - 1 łyżka mąki, - 1 łyżka masła Przygotowanie: Mięso przyprawić solą i pieprzem, natrzeć olejem i musztardą, odstawić do lodówki najlepiej na noc. Po tym czasie obsmażyć mięso z każdej strony na rozgrzanym oleju i przełożyć do naczynia...

  • fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

  • Sałatka nicejska

    Zdrowa i sycąca!

  • Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

  • Żeberka w piwie po myśliwsku

    Sposób przygotowania 1. Ziarenka ziela angielskiego, jagody jałowca i 1/2 łyżeczki kminku utłucz w moździerzu. Do mieszanki przypraw dodaj 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej oraz dużą szczyptę pieprzu i musztardę. Utrzyj. Żeberka opłucz, osusz, pokrój na porcje z 2-3 kostkami. Natrzyj je ze wszystkich stron musztardą z przyprawami. Włóż do miseczki. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 3-4 godziny...

  • Z ulubioną zieleniną, u mnie z aromatyczną trybulą

  • Gryczane gnocchi

    Ziemniaki obierz, ugotuj i odstaw do ostygnięcia.

  • Moja wersja fasolki na maśle. Słodka wersja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.

Artykuły na temat: fasolka szparagowa z musztardą
  • Pieczeń z fasolką

    Na noc przed obróbką mięso natrzyj olejem z musztardą oraz roztartym czosnkiem i wstaw do lodówki. Stanie się bardziej kruche i szybciej się dopiecze.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Lekko ciepla salatka: soczewica, fasolka i pomidory

    ...uznania Soczewice gotujemy 20 minut w osolonym wrzatku z lisciem laurowym, galazka zielonej pietruszki...  Podobnie z fasolka. Ale gdy nie mamy czasu to mozemy posluzyc sie mrozonkami badz soczewica z puszki i fasolka z puszki... salatka troche straci na smaku. Pomidory kroimy na kostke. Szalotke siekamy mieszamy w misce z musztarda i pieprzem, dolewamy 3-4 lyzki oliwy, badz mieszanki...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Pomysł na obiad

    ...musztardą, obłożyć szynką i rolować. Roladki spinać wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. Szczypiorek i pietruszkę drobno pokroić. Roladki usmażyć na oleju (6-8 minut, obracając). Ziemniaki...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Dziki ryż

    Warto spróbować dzikiego ryżu ze względu na jego niezwykły, lekko orzechowy smak i aromat, który z pewnością zachwyci niejedno podniebienie.

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Oryginalny indyk w cydrze i jabłkach

    Dla całej rodziny.

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...