• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa przepisy z koncentratem

Przepisy na temat: fasolka szparagowa przepisy z koncentratem
  • Na lepszy nastrój

    .... Magda Gessler Słynna restauratorka, gwiazda programów "Kuchenne rewolucje" i "MasterChef" co dwa tygodnie przedstawia na łamach SHOW swoje najlepsze przepisy. Show 3/2013

  • Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

  • fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

  • Smaczna przekąska z tegorocznej fasolki szparagowej.

  • Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

  • Smaczny i zdrowy dodatek do drugiego dania.

  • Z ulubioną zieleniną, u mnie z aromatyczną trybulą

  • Moja wersja fasolki na maśle. Słodka wersja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.

  • Ciągle ta sama gotowana fasolka? trzeba trochę zmienić. Bardzo prosty szybki sposób na fasolkę, polecam.

  • Propozycja na przygotowanie fasolki szparagowej w kremowym, delikatnym i lekko słodkim sosie. Świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu.

Artykuły na temat: fasolka szparagowa przepisy z koncentratem
  • Jedzenie dobre na upał

    W gorące dni zwykle nie mamy ochoty na tradycyjne dania. Wypróbuj nasze przepisy na potrawy lekkie i apetycznie pachnące ziołami.

  • Jak zamienić fasolkę szparagową w pyszny dodatek do obiadu? Dzięki przepisom naszych użytkowników, to pyszne warzywo z pewnością zacznie częściej gościć na waszych talerzach. Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że...

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    ...w ostatnich latach powstała swoista społeczność gotujących kobiet (i nie tylko!), które blogują, udzielają się na internetowych forach, bardzo konsekwentnie wysyłają przepisy do popularnych czasopism - w ten(...) i bardzo dużo publikacji, teraz jest nieco inaczej, coraz więcej osób wysyła przepisy do czasopism, mają coraz lepsze zdjęcia, więc konkurencja jest ogromna. Trudno się przebić. Tu też powraca kwestia zdjęć...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Danie z tego... co zostanie

    Oto przepisy, dzięki którym w kuchni nic się nie zmarnuje. Zupa porowo-serowa Składniki: • 80 dag porów • 10 dag sera żółtego (może być zeschnięty) • 20 dag śmietankowego serka topionego • 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego (może być z kostki) • 3/4 szklanki śmietanki kremówki • 4 kromki czerstwego chleba • 2 łyżki masła • 2 łyżki oleju • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku, natka...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Pierwszy, prawdziwie wakacyjny miesiąc już za nami. Jednak użytkownicy Smakera nie zwalniają tempa ani na chwilę, nieustannie serwując nam ciekawe i bardzo inspirujące przepisy. Sprawdźcie, które z nich zyskały największą popularność w ubiegłym miesiącu. W czerwcu najczęściej poszukiwaliście przepisów na lekkie desery z sezonowymi owocami. W lipcu ta tendencja widocznie się odwróciła, gdyż podsumowanie ubiegłego miesiąca obfituje w ciekawe pomysły na sałatki, dania obiadowe i piknikowe...

  • Końcówka roku to czas podsumowań. Nie inaczej jest w naszej redakcji i w związku z tym prezentujemy wam przepisy, które w mijającym roku zyskały największą popularność wśród użytkowników Interii i Smakera. Fot. 123RF/Picsel W tym roku zamieściliście w Smakerze ponad siedem tysięcy wyjątkowo smacznych i inspirujących przepisów. Wśród nich znalazły się zarówno tradycyjne receptury, jak i te  zachęcające do kulinarnych eksperymentów. Sprawdziliśmy, które z nich oglądaliście najczęściej. Oto 16...

  • W Polsce coraz popularniejsze stają się brunche, czyli połączenie śniadania (breakfast) i lunchu. Eksperci marki Sandra przygotowali kilka przepisów, które pozwolą Wam przygotować taki posiłek samodzielnie w domu. Fot. materiały prasowe Typowy brunch celebruje się z rodziną lub przyjaciółmi, nieśpiesznie spożywając dania charakterystyczne zarówno dla śniadania, jak i obiadu.Brunch pełni funkcję późnego śniadania lub wczesnego obiadu, do którego zasiadamy około południa. Staje się on coraz...

  • Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego - majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Mimo, że jest używany jako przyprawa w wielu częściach świata, to jednak dziko rośnie jedynie w Turcji i na Cyprze....