• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa jakie zioła do gotowania

Przepisy na temat: fasolka szparagowa jakie zioła do gotowania
  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

  • Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

  • Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

  • Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii

  • coś innego i prostego, nadaje się doskonale do słoików na przetwory. To super przepis mojej mamy

  • Pyszna na obiad

  • fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

  • Moja wersja fasolki na maśle. Słodka wersja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.

  • Ciągle ta sama gotowana fasolka? trzeba trochę zmienić. Bardzo prosty szybki sposób na fasolkę, polecam.

  • Propozycja na przygotowanie fasolki szparagowej w kremowym, delikatnym i lekko słodkim sosie. Świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu.

Artykuły na temat: fasolka szparagowa jakie zioła do gotowania
  • Zasady diety wiosenno-letniej

    Sprawdź, jakie produkty są wskazane w diecie wiosenno-letniej i jak komponować posiłki.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Szybka odnowa na diecie zasadowej

    ...i słodkie wypieki ★ czarna kawa, czarna herbata, słodzone napoje owocowe i gazowane, napoje alkoholowe Produkty zasadowe : ★ kasza jaglana, rośliny strączkowe (fasolka szparagowa, groch, fasola(...)? Potem sprawdź w tabelce obok, jakie produkty dominują w twoim menu. Jeśli zakwaszające, zafunduj sobie tygodniową dietę zasadową. Co i jak działa na twój organizm Produkty zakwaszające : ★ wszystkie...

  • Obiad znów się nie udał, a ciasto nie wyszło tak apetycznie, jak na ilustrującym przepis zdjęciu? Być może popełniasz któryś z tych błędów. Fot. 123RF/Picsel W gotowaniu chodzi o szczegóły. Czasem zdarza się, że z pozoru błahe sprawy przesądzają o kulinarnym sukcesie lub porażce. Jednak nie ma co się martwić! Błędy popełniają zarówno początkujący, jak i ci bardziej doświadczeni kucharze. Od teraz będziecie wiedzieć, na co powinniście koniecznie zwracać uwagę podczas gotowania. 1. Wybieramy...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...sojowego, a nadwaga zniknie. To tak nie działa, dlatego zanim przejdziemy na dietę, warto wiedzieć, jakie konsekwencje zdrowotne może ona dla nas mieć. Paleo - najważniejsze jest mięso Punktem(...). Jadłospis na 1 dzień Śniadanie: Plastry gotowanego na parze udźca z indyka, obsypanego suszonymi ziołami, sałatka z pomidorów i świeżej papryki z młodą cebulką. Drugie śniadanie: Pasta z jajek na...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    ...okresie nie miałam też pracy. Musiałam się sobą zająć, potrzebowałam jakiejś odskoczni od myśli... i tak trafiło na kuchnię. Blogów kulinarnych w sieci mnóstwo. Do tego niemal codziennie powstają(...) jakieś specjalne lampy. Jestem fotografem-amatorem, cały czas się dokształcam w praktyce, po prostu robiąc zdjęcia czy całe sesje - póki co za darmo, dla wprawy i dla przyjemności.  - Nieapetyczna...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Najważniejsza różnica między ziołami świeżymi a suszonymi jest taka, że te pierwsze mają więcej olejków eterycznych i witamin, przez co są bardziej aromatyczne. Należy je jednak...