• Informacje na temat:

    fasolka smażona z czosnkiem

Przepisy na temat: fasolka smażona z czosnkiem
  • Fasolka po bretońsku

    Cierpliwość popłaca. Warto przygotować tę potrawę samodzielnie - sklepowe produkty ze słoików czy puszek nie wytrzymują konkurencji z prawdziwą, domową fasolką po bretońsku.

  • Pyszny dodatek do obiadu.

  • Gwiazdy sezonu: bób, fasolka szparagowa i kalafior

    Druga połowa lipca to czas, kiedy na okolicznych straganach ochoczo rozpychają się bób, fasolka szparagowa oraz kalafior. Warzywa te, nie dość, że pysznie smakują, to są również pełne wartości odżywczych, dlatego warto je jeść w sezonie jak najczęściej. Co smacznego można z nich przygotować? Poznaj przepisy na wyjątkowe dania.

  • Świetna zamiast surówki, lub podana z pieczywem jako lekkie danie główne.

  • Fasolka po bretońsku

    Choć jej przygotowanie wydaje się bardzo czasochłonne, cierpliwość popłaca. Sklepowe produkty ze słoików nie wytrzymują konkurencji z prawdziwą, domową fasolką po bretońsku.

  • Fasolka dobra na każdą porę roku.

  • Fasolka po bretońsku

    Pyszne danie dla całej rodziny.

  • Pyszne, lekkie ale i bardzo pożywne, sycące danie. W sam raz na kolację lub zakąskę.

  • Kalafior zapiekany i smażony

    .... Czosnek obierz, posiekaj.  3. Kalafior, brokuł i marchewkę wrzuć na 1 minutę do wrzącego bulionu. Wyjmij i osącz. Wymieszaj z mięsem, cebulą i czosnkiem. Przełóż do żaroodpornego naczynia.  4. Oliwę(...) curry 1. Mąkę wymieszaj z curry, papryką, czosnkiem oraz 1/2 łyżeczki soli. Połącz z wodą - dolewaj ją porcjami, energicznie mieszając. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw na 20 minut...

  • super danie warzywne

Artykuły na temat: fasolka smażona z czosnkiem
  • Ryż smażony z warzywami

    1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając do wody skórkę startą z cytryny. 2. Marchewki obrać, pokroić w ukośne plasterki. Fasolkę oczyścić...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Gulasz z kurczakiem i fasolką

    1. Umyty pomidor kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, papryczkę chili i imbir drobno siekamy. Warzywa miksujemy na gładką pastę. 2. Obrane cebule kroimy...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Wegańska fasolka po bretońsku z wędzoną papryką

    Nowe spojrzenie na tradycyjną fasolkę.

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Fasolka po bretońsku w pomidorach

    Gdy za oknem ziąb, marzymy o pysznym, gorącym posiłku. To danie szybko was rozgrzeje.

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...

  • Kurczak smażony w czerwonym curry

    Przepis: Ching-He Huang

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...