• Informacje na temat:

    fasolka po bretońsku w puszce

Przepisy na temat: fasolka po bretońsku w puszce
  • Warzywny gulasz na dziewięć sposobów

    Jarska fasolka po bretońsku Sposób przygotowania: 1. Fasolę mocz ok. 12 godz. Potem zlej wodę. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij  w dużym garnku na oleju. Dołóż fasolę i zalej 2 l świeżej wody(...) przeciśnięty przez praskę. Duś jeszcze 15 minut. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Przełóż do czystych słoików. Zakręć. Pasteryzuj 20-30 minut. Wersja light Fasolka po bretońsku w tej wersji jest...

Artykuły na temat: fasolka po bretońsku w puszce
  • Gdzie ukrywa się sól?

    ...nie oszczędza się także w daniach gotowych. W większości nie jest jej aż tak dużo. Na przykład popularna fasolka po bretońsku zawiera około grama sodu. Podobnie flaczki, pierogi ruskie, krokiety(...) na 100 g. W 400-gramowej puszcze, którą wykorzystujemy do przyrządzenia sosu pomidorowego mamy już 2 gramy. Podobnie niewinny groszek konserwowany jest solą, której w puszce znajdziemy prawie...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Podstępny cukier

    ...smakowe (również roślinne), napoje dla sportowców, organiczne napoje gazowane, wszystkie zawierają mnóstwo cukru. Gotowe sosy do makaronu oraz zupy w puszce i dania typu fasolka po bretońsku(...) fasolka w sosie pomidorowym z puszki, a na kolację kurczak w sosie teriyaki. Pił naturalne soki, lub witaminowe drinki dla sportowców. W ogóle nie jadł słodyczy, lodów, fast foodów, nie pił coca-coli...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ..., fasolka po bretońsku) często jest w nich poprawiający konsystencję karagen (E407). ● jogurty - te o smaku owoców mają często w składzie sztuczne substancje smakowe, zapachowe, barwnik. Zarówno owocowe(...) osteoporozy. Sól dodawana jest do większości gotowych produktów: ● wędliny (1,5-4 g/100 g) ● sery żółte i topione (1,5-4,7 g/100 g) ● kostki rosołowe (5-6 g/kostka)   ● warzywa w puszce (1 -6 g/100

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Poprzedni artykuł, prezentujący zestaw obiadowy w 30 minut cieszył się dużą popularnością. To pokazuje, że zabiegani czytelnicy Smakera są spragnieni pomysłów na szybkie i smaczne posiłki. Fot. 123RF/Picsel Zeszłym razem zaproponowaliśmy krem z brokułów, kokardki z pomidorami oraz koktajl bananowy. Przygotowanie wszystkiego razem nie zajęło nam więcej niż pół godziny. Dziś proponujemy kolejny, szybki zestaw obiadowy. Uwaga: By zmieścić się w 30 minutach należy dania przygotowywać...