• Informacje na temat:

    fasola ze sliwkami

Przepisy na temat: fasola ze sliwkami
Artykuły na temat: fasola ze sliwkami
  • Tarta ze śliwkami

    Na straganach królują już śliwki.

  • Gulasz z dyni, jarmużu i białej fasoli z suszonymi śliwkami

    Jestem fanką warzywnych gulaszów. Nigdy mi się nie nudzą, bo za każdym razem smakują trochę inaczej. Podczas ich przygotowywania wypróbowuję różne egzotyczne przyprawy - tutaj użyłam ostrej indyjskiej sambar masali, którą można zastąpić mieszanką garam masali, płatków chilli i kurkumy.

  • Tarta z bezą

    Aromatyczne wypieki ze śliwkami węgierkami. Idealne na jesienny podwieczorek.

  • Bajka o jasiu i...

    Fasola często nazywana jest „mięsem wegetarian”. Warto po nią sięgać zwłaszcza jesienią i zimą, gdy gotujemy bardzo sycące potrawy.

  • Co jeść, aby ulżyć w dnie moczanowej?

    Wskazana jest dieta bogata w chude produkty mleczne i mięsa, jaja, warzywa (np. papryka, natka pietruszki, marchew, cukinia, ziemniaki, brokuły, jarmuż), owoce (czereśnie, wiśnie, pomarańcze, truskawki, czarne porzeczki, kiwi), gruboziarniste kasze i pieczywo, płatki zbożowe, makarony.

  • Pasty Zdrowe Pola

    WA:ŻYWO to pasty z warzyw pochodzących od sprawdzonych polskich dostawców, co oprócz 100% naturalnych składów, jest wyróżnikiem wszystkich produktów marki Zdrowe Pola. Właściciele marki od początku jej istnienia wspierają rozwój rodzimego rolnictwa. Podstawą past WA:ŻYWO, w odróżnieniu od wielu dostępnych na rynku past i hummusów zawierających ciecierzycę, są uprawiane w Polsce: fasola, marchew...

  • Zaparcia -  pokonaj je naturalnie

    Zamień białe pieczywo na razowe. Pij więcej wody i ziołowych naparów. Codziennie jedz warzywa i owoce. Pamiętaj również o regularnych ćwiczeniach, ponieważ ruch pobudza jelita do pracy.

  • Wigilia w wydaniu wegetariańskim i wegańskim

    Wśród tradycyjnych wigilijnych potraw królują dania mączne - uszka, różnego rodzaju pierogi czy kluski z makiem. Na świątecznym stole pojawia się też kapusta, grzyby, groch i fasola. Jeśli(...) pokusić się o przygotowanie również pierogów z nadzieniem z kaszy gryczanej i suszonych śliwek. Bezpiecznym daniem dla osób stroniących od produktów zwierzęcych będzie również kapusta z grzybami, fasola...

  • Z aromatem owoców...

    Smakują nie tylko na surowo, ale też dodane do potraw serwowanych na gorąco!

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.