• Informacje na temat:

    fasola po indyjsku

Przepisy na temat: fasola po indyjsku
  • Porcja białka z warzyw

    Fasola i cieciorka na stół!

  • Zdrowie schowane w strączkach

    .... ich suchej masy. Najwięcej białka zawierają soja i soczewica, następnie groch oraz fasola. Z tego względu powinny koniecznie znaleźć się w diecie wegan i wegetarian - mówi dr hab. Ewelina Hallmann ze...

  • Szczypta smaku

    ...- Popularne w kuchni włoskiej, hiszpańskiej oraz meksykańskiej, służy do przyprawiania warzyw (takich jak pomidory, groch, fasola, sałata), serów, ryb i krabów. Dodaje się je także do potraw mięsnych...

Artykuły na temat: fasola po indyjsku
  • Indyjskie curry z czterema rodzajami fasoli

    Za każdym razem, kiedy podaję przepis z tak długą listą składników, czuję się w obowiązku wytoczyć ciężkie działa, by go obronić i zachęcić do podjęcia wyzwania.

  • Gulasz z dyni, jarmużu i białej fasoli z suszonymi śliwkami

    Jestem fanką warzywnych gulaszów. Nigdy mi się nie nudzą, bo za każdym razem smakują trochę inaczej. Podczas ich przygotowywania wypróbowuję różne egzotyczne przyprawy - tutaj użyłam ostrej indyjskiej sambar masali, którą można zastąpić mieszanką garam masali, płatków chilli i kurkumy.

  • W dobrej formie do wiosny

    Już tylko miesiąc został do przesilenia wiosennego! Żeby nie zwaliło cię z nóg, zacznij odpowiednio wcześnie dbać o kondycję i odporność!

  • Dobre nawyki, które odciążą nerki

    Nerki to ważne „filtry” twojego organizmu. Pomagają pozbyć się toksyn, których coraz więcej w powietrzu i w pożywieniu. Jeśli zadbasz o nie choć trochę, masz szansę uniknąć wielu chorób!

  • "Nie" dla zmęczenia

    Dopada każdego z nas. Jeżeli jednak sporadycznie zdarza Ci się, że nie masz siły, to nic groźnego. Gorzej, jeśli znużenie nie opuszcza Cię przez dłuższy czas - możesz wtedy doprowadzić organizm do wyczerpania i poważnej choroby.

  • Produkty antyrakowe

    Sprawdź, które działają najsilniej.

  • Selen i chrom: Jak dbają o nasze zdrowie

    ..., owoce morza, ryby, kiełki, płatki owsiane, młody jęczmień, ziarna kukurydzy, brokuły, szparagi, kapusta, fasola. Aby zapobiec niedoborom, można też pić napar z czarnego bzu lub olej z wiesiołka...

  • Świętuj na zdrowie, bez skutków ubocznych

    Rodzinne spotkania i towarzyskie imprezy to okazje do próbowania wielu dań. Nie odmawiaj ich sobie, ale jedz mądrze!

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...warzyw, przecier pomidorowy, paczka makaronu, kaszy, suszona fasola, która może leżeć miesiącami i jest niesamowicie uniwersalna, dobra oliwa z oliwek. - Warto też planować sobie posiłki na cały tydzień...