• Informacje na temat:

    farszem po węgiersku

Artykuły na temat: farszem po węgiersku
  • Naleśniki z mięsem po węgiersku

    Sposób przygotowania: 1. Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem i mąką. Wsyp trochę soli i odstaw na 30 minut. Usmaż naleśniki.  2. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone mięso i podsmaż. Kiedy mięso się zarumieni, dopraw je solą, pieprzem i oprósz papryką. Wlej przecier pomidorowy, odrobinę wody i duś pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę.  3. Naleśniki posmaruj farszem...

  • Naleśniki mistrzów

    Gdy zamierzasz zrobić naleśniki ze słodkim farszem, dodaj do ciasta trochę drobno startej skórki z cytryny, limonki lub pomarańczy.  Nada ona naleśnikom niepowtarzalny smak i aromat. Pamiętaj, by dobrze wyszorować cytrusy (najlepiej sparzyć je wrzątkiem). Możesz także dodać do ciasta wiórki kokosowe. Z kolei naleśniki z wytrawnym farszem staną się oryginalnym daniem, gdy ciasto zabarwisz na...

  • Papryka dobra przy diecie

    ..." z ogonkami, smarując je uprzednio oliwą. Podlej papryki wodą do wysokości 2 cm i wstaw do nagrzanego piekarnika. Wyjmij dopiero, gdy skórka się pomarszczy.  Po węgiersku Do leczo, dania...