• Informacje na temat:

    farsz ze szpinaku do pieczeni rzymskiej

Przepisy na temat: farsz ze szpinaku do pieczeni rzymskiej
  • Coś pysznego na obiad

    Strudel warzywny Sposób przygotowania 1. Zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Cukinię zetrzyj na tarce, posól. Odciśnij wodę, dodaj do cebuli. Liście szpinaku posiekaj, dodaj do cukinii ze(...). Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe, odstaw na 20 minut. Usmaż jeden duży placek. Posmaruj go farszem, posyp startym serem żółtym, zawiń ściśle w cienki płat ciasta francuskiego. Posmaruj jajkiem...

  • Lekka i pożywna.

  • Co na świąteczny obiad?

    ...mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś(...) i cebulę obrać i posiekać. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać listki. Połączyć z czosnkiem, cebulą, ziołami prowansalskimi oraz białkiem. Wymieszać. Farsz rozłożyć na mięsie. Mięso ułożyć na płacie ciasta...

  • świeży dip idealny do przystawek, krakersów lub mięs

  • Zielony koktajl to idealny pomysł na drugie śniadanie czy kolację. Szpinak jest bogatym źródłem wielu wartościowych składników takich jak witamina K, żelazo czy magnez. Koktajl jest niskokaloryczny i bogaty w błonnik.

  • Pyszny pomysł na zupę w wersji fit. Gęsta, kremowa i rewelacyjna w smaku. Polecam

  • Efektowny deser, którym zachwycisz rodzinę i znajomych. Ciasto ze szpinaku? Czemu nie!

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Upiekłam tę pieczeń z myślą o kanapkach do pracy czy do szkoły. Bardzo lubimy w domu swojskiej roboty wszelakiego rodzaju mięsa. Ten smak i aromat! Żadna wędlina ze sklepu nie zrówna się ze swojskim wypiekiem.

  • Pieczeń rzymska w nieco innym wydaniu. Bez jajka, za to z pysznym farszem pieczarkowo-serowym.

Artykuły na temat: farsz ze szpinaku do pieczeni rzymskiej
  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Pierogi z różnych stron świata

    Ravioli z serem Składniki na 10 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 2 jajka, szczypta soli, 10 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku, woda. Na farsz: 10 dag półtłustego twarogu, 10 dag sera typu feta(...)Tatarskie kibiny Składniki na 10 porcji : Na ciasto: 25 dag śmietany 22 lub 36 proc., 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka roztopionego i ostudzonego masła (lub oleju), 1 jajko, szczypta soli. Na farsz: 30